Učlanjen(a)
01.11.2010
Poruka
36
Dobar dan narode.Potrebna mi je pomoc oko biosa.Otisla mi je zvucna integrisana,radi mi smo desni izlaz.Komsija je namontiro polovnu i kaze da mora da se iskljuci integrisna u biosu .Zavrsio je sve i radi ali mi sad kad upalim komp izlazi nesto sto moram da pretisnem F1 i ocitava mi neki monitor i podatke o njemu,pa tek onda podize sistem.Podatke o biosu Phoenix-award workstation bios cmos Setup utility (NF61D-A2) a maticna mi je NF520-A2.Bilo bi dobro da mi pojasnite posto se nerazumem tolko oko biosa.???

Član
Učlanjen(a)
26.07.2012
Poruka
455
da isključiš zvučnu integrisanu uđi u bios, potraži integrisane periferije. pronađi primarni audio uređaj u izborniku integrated periferia.
naziv audio uređaja u popisu periferije će varirati, ali obično će uključivati​​ reč "audio" ili "AC97" onemogući audio uređaja pomoću strelica za kretanje na "disable" i pritisni tipku Enter. prilikom izlaza iz BIOS-a treba odabrati opciju "save and exit" (slovo y je na mestu slova z jer dok si u BIOS-u raspored tastature je "qwerty".

pozz!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
01.11.2010
Poruka
36
Ovo sam uradila super je,a sta da radim sa F1.Kad upalim komp pre mi ocitavo hdd i dvdrom a sad moram da pretisnem i F1 da bi nastavilo.

Član
Učlanjen(a)
26.07.2012
Poruka
455
napiši šta ti se prikaže na ekranu pa traži da stisneš F1

pozz!

Član
Učlanjen(a)
26.07.2012
Poruka
455
odi u BIOS i postavi da sistem butanje krene sa hard diska a ne sa flopy(diskete) i mislim daćeš rešiti problem!
pozz!

Član
Učlanjen(a)
01.12.2012
Poruka
236
Meni liči da je umeđuvremenu bios vraćen na osnovna podešavanja, koja podrazumevaju da postoji flopy disk u sistemu. Ako ga nema potrebno je da isključiš u biosu opciju kojom se biosu nalaže da ubaci u sistem flopi koga nema. Pa ako je još i naloženo da se traži boot sistema sa nepostojećeg diska eto ti poruke i zahtev za komandu F1. Isključi flopy načisto ako ga nema u sistemu.

Natrag