Policijo, kažnjavaj!

Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
1.306
Kurir

Za deset dana u Beogradu kažnjeno 2.000 vozača za vožnju u žutoj traci


d01f51df5df.jpg


BEOGRAD - Zar se ovako poštuje zakon?! Saobraćajna policija imaće u narednim danima pune ruke posla!
Odredbe novog zakona o bezbednosti počinju da se primenjuju danas, a saobraćajci će biti u akciji 24 časa, sudeći bar po broju obesnih vozača koji ostavljaju vozila na kolovozu i ometaju normalno odvijanje saobraćaja.
Za drugu vrstu prekršaja koja stvara probleme - vožnju u žutoj traci samo u Beogradu je u proteklih deset dana kažnjeno 2.000 vozača!
- Prema novom zakonu o bezbednosti saobraćaja, kazna za vozače koji se zaustave na kolovozu a ne uključe sva četiri žmigavca na vozilima iznosi 5.000 dinara. U slučaju kada se vozilo zaustavi ili parkira na neosvetljenom delu puta, gde ne postoji javna rasveta, a ne uključe sva četiri žmigavca, takvo ponašanje tretira se kao nasilnička vožnja. Prekršajni sudija za ovakvo ponašanje vozaču može da izrekne i kaznu od 30 dana zatvora, jer ugrožava bezbednost u saobraćaju - kaže za Kurir Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja.
Bahati vozači i dalje uspevaju da se provuku i voze po žutim trakama, čime usporavaju kretanje vozila gradskog prevoza.
Ipak, u pojedinim gradovima Srbije sprovedena je akcija „čišćenja“ žutih traka.
Nedeljko Munjas, zamenik načelnika saobraćajne policije u Beogradu, kaže da će uvek biti nesavesnih vozača, ali da su zadovoljni postignutim efektima u akciji koja je pokrenuta pre tri nedelje.
- U saradnji sa gradskom upravom radi se na postavljanju kamera, pa će kontrola biti mnogo bolja. Nadam se da će u narednom periodu žute trake koristiti samo ona vozila za koja su i namenjene, a to su gradski prevoz, taksisti, Hitna pomoć i policija. Za samo deset dana kažnjeno je 2.000 vozača, a primenom novog zakona bahati šoferi će prvo dobro razmisliti da li će koristiti žute trake, jer su kazne više nego udvostručene. U proseku, dnevno se kazni oko 150 vozača - ističe Munjas.


(za ovo se na licu mesta placa 500€)
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
08.12.2009
Poruka
9
Šta reći... Počećemo ponovo da praktikujemo što više možemo najsigurnije i najbezbednije sredstvo "prevoza" - auto noge. Jer dok ispoštujem sva pravila i skupim sve što mi je potrebno da bih krenula autom, u međuvremenu bih pre stigla koristeći bilo koju drugu alternativu.
 
que te vayas con el viento, como siempre
LEGEND
Učlanjen(a)
30.07.2009
Poruka
5.276
ogorčena

jedino nam preostaje da ne krećeno nigde bez 1000 eura u džepu za kazne i ličnih stvari, ako slučajno zaglavimo zatvor :stop: stvarno su preterali sa novim zakonom, ogromne su kolone na putevima, niko ne vozi preko 60, jedino dobro u celoj priči je što ih nema po gradu pa možemo slobodno da opljačamo banku i da se odselomo na drugi kontinent :girl_mad:
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Ma dok se malo naviknemo... neće to biti baš toliko strašno, strašno nam zvuči sada na početku.
 
Natrag
Top