Šta je novo?

Pogledajte kako su Novosađanke isterale naoružanog razbojnika iz radnje (VIDEO)

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.065
Autor: 021.rs 27.05.2014. - 12:20 12:17

Novosađanin S.P. (21) dugo će pamtiti svoj neuspeli pokušaj oružane pljačke prodavnice jer su ga u tome sprečile četiri nenaoružane žene.

1294005-lopov.jpg

Lopov | Foto: Screenshot YoutubeDo dva video snimka sa nadzornih kamera ovog neuspelog pokušaja pljačke došao je 021.rs.


Kako 021 saznaje u policiji, maskiran i naoružan, S.P. je opremljen hirurškom maskom pokušao u sredu 14. maja oko 18:30h da opljačka prodavnicu "San Index" u Ulici Tihomira Ostojića na Telepu.


On je uleteo u prodavnicu u kojoj su se nalazile vlasnica radnje, njena sestra i
njena kćerka i počeo da preti i maše oružjem. Vlasnicu je pod prisilom odvukao i bacio na pod jer se opirala pljački i odbila da preda novac.

Sestra vlasnice je tada prišla i počela da se obračunava sa pljačkašem, gurajući ga i udarajući, a pljačkaš ju je udario pištoljem po glavi. Videvši da radnju neće opljačkati, izleteo iz radnje.


Po saznanjima 021, kćerka vlasnice je potom potrčala za mladićem i tokom desetominutne potere po Bulevaru Evrope sve vreme bila na telefonu sa policijom.


Mladi razbojnik je tokom potere bacio pištolj, a policija ga je ubrzo presrela i uhapsila. Ispostavilo se da ćerka vlasnice poznaje pljačkaša i da žive u istom kraju.


Kada ga je identifikovala, policiji je priznao pokušaj pljačke. Uz to, imao je i ostatke od hirurške maske na ušima.
Iako ovo nije prvi slučaj da građani pružaju otpor razbojnicima, stručnjaci za bezbednostto ne preporučuju.


Kako kažu, materijalna šteta u ovakvim pljačkama je uvek minimalna i pokriva je osiguranje, a u slučaju da se situacija pogorša može doći i do gubitka života.
 
Top