Pomoc ako moze?

Član
Učlanjen(a)
20.05.2013
Poruka
244
Kako posle formatiranja particija D i E uraditi bekap podataka..svega i svacega sto je bilo tu od slika ,videa,textualnix podataka,instalacija programa itd...VASA PREPORUKA ZA PROGRAM kao recimo za drajvere snimis drajvere ,dignes sistem i restore...i da li ima veze koliko su bile popunjene particije(primer D recimo 1 tb)..koji program vasa preporuka..znam za ono snimi na flesku ,disk pa vrati...
Kako to najbolje uraditi?

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.085
Ako je vec formatiran hard disk, tesko da ce sve vratiti, mogu se nekim programima vratiti slike, i poneki fajlovi, video fajlovi obicno izgube neki deo pa psotanu neupotrebljivi, programi i igre su mislim najmanji problem jer se mogu ponovo instalirati. Probaj sa Easeus Data Recovery:
Kod:
http://www.easeus.com/
Ima i puna verzija da se nadje...
Drajvere je najbolje skinuti sa sajta proizvodjaca maticne ploce, graficke kartice, nekog dodatnog uredjaja.
Ovaj zadnji deo mislim da je bolje izbeci, po meni je bolje uraditi clean install, sa svim drajverima i programima i zatima napraviti image sistema, ja koristim recimo Acronis true Image Home boot cd, ali dobar je i Macrium reflect, kao i recimo clonezilla, symantekov Ghost i slicno. Tako da u svakom trenutku se moze vratiti sistem na pocetno stanje, kada je sve ispravno u roku od 5-10 minuta... Eventualno pre vracanja image-a sacuvamo fajlove sa C: tako da se nista od podataka ne gubi...

Član
Učlanjen(a)
10.04.2012
Poruka
2.397
Ima servisa za ta bekapovanja posle formatiranja,ali su skupa dosta,jedino ako bas imas nesto i dosta toga da ti se isplati to uraditi.Ima i programa besplatnih koji ti i Torgandwarf predlaze,probaj nekad uspe da se povrati i do 70%,ali sve nikako,mada ni ovi serviseri koji rade to ne garantuju 100 povratak podataka.

Član
Učlanjen(a)
20.05.2013
Poruka
244
Nije formatirano nista,samo sam pitao..da sacuvam rezervnu kopiju podataka uglavnom su slike i videa i po neki textualni fajl..sa d i e particije..na vreme.. u slucaju da mi nesto zajebe komp...nista najlakse na flesku kupicu jos jednu.. najvecu sto ima i to je to..i tnx na odgovorima isprobacemo programe...da vidim kako fukcionisu...

Član
Učlanjen(a)
13.11.2012
Poruka
267
ako sam te dobro razumio ti bi sa D i E part "sklonio na sigurno"na neki flash(externi disk)nešto što misliš da ti je bitno?pa ništa lakše bez ikakvih programa,copy-paste i eto sigurice.

Član
Učlanjen(a)
20.05.2013
Poruka
244
Pupil za toliko znam valjda...a procitaj ovo sto je gore predlozio Torgandwarf to me zanimalo otprilikie..

Član
Učlanjen(a)
13.11.2012
Poruka
267
naravno da sam pročitao šta je torgandwarf napisao,svaki njegov post je svojevrsno štivo.malo ti je knfuzno pitanje jer ako radiš clean instal,nema potrebe da formatiraš Di E part pa ti tako ostaje sve što si imao na njima.ako cvikaš od nekog belaja,otkazivanja hdd i sl pa želiš zaštiti podatke sa tih particija imaš programa(recimo fbackup,comodo backup)ti mogu pomoći.nadam se da znaš da će oni vremenom napuniti taj externi disk.ako si formatirao hdd vrlo teško ćeš,barem za jeftine pare vratiti podatke bilo kojim programom.to ti dođe skuplja pita nek tepsija.nisi nam rekao koji sistem imaš?win 8.1 to defaultno u par klikova rješava.barem ja za back up drivera koristim driver booster,naravno na externom disku.izvini na dužem postu i ako je bilo nesporazuma,postojala je dobra namjera da pomognem

Natrag