Počinje novo suđenje "zemuncima"

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
[h=1]Počinje novo suđenje "zemuncima"[/h]



Počinje suđenje po tužbi porodica ubijenih Sredoja i Zorana Šljukića kojom od osam već osuđenih pripadnika "zemunskog klana" traže odštetu od 10 miliona dinara.


46132_04kolona-01-foto-bogdan-pedovic_f.jpg



Šljukići privatnom tužbom traže naknadu štete od svedoka saradnika Dejana Milenkovića Bagzija i Miladina Suvajdžića zvanog Đura Mutavi koji su izbegli kažnjavanje, zatim braće Miloša i Aleksandra Simovića, Sretka Kalinića, Vladimira Milisavljevića zvanog Vlada Budala, Dušana Krsmanovića i Milana Jurišića koji je u međuvremenu ubijen u Španiji.


Četvoro članova porodice Šljukić tužbom traže naknadu štete od 10,4 miliona dinara zbog ubistva Sredoja i Zorana, koje su pripadnici "zemunskog klana" ubili u "sačekuši" 27. septembra 2002. godine u Bulevaru Arsenija Čarnojevića.

Oni su bili u automobilu kada im je s leve strane prišao sivi "audi" u pokretu, a kriminalci iz "zemunskog klana" su u njih ispalli 50 metaka iz dve automatske puške.

Pripremno ročište u tom predmetu održano je 30. maja. Pošto je reč o parničnom postupku, tuženi ne moraju da se pojave lično u sudu, već mogu da pošalju svoje advokate da ih zastupaju.

Pripadnici "zemunskog klana" su pravosnažno osuđeni za ubistvo Sredoja i Zorana Šljukića.

Sredoje Šljukić je važio za vođu "zvezdarske grupe".



Izvor:
B92.net
 
Natrag
Top