Počnite svjesno njegovati stav zahvalnosti i gledajte kako vam se život mijenja

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Počnite svjesno njegovati stav zahvalnosti i gledajte kako vam se život mijenja

Ni6TlpH.jpg


Jeste li ikada primijetili koliko se žalimo? Žalimo se o svom poslu, svojim obiteljima, susjedima, suradnicima i prijateljima. Da ne zaboravimo na financije i zdravlje. Gunđanje i žaljenje je toliko često da ni sportski timovi i vremenski uvjeti nisu izbjegli naše nezadovoljstvo.

Može li to biti zdravo? Ta stalna negativnost sigurno ne radi ništa osim što ohrabruje daljnju negativnost, tako stvarajući začarani krug. Samo razmislite na trenutak, nitko nije popravio svoju financijsku situaciju ili odnose tako što se žalio o njima.

Fokusirajući se na, takozvane, negativne aspekte našeg života činimo si veliku štetu, jer nam je pozornost odvraćena od dobrih stvari koje se događaju nama i kroz nas. Primijećujući ih i slaveći ih omogučujemo si razvijanje unutarnje radosti, mijenjanje naše vibracije i povećanje naše sposobnosti za privlačenje onoga što je dobro.
Moj izazov za vas je slijedeći… Radije nego da tražite ono na što ćete se žaliti, tražite ono na čemu ste zahvalni! Počnite njegovati stav zahvalnosti. Zatim gledajte kako to mijenja vaš život.
Kao najlakši način za započinjanje svoje nove dispiline bih predložio držanje dnevnika zahvalnosti. Čim se probudite ujutro i prije spavanja bilježite sve one divne stvari u svom životu. Nemojte se čuditi ako vam to na početku bude teško, jer se moramo sjetiti da smo godinama uvjetovani da primijećujemo samo negativno. To će postati lakše. Također će postati i zabavnije kada postanete motivirani u potrazi za svim stvarima na kojima ste zahvalni u svom životu.

Pišite u svoj dnevnik, „Ja sam zahvalan na…“ te popunite prazninu. Započnite svaku izjavu na isti način. Međutim, to nije samo mehanička vježba, i neće biti djelotvorna ako ne uključite i svoje emocije. Osjetite zahvalnost dok pišete. Na čemu možete biti zahvalni da bi započeli taj proces? Možete li biti zahvalni na predivnom ručku koji ste imali? Možda ste zahvalni na zvucima ptica koji dolaze do vašeg uha. Trenutno, dok sjedim za svojim stolom, svjestan sam sunca kako sjaji kroz moj prozor i zahvalan sam na tome. Što se događalo tijekom dana? Možda ste sreli prijatelja ili ste primili radosnu e-poštu. Ja izražavam zahvalnost kada uspijem izvršiti sve zadatke koje sam si postavio, te kao trkač na duge staze, zahvalan kada sam dobro vježbao.

Uz vođenje svog dnevnika, dok se bavite dnevnim poslom, možete se zahvaliti za sve dobre stvari dok se događaju i ideje kako vam dolaze. Kada ste u tišini, možda ćete se željeti sjetiti jedne ili dvije stvari koje su vrijedne zahvalnosti.
Uskoro ćete možda biti spremni za napredniju tehniku. Što možete naći pozitivno u situaciji koja se čini negativna? Možete naučiti vrijednu životnu lekciju, ili vam pomaže u izgradnji karaktera. To može značiti da pišete izjave poput, „Ja sam zahvalan na tome što, unatoč tome što trenutno nemam novca, vjerujem svemiru da će se pobrinuti za sve moje potrebe.“

Započnite sa svojim stavom zahvalnosti još danas. Testirajte ga kako bi vidjeli da li radi promjenu u vašem stavu, radosti i sposobnosti privlačenja obilja.

Chris Jones

Chris Jones je istraživač i pisac o duhovnosti, obilju i zakonu privlačenja. Downloadirajte ovaj besplatni izvještaj sa 20 duhovnih savjeta kako poput magneta privući obilje u životu na web stranici: Spiritual-harmony-news.co.uk

Izvor: Alternativainformacije.com
 
Natrag
Top