Pomoć, obrok za poneti

Učlanjen(a)
22.05.2014
Poruka
2
Pozdrav,
malo cu da tupim. Od pre par meseci radim, 8 sati dnevno, i počeo sam standardno da se hranim po pekarama na pauzi. Kad sam zaključio da to ne valja prešao sam na spremanje sendviča koje nosim sa sobom, u početku jedna vrsta pa sam počeo da šaram al i to mi nije to, pa reko da potrazim još ideja na internetu pošto sam ja, blago rečeno, nesposoban u kuhinji i ne previše kreativan. Gde god da sam trazio po internetu sa ključnom rečju "zdrav" iskakale su mi razne dijete i gluposti što i nije baš to što mi treba, pa dođoh vamo da kukam.
Da pojasnim, trba mi hrana koju mogu upakovati i poneti na posao, ima frižider. Necu da smrsam, ocu zdravu i kaloričnu hranu, mada nebi ni da se ugojim kad smo već kod toga.
Nisam gotovan ali sam glup za kulinarstvo pa bih stoga zamolio za konkretne recepte ili link gde iste mogu ta nađem, poželjno bi bilo sa uputstvima za pripremu. Svi oni saveti "puno salate, piletina, integralni hleb, žitarice, voće..." mi nista ne znače pošto ne znam šta ću sa tim(osim s voćem)kad ih donesem iz prodavnice, zato i tražim neku konkretnu smućkotinu istih. Svako moje eksperimentisanje sa završavalo tragično.
Znam da puno tražim al jednostavnije mi ne bi pomoglo, pa koga ne mrzi da mi odgovara hvala mu i uopšte koga nije mrzelo da čita ovaj roman, hvala i njemu.
Živi bili.
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Trenutno nemam puno vremena, ali da i ja malo tupim kako ti je najbolja varijanta koja može da stoji hladna u frižideru neko meso i neka salata. Meso (bilo koje), najjednostavnije možeš da spremiš tako što ćeš da ga staviš u neku posudu za pečenje, posoliš, pobiberiš, dodaš još nešto od začina, malo ulja i malo vode i staviš da se peče. Da ne bi izgorelo odozgo, možeš recimo da staviš limun isečen na krugove, em će dati ukus, em će mu sačuvati sočnost. Bocneš posle pola sata i vidiš da li je po tvom ukusu (ne znam koliko pečeno voliš). To je ono, najjednostavnije.
Uz to, u drugoj činijici poneseš opranu i isečenu salatu po izboru, i samo je, kad sedneš da jedeš, začiniš. U stolu možeš da čuvaš u malim posudicama so, biber, ulje i sirće.
Narvno, postoji mnogo drugih jela koja bi mogla da dođu u obzir, recimo neke fine zapečene testenine ili salate od njih, ali kažeš da ti kulinarsko umeće i nije neko. Kreni od ovog, pa ćemo da smišljamo dalje. ;)
 
Učlanjen(a)
22.05.2014
Poruka
2
Palo mi na pamet da prosto spremim posten obrok (osnovno umem da spremim :) ) i to ponesem nego reko da mi je malo nepraktično. Mada opet kako se uzme sve se svede na to, samo da iseckam meso il sta vec krupno bude u pitanju i samo viljusku da nosim, izmesam sa salatom i samo zavaćam...
Hvala na odgovoru ako se setis neke jednostavne kombinacije javi
...ako neko ima sličnu situaciju lepo bi bilo da podeli svoja rešenja...
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Pa to. Ne znam imaš li tamo uslova za podgrevanje. Ok, sačuvaćeš nešto u frižideru što je dobro, jer idu vrućine, ali ne možeš da nosiš neke stvari koje ne mogu da se jedu hladne. Tako da ti je meso sa salatom uvek dobra kombinacija. I ono što sam ti rekla, u stolu imaj so-sirće-ulje, za začinjavanje salate, pošto ako je začiniš odmah kod kuće, do ručka ćeš u činiji imati ne salatu, nego hladnu "čorbu", jer so izvlači vodu iz povrća i sve će se opustiti.
Osim toga, možeš da praviš neke salatice sa testeninom, što je super stvar. Obariš neku kratku testeninu, dodaš malo nekog povrća, malo šunke ili nekog pečenog mesa, povežeš to pavlakom i/ili majonezom i ostaviš u frižideru do ručka. To je sasvim ok i hladno.
A ako ti se baš prijede nešto tečno, postoji jedno ne baš srećno rešenje, ali ponekad može. Ja sam to praktikovala dok sam držala svoju radnju, pa po ceo dan provodila tamo. Postoje one supice što ih sipaš u šolju i zaliješ ključalom vodom. To je ono tek da te zavara da si pojeo nešto i kašikom.
 
Natrag
Top