Pomoc oko dvd citaca

Član
Učlanjen(a)
18.07.2010
Poruka
15
Lijepo ovo zvuci, samo da mi objasnis kako da iskljucim DVD citac na laptopu????

Nisam vidovit pa da znam da imaš laptop.
ZdR98 ti je postavio jedan film. Ipak prvo pogledaj pored dvd-a sa strane. Neki modeli imaju dugme sa strane, pritisneš i DVD izađe napolje. Posle samo gurneš i to je to

Sky

Član
Učlanjen(a)
05.10.2009
Poruka
1.647
Pokušaj sa ovim alatom, ideš na Pokreni odmah ... Kada skineš ideš kao običnu instalaciju....

Kod:
[url=http://support.microsoft.com/mats/cd_dvd_drive_problems/sr]CD ili DVD jedinica ne mo?e da ?ita medijum ili da upisuje na njega[/url]

Član
Učlanjen(a)
06.10.2009
Poruka
783
Prvo, obrisi Image file creator koji si instalirao, mogao bi da uradis i sistem restore, kao sto te MS Worm savetuje. Ako to ne upali, poslusaj Bradatog i iskaci dvd i vrati ga nazad, windows bi trebalo da ga prepozna, mada mi nije bas najjasnije kako je tek tako mogla da nestane ikonica. Mozda se olabavio konektor sa plocom, jer ako vrti dvd, onda znaci da je povezan na napajanje, a ako ga windows ne vidi, znaci da nije povezan na plocu. Ne znam kako je to na laptopu regulisano, tj. da li dvd ima odvojeno napajanje ili se napaja preko ploce, ali najbolje ce biti da ga raskacis i vratis na svoje mesto. Ako su konektori olabavljeni, onde nema svrhe instalirati nov sistem, tim pre sto dvd uopste nije ni povezan.

Član
Učlanjen(a)
29.12.2011
Poruka
239
Da li si probao da raskaciš rezač kao što su te ljudi sa foruma savetovali i da li si probao ostale alate koje su ti dali,e ako nista nepomaze probaj ga kod nekog drugara na njegovom lap topu ako ga i tamo neprepoznaje znači da je pokvaren.

Natrag