Pomazio psa pa ga ubio

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Rotvajlera po imenu Rauf, juče je oko 12 sati u Ulici Vuka Vrčevića, ubodima nožem u predelu grudi, ubio S.J. (65). Pas je boravio na šljunkari „Sintezis“ kao čuvar mašina i prostorija, a prema rečima vlasnika rotvajlera i suvlasnika šljunkare Dragoljuba Ponjavića, on nije bio agresivan. Kako „Blic“ saznaje, nedugo zatim ubica životinje je i uhapšen.

-Nisam bio prisutan kada je ubijen, ali je pas uginuo na mojim rukama. Nije bio agresivan, niti je nekoga ujeo. U trenutku napada bio je sa čovekom koji se brine o njemu. Dva čoveka su sa malim terijerom prolazila kroz šljunkaru i Rale je prišao njima, verovatno da se poigra sa malim štenetom. Jedan od njih ga je pomazio a zatim izvadio nož i dva, tri puta ga ubo u grudi- kaže za ,,Blic’’ vlasnik psa i suvlasnik šljunkare Dragoljub Ponjavić napominjući da je Rauf bio star četiri godine.

Nakon što je uboden, pas je uspeo da dođe nadomak šljunkare gde je nešto kasnije i iskrvario. Očevici tvrde da Rale nije ni zalajao dok je prilazio ljudima sa psom.

-Na moje oči je pomazio psa a onda ga i zaklao. Imao je kapu i brkove. Nakon što sam ga pitao zašto je to uradio rekao mi je „Ćuti, nemoj sad i tebe da zakoljem“ - priča Abazim Muharem, čovek koji se brinuo o nastradalom psu.
Nakon što je pas ubijen, Abazim je dotrčao do gazde psa, koji je krenuo da se razračuna sa ubicom. Očevici su ga u tome sprečili.
- Rauf je bio kao član porodice, bio je toliko dobar prema ljudima da je na kraju dozvolio da ga neko ubode. Imam dete od šest godina koje se često igralo sa njim gurajući mu ruke u usta. Gejzir krvi je liptio iz psa nakon uboda a on je uspeo da pobegne. Čovek koji je ovo uradio je poznat ljudima na šljunkari i često dolazi u ribarsko naselje koje se nalazi pored nas - priča Dragoljub Ponjavić i dodaje da ovaj zločin ne sme proći nekažnjeno.

Nakon zločina S.J je nož kojim je zaklao psa obrisao o svoju jaknu, bacio je i pokušao da pobegne. Kako saznajemo iz policijskih izvora, monstrum koji je ubio psa ipak je nedugo zatim uhapšen.

Izvor: Blic online

Dokle vise?!

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.023
ZASTRAŠUJUĆI TALAS NASILJA NAD ŽIVOTINJAMA: Preklao rotvajlera!

Beograd 17. 04. 2010
Press

ZASTRAŠUJUĆI TALAS NASILJA NAD ŽIVOTINJAMA

Preklao rotvajlera!

Životinja mirno prišla dvojici šetača, jedan od njih prvo pomazio psa, a zatim ga izbo nožem po vratu i grudima

rotvajler.jpg

Muškarac koji je šetao pored šljunkare ispod Pančevačkog mosta juče oko podneva, iz čista mira, nožem je zaklao rotvajlera! Životinji nije bilo pomoći, pa je nakon samo nekoliko minuta iskrvarila i uginula. Policija je obavila uviđaj, a osumnjičeni je ubrzo uhapšen. Kako se nezvanično saznaje, napadač je odranije poznat policiji.
Kako smo saznali, ubica je sa još jednim prijateljem i njegovim terijerom prolazio pored šljunkare, kada im je rotvajler prišao. Prijatelj je uzeo terijera u ruke, a napadač je čučnuo pored rotvajlera. Muharem A., koji je brinuo o ovom psu, kaže da je čovek prvo pomazio rotvajlera po glavi.

Komšije znaju ko je osakatio Milu?
Redakciji Pressa juče su se javili građani koji su naveli da su kerušu Milu najverovatnije osakatili mladići koji se skupljaju kod Centralnog groblja.
- Noću se sastaju, piju, divljaju, skrnave groblje. Često ruše i nadgrobne ploče. Tamo ima puno narkomana, a javna je tajna da se ovde skupljaju i sektaši. Sigurno je neko od njih odsekao Mili šape - ispričala nam je komšinica iz tog kraja.
To nam je potvrdio i crkvenjak hrama svetog Jovana Krstitelja u naselju Medaković.
- Skoro svaku noć nekolicina njih ulazi na groblje i ostavlja za sobom gomilu špriceva i flaša, a u nekoliko navrata smo ujutro zaticali oštećene nadgrobne ploče. Ne bi me čudilo da je neko od ovih huligana u nastupu nekog ludila osakatio onu nesrećnu kerušu - priča crkvenjak.
Veliki broj ljudi i juče se javljao sa željom da pruži pomoć keruši Mili. Prema rečima portparola Veterinarske stanice "Beograd" Miloša Markovića, grad će ispuniti obećanje i obezbediti proteze, ali će se najverovatnije sačekati da se Mila potpuno oporavi.
- Sekretarijat za komunalne i stambene poslove preuzeće na sebe ovu obavezu. Najbitnije je da prvo rane potpuno zacele - objasnio je Marković.

Pas nije lajao
- Bio sam sa njim na šljunkari. Morao sam da obavim nešto, pa sam se na trenutak udaljio. Okrenuo sam se i video da ga neki čovek mazi po glavi i da mu priča nešto. Pas je bio miran, nije lajao niti je bio agresivan. Čovek je munjevitom brzinom izvadio nož i ubo ga nekoliko puta u grudi i vrat. Pas je potrčao ka kućici gde je bio gazda, ali je brzo iskrvario i uginuo - ispričao nam je Muharem.
On je dodao da je rotvajler bio pušten i da je slobodno šetao dvorištem.
- Nije bio opasan. Gazda ga je postavio ovde da čuva šljunkaru, a ja sam brinuo o njemu i donosio mu hranu - rekao je Muharem.
Prema rečima sugrađana, vlasnik psa je bio strašno uznemiren kada je video šta se desilo psu.

ANTIĆ: NE ODRIČITE SE PASA
Predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić pozvao je juče sugrađane da se suzdrže od fizičkog nasrtaja na pse lutalice, izrazivši ogorčenje i nevericu zbog odsecanja šapa keruši u Medakoviću. Antić je uputio apel građanima da se i pored teške ekonomske situacije ne odriču svojih pasa i ne puštaju ih na ulicu. Antić kaže da će grad nastaviti sa edukacijom građana kroz razne aktivnosti, kao i izgradnju azila za te pse.

- Čim je video da je pas uginuo, potrčao je da nađe tu dvojicu. Međutim, prijatelji su ga zaustavili jer je bio jako besan. Verovatno su se uplašili da će da napravi neku glupost kad pronađe ubicu psa. Umesto toga, pozvali su policiju i prijavili sve ovo - ispričali su očevici.

Vodili terijera

Vlasnik ubijenog rotvajlera Dragoljub Ponjavić rekao je da su psa više više puta uboli ljudi koji su prošli pored njegove šljunkare i to bez ikakvog razloga.

FAKTI:
mart:
- policija podnela krivičnu prijavu protiv Dragoslava Š. zbog sumnje da je svirepo ubio mešanca od osam meseci, u Dositejevoj ulici u Mladenovcu. Kako je navedeno, on je psa prvo mučio i sajlom vukao po ulici, a potom ga dotukao udarcima tupim delom sekire.
- tri psa lutalice pronađeni mrtvi na Miljakovcu. Životinje su bile sterilisane i čipovane, a usmrćene su najverovatnije otrovom kreozanom, koji je bio pomešan sa kobasicama.
- starica iz Kaluđerice sekirom napala skotnu ženku staforda. Ona joj je tom prilikom napravila devet rasekotina na leđima i isekla mišiće oko kičme, a sve se dogodilo zato što je keruša preko srušene ograde prešla u njeno dvorište.
- ispred Doma za nezbrinutu decu "Jovan Jovanović Zmaj" jedan građanin pred očima mališana pucao iz lovačke puške u psa lutalicu.
april:
- nepoznata osoba pucala u psa ptičara u naselju Resnik. Nesrećnu životinju pronašli su prolaznici, i to sa dva metka u telu i povredama kičme.
- pas mešanac upucan dijabolom iz vazdušne puške, u Borči blizu Osnovne škole "Rade Drainac". Niko nije primetio ko je to učinio, a pas je uspeo da pobegne dalje od grupe ljudi koji su se okupili kako bi videli šta se dešava.

- Dva lica su prolazila, vodila su nekog terijera, čovek je prišao da pomazi mog psa i ubo ga više puta u predelu grudi. Ja sam zatekao psa koji se kretao ka meni, zateturao se, pao i istog momenta uginuo - kaže Ponjavić.
Inače, ovo je četvrti incident u poslednja četiri dana u kojem su povređeni psi. Ovaj zastrašujući talas nasilja nad životinjama započeo je u utorak kada je u Medakoviću pronađena jednogodišnja ženka mešanca sa odsečenim šapama. Pas se i dalje nalazi u privatnoj veterinarskoj ordinaciji, a počinioci ovog brutalnog dela još nisu pronađeni.
(D. M. - J. D.)

Stvarno, dokle više?!

Član
Učlanjen(a)
25.05.2009
Poruka
2.938
Možda, kada bi se više brinuli za ljude...
Vidite li da u parkovima više ne možete proći od džukela. Ima više pasa nego djece.
"Monstrum" ubio psa? Šta ti novinari misle. Ne branim tog što je ubio tog psa, to je ipak trebala da uradi institucija nadležna za to. Firme i "gazde" da bi smanjili troškove obezbjeđenja nabavljaju zvijeri koje će im obezbjeđivati "teško stečenu" imovinu.
Dajte, vi što toliko volite te životinje, zapitajte se koliko volite ljude?

I ta društva za zaštitu životinja, pametnije bi im bilo da se bave zaštitom djece i ljudi.

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.023
Mirko, mislim da si otišao predaleko.
Niko od nas ne podržava to što ima toliko pasa lutalica, za šta su, opet, uglavnom krivi ljudi, koji su ih pustili.
Tačno je da ima mnogo novopečenih gazda koji su ko zna kako stekli to što imaju pa postavili zveri da čuvaju, ali ovaj pas, o kome je gore reč, nije bio zver. Ispostavilo se da ga je zver u obliku čoveka ubila.
Ima mnogo napada pasa na ljude, to stoji, i o tome se isto tako mnogo piše. Ali ovo što se ovih dana događa na ulicama, ovo sakaćenje, mučenje i zversko ubijanje životinja, uopšte ne govori dobro o ljudima koji to čine.
Dokle smo to stigli? Šta je dovelo do toga?
Ubiti u samoodbrani je jedno, a ubiti ovako mučki, životinju koja se ne nada, već naivno veruje ljudima, to je nešto sasvim drugo.
Zato se toliko naroda pobunilo, zato toliko naroda nudi pomoć za sirotu Milu koja je ostala bez šapa, zato sve ovih dana toliko bruji o tome.
To nije normalno ponašanje ljudi.

Član
Učlanjen(a)
07.01.2010
Poruka
41
Ne postoji model po kome se mogu opravdati ubistva i sakacenja pasa.Samo umno poremecen covek tako nesto moze da napravi,sasvim sam ubedjen u ovu tvrdnju.Citam neke komentare na Blic-ovom sajtu,kaze jedan da psi moraju da nose ''brnjicu''.Ceo zivot je TO zivelo sa svinjama i samo tu terminologiju poznaje.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Mirko, mislim da si otišao predaleko.
Niko od nas ne podržava to što ima toliko pasa lutalica, za šta su, opet, uglavnom krivi ljudi, koji su ih pustili.
Tačno je da ima mnogo novopečenih gazda koji su ko zna kako stekli to što imaju pa postavili zveri da čuvaju, ali ovaj pas, o kome je gore reč, nije bio zver. Ispostavilo se da ga je zver u obliku čoveka ubila.
Ima mnogo napada pasa na ljude, to stoji, i o tome se isto tako mnogo piše. Ali ovo što se ovih dana događa na ulicama, ovo sakaćenje, mučenje i zversko ubijanje životinja, uopšte ne govori dobro o ljudima koji to čine.
Dokle smo to stigli? Šta je dovelo do toga?
Ubiti u samoodbrani je jedno, a ubiti ovako mučki, životinju koja se ne nada, već naivno veruje ljudima, to je nešto sasvim drugo.
Zato se toliko naroda pobunilo, zato toliko naroda nudi pomoć za sirotu Milu koja je ostala bez šapa, zato sve ovih dana toliko bruji o tome.
To nije normalno ponašanje ljudi.

Mislim da si sve rekla.Samo bih jos da dodam na komentar koji je ostavio Mirkoj.
Mirkoj,ko je kriv po tebi sto ima vise pasa nego dece?
I da ne politizujemo,znamo kako su mnogi sta stekli,ali sta je kriva ta zivotinja koja se tu zatekla?

Poslednja izmena:
Natrag