Poligraf testira fudbalere Sijene

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Poligraf testira fudbalere Sijene
17. avgust 2009.


2995813694a8961de582b1617432178_big.jpg


Čelnici italijanskog fudbalskog prvoligaša Sijene odlučili su da u borbi protiv dopinga igračima uvedu obavezu da idu na poligraf.


Prema pisanju Italijanskih medija Fudbaleri tog kluba, će ubuduće u prisustvu detektora laži morati da dokazuju da nisu uzimali nedozvoljena stimulativna sredstva. Sijena će u predstojećem prvenstvu koristiti poligraf koji je osmislio i programirao provesor Univerziteta u Padovi Đuzepe Sartori, a spremni su da ga ponude i ostalim zainteresovanim klubovima.

"Poligraf smo već koristili prilikom pregovora sa igračima za koje smo bili zainteresovani. Uvereni smo da je to ispravan metod i mislim da će ga uskoro prihvatiti i ostali timovi", rekao je šef medicinske službe tog kluba Umerto Zerbini.

On je naveo da ispitivanje na poligrafu traje oko 15 minuta, tokom koga se igraču postavi 70 pitanja , a uređaj određuje da li su dati odgovori tačni ili ne.

"To je naš način da se zaštitimo od neodgovornih fudbalera. Ukoliko igrač bude pozitivan na doping kontroli klub ima višestruke gubitke, od rezultatskih do finansijskih, zbog odustajanja sponzora", zaključio je Zerbini.
 
Natrag
Top