Pojačajte kondiciju

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Pojačajte kondiciju

Jednostavnim vežbama brzo možete da postignete top formu

dr-vezbe_620x0.jpg


AKO ste zdravi i vitalni, a ipak se zadišete dok se popnete uz stepenice znači da ste u slaboj kondiciji. Da biste je popravili potrebno je strpljenja kao i više fizičke aktivnosti.

Stručnjaci preporučuju da trening za kondiciju mora da bude dobro iskombinovan i da obavezno sadrži vežbe zagrevanja i istezanja, u kombinaciji sa bržim hodanjem i laganim trčanjem. Kada povratite snagu i izdržljivost u program aktivnosti možete da uključite i vežbe koje jačaju i oblikuju mišiće.

Ukoliko ste zainteresovani za bolje rezultate, potrebno je da svaki novi trening posmatrate kao izazov, a to znači da predložene vežbe moraju da budu za nijansu intenzivnije nego prethodnog puta.

ISKORAK
Raskoračni stav, stopala su blago razmaknuta. Ruke su opuštene pored tela, a u svakoj držite teg od 0,5 kilograma ili malu flašu napunjenu vodom. Napravite iskorak unazad i podignite ruke visoko iznad glave. Postepeno se vratite u početni položaj i ponovite vežbu sa drugom nogom. Radite iskorake unazad naizmenično dok sa svakom nogom ne uradite 10 ponavljanja.

IZDRŽAJ
Vežba može da se radi na steperu, klupi, nižoj stolici ili krevetu. Lezite na pod tako da su vam stopala na dostupnom uzvišenju, rukama se oslonite na pod i tokom 60 sekundi naizmenično dotičite dlanom jedne ruke suprotno rame.

ČUČANj
Raskoračni stav sa stoplaima u širini ramena. Ispružite ruke ispred sebe, a gornji deo tela lagano nagnite napred. Brojeći do četiri, polako se spuštajte kao da želite da sednete na stolicu. Zadržite se sekundu u tom položaju. Polako se vraćajte u početni položaj brojeći do dva. Vežbu ponovite u dve serije po 10 čučnjeva, uz jednominutnu pauzu.Pazite na držanje gornjeg dela tela, a kolenima ne prelazite vrhove prstiju pri spuštanju.

TRBUŠNjACI
Ležeći na podu sa blago savijenim nogama i rukama oslonjenim na potiljak podižite lopatice, dok donji deo leđa treba da ostane oslonjen na podlozi. Ponovite vežbu 10 puta. Posle 30 sekundi odmora, podižite opružene noge od podloge dok ne dođu pod ugao od 90 stepeni. Uradite 10 ponavljanja pa napravite pauzu. Ponovo savijte noge i podižite samo lopatice od podloge, ali ovom prilikom laktom težite ka suprotnom kolenu. Vežbu radite naizmenično po 10 ponavljanja u svaku stranu.

(Novosti)
 
Natrag
Top