Počinje 48. Međunarodni salon privrednih vozila „Beotruck 2010“

Član
Učlanjen(a)
17.04.2009
Poruka
4.299
Počinje 48. Međunarodni salon privrednih vozila Beotruck 2010


20100319042648_photo_0.jpg


Međunarodni salon privrednih vozila i prateće opreme BEOTRUCK, najstarija zvanična međunarodna izložba drumskih vozila u ovom delu Evrope i jedan od tri specijalizovana salona privrednih vozila koji se ove godine održavaju u svetu, uprkos aktuelnoj finansijskoj krizi, biće organizovan od 23. do 27. marta u halama 1, 1a, 2, 3 i 4 Beogradskog sajma...


Učešće je potvrdilo 350 izlagača iz više od 20 zemalja, koji će izlagati površini od 30 000 kvadratnih metara izlagačkog prostora.

Na Salonu će biti izloženi kamioni, autobusi, dostavna vozila, prikolice, poluprikolice, specijalne nadgradnje i prateća oprema najvećih domaćih i inostranih proizvođača i uvoznika privrednih vozila. Sajam BEOTRUCK, prema zvaničnom kalendaru Međunarodne asocijacije OICA, ove godine organizujemo uz podršku Ministarstva za infrastrukturu, Privredne komore Srbije, i Stalne konferencije gradova i opština, u saradnji sa Poslovnim udruženjem proizvođača drumskih vozila Srbije. On je prilika da naši poslovni ljudi, kompanije i svi korisnici na jednom mestu vide najreprezentativniju izložbu najmodernijih privrednih vozila širokog spektra namene i prateće industrije. Generalni sponzor manifestacije je Delta Generali Osiguranje koje će uz sajamske izložbe automobila i komercijalnih vozila na Beogradskom sajmu biti sve do 2012. godine.

Ovaj sajam, koji svake druge godine okuplja u Beogradu vodeće svetske proizvođače privrednih vozila, delova i opreme, neće ni ovog proleća izneveriti naše posetioce, izlagače, novinare i specijalizovane medije iz cele Evrope. Najveći svetski proizvođači privrednih vozila ponudiće na sajmu čitav niz premijera, privrednih vozila, motora, kamiona, autobusa, lakih dostavnih vozila sa novim performansama i nadgradnjama. Deo te bogate izlagačke ponude dostavljamo vam kao poseban dodatak ovoj informaciji.

U hali 1 predstaviće se vodeći svetski prizvođači kamiona, autobusa i specijalizovanih vozila: VOLVO, IVECO, MAN, SCANIA, RENAULT TRUCKS, DAF. Tu će se nalaziti i najveći domaći proizvođači privrednih vozila: FAP, ZASTAVA KAMIONI, NEOBUS I IKARBUS.

U hali 4 je izložba najvećih i najpoznatijih svetskih proizvođača lakih komercijalnih vozila: RENAULT, PEUGEOT, CITROEN, FORD, OPEL, TOYOTA, FIAT, DAČIJA, VOLKSWAGEN. U hali 3, po višegodišnjoj tradiciji Međunarodnog salona komercijalnih vozila, na koju su već navikli redovni posetioci Beogradskog sajma, predstaviće se MERCEDES, sa najnovijim modelima MERCEDES BENZ, MITSUBISHI FUSO i SETRA.

Hala 2 i hala 1a rezervisane su i ove godine za najnoviju izložbu delova i opreme za privredna, komercijalna i laka dostavna vozila. Posebnu zanimljivost, na nivou C hale 2 predstavljaće izlagački program 14 udruženih kineskih proizvođača rezervnih delova i opreme. Pored proizvođača velikih privrednh vozila, delova i prateće opreme na sajmu BEOTRUCK predstaviće se vodeći svetski proizvođači prikolica, poluprikolica, specijalnih nadogradnji na privrednim vozilima, kao i svi uvoznici i distributeri lakih privrednih vozila, koji predstavljaju vodeće svetske proizvođače u ovom segmentu automobilske industrije.

Ponedeljak, 22. mart biće PRESS dan, rezervisan samo za novinare i poslovne posete. Tog dana će novinari moći da posete Salon i, pre zvaničnog otvaranja sajma, da razgovaraju sa izlagačima i zabeleže ono što je atraktivno i medijski zanimljivo. Za sajam BEOTRUCK važiće novinarske pešačke i parking propusnice sa upravo završenog sajma BG CAR SHOW, a novinari koji su akreditovani samo za sajam BEOTRUCK dobiće svoje posebne propusnice.

Sajam BEOTRUCK predstavlja najbolju sponu između proizvođača privrednih vozila i njihovih potencijalnih korisnika sa celog tržišta jugoistočne Evrope. Uspehu te misije prilagođena je i koncepcija ovogodišnjeg salona. Svaki sajamski dan predviđen je za određenu vrstu poslovnih susreta proizvođača i kupaca privrednih vozila. U okviru kampanje OPEN WEEK, u cilju pospešivanja prodaje i plasmana privrednih vozila, svoju ponudu će potencijalnim kupcima predstaviti vodeći svetski i domaći proizvođači privrednih vozila. Prvi dan nakon otvaranja, sreda 24. mart, planiran je za susrete predstavnika lokalne samouprave, direktora komunalnih preduzeća i drugih kompanija sa proizvođačima komercijalnih i specijalizovanih vozila. Četvrtak, 25. mart biće dan za susrete proizvođača privrednih vozila sa našim građevinarima i putarima. U petak, 26. marta Poslovno udruženje za međunarodni transport, koje okuplja sve velike domaće kamionske prevoznike, organizuje razgovor prevoznika sa prizvođačima kamiona. U subotu 27. marta biće priređeni poslovni razgovori autobuskih prevoznika sa proizvođačima autobusa.

Istovremeno sa ovim razgovorima, koji imaju za cilj sklapanje odgovarajućih poslovnih ugovora, u okviru pratećeg programa sajma BEOTRUCK biće organizovani razgovori sa ciljem poboljšanja kvaliteta proizvoda i usluga ili usklađivanja određenih propisa. Poslovno udruženje proizvođača drumskih vozila u sredu, 24. marta od 11 do 14 sati u konferencijskoj sali na galeriji hale 4 organizuje okrugli sto „Pravci razvoja i usaglašavanja tehničkog zakonodavstva za vozila u Srbiji sa propisima Evropske unije“, dok će Međunarodno udruženje drumskih prevoznika organizovati nekoliko seminara iz oblasti međunarodnog transporta.

Najuspešnijim izlagačima u petak, 26. marta u 12 h, u Svečanoj Sali direkcije Beogradskog sajma biće dodeljena priznanja GRAND PRIX sajma BEOTRUCK u kategorijama privrednih, lakih dostavnih vozila i prateće opreme.

U subotu 27. marta u 12 h ispred hale 3 Beogradskog sajma startovaće ovogodišnji Reli oldtajmera „Memorijal princa Tomislava Karađorđevića“.

Radno vreme sajma je svakog dana od 10 do 18 časova. Cena ulaznica je 300, za grupne posete 200 dinara, a cena parkinga je 100 dinara na sat. Ulaznice sa nedavno završenog Sajma automobila važiće i za BEOTRUCK.

Svečano otvaranje 48. Međunarodnog salona privrednih vozila BEOTRUCK 2010. biće u utorak, 23. marta u 12 h, u hali 1 Beogradskog sajma.
Izvor: Beogradski sajam
 
Član
Učlanjen(a)
17.04.2009
Poruka
4.299
BEOTRUCK 2010 - Premijere i najvažniji eksponati

BEOTRUCK 2010 - Premijere i najvažniji eksponati20100321025320_photo_0.jpg


Najveći izlagači Međunarodnog salona privrednih vozila BEOTRUCK 2010 predstaviće posetiocima ovog sajma i potencijalnim kupcima svojih vozila čitav niz premijera i novih vozila različite namene, sa brojnim mogućnostima i nadgradnjama. Iz veoma bogate ponude izlagačkog programa najvećih izlagača izdvojili smo neke od premijera...VOLVO

Volvo kamionska korporacija (Volvo Trucks Corporatiion), već tri decenije je tradicionalni izlagač na svim izložbama automobila i komercijalnih vozila koje se održavaju na Beogradskom sajmu. Na 48. međunarodnom salonu komercijalnih vozila BEOTRUCK 2010 Volvo Kamioni, kao i prethodnih godina, izlažu u centralnoj, hali 1.

Među ovogodišnjim eksponatima najzanimljivi će, svakako, biti najsnažniji kamion u svetu - Volvo F16 700. U Beogradu će biti predstavljena verzija dvoosovinskog tegljača sa međuosovinskim rastojanjem 3.800 mm, 16-litarskim rednim šestocilindričnim motorom u Euro V (SCR) izvođenju od 700 KS i 3.150 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Vozilo je opremljeno automatizovanim menjačem Volvo I-Shift, unapređenom Volvo motornom kočniciom (VEB) snage 425 kW pri 2.200 obrtaja u minutu, Globetrotter XL kabinom, dva aluminijumska rezervoara uzapremine 750 i 450 litara. Prednja osovina je oslonjena na parabolične opruge, zadnja na vazdušne jastuke, na obe su disk kočnice.

Publika BEOTRUCK 2010 će imati prilike da vidi još jedno vozilo sa 16-litarskim motorom, takođe dvoosovinski tegljač (međuosovinski razmak 3.600 mm), ali u verziji sa 640 KS i 3.100 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Menjač, kabina i većima komponenti su identični kao na Volvou FFH 16 700.

Prvi put u Beogradu Volvo Kamioni predstavljaju i specijalnu verziju vozila FL - šasiju sa kabinom za posadu (Crew cab). Kabina je dugačka 3 m, dok je međuosovinsko rastojanje 4,4 m. Ova verzija ima univerzalan karakter: predviđena je za više specijalizovanih nadgradnji – vatrogasno, vozilo interventnih ekipa (vodovod, distribucija, pokretna radionica itd). Pokreće ga Euro V (SCR) redni šestocilindrični motor od 7,2 litara sa 240 KS, 940 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Opremljeno je ručnim šestostepenim menjačem, VEB motornom kočnicom snage 130 kW pri 2.800 obrtaja u minuti. Napred su parabolične opruge, pozadi vazdušno ogibljenje, na obe osovine su disk kočnice. Tehnička nosivost ovog vozila je 13.500 kg.

DAF

``Na BEOTRUCK 2010 DAF-D Truck Puls izlaže svoje proizvode pod svojim trajnim sloganom `Driven by quality -pokretan kvalitetom`. U skladu sa potrebama tržišta DAF izlaže tri modela lakih vozila, LF sa nadgradnjama za komunalnu namenu (vatrogasno vozilo i smećar),
kao i šasiju namenjenu za razne distributivne nadgradnje. Pored ovoga DAF izlaže poznati model svog najjačeg tegljaca XF105 model i specifikacija za 2010 godinu sa automatskim menjačem i dodatnim uredjajima sigurnosti vozača i vozila.

CF četvoroosovinski kiper je ponuda putarima i gradjevinarima kao i mogućnosti drugih nadgradnji na CF šasijama. U toku sajma na štandu se održavaju predavanja i razgovori sa kupcima o raznim vidovima posleprodajne podrške koju DAF pruža korisnicima svojih proizvoda. Informacije o rasporedu predavanja mogu se dobiti na desc-u DAF-a.

MERCEDES

Na predstojećem 48. medjunarodnom sajmu privrednih vozila, Mercedes-Benz Srbija i Crna Gora ce tradicionalno u Hali 3 izložiti eksponate iz svog komercijalnog proizvodnog programa pod sloganom "Trucks you can trust". Biće izloženo preko 20 vozila, od kombija Vito do kamiona Actros, preko specijalnih vozila Unimog i Zetros, do turističkih autobusa Mercedes-Benz i Setra. Ove godine najveću pažnju će svakako privući novi model Actros 1860 LS Trust edition kao i specijalno vozilo Zetros. Premijerno na našem tržištu ce biti prikazano i Canter hibridno vozilo iz programa Mitsubishi Fuso Canter. Na posebnom delu štanda, Setra će premijerno izložiti novu ComfortClass 400.

IVECO

Iveco će na predstojećem Medjunarodnom sajmu privrednih vozila predstaviti punu gamu svojih proizvoda. Kao jedan od malobrojnih proizvodjača svih katergorija vozila to znači da će biti predstavljena vozila od 3,5 t bruto mase do 40 tona.

U sferi lakih komercijalnih vozila to je model DAILY u dve varijante: putar sa duplom kabinom i furgon maksimalne zapremine tovatnog prostora od 17,2 m3. Srednju katergoriju predstvalja model Eurocargo – sajamska premijera, sa nadogradnjom za sakupljanje smeća.
Teška komercijalna vozila predstavljaju STRALIS kao perjanica medjunarodnog transporta i TRAKKER u dve varijante 6x4 i 8x4 – obe sa kiperkom nadogardnjom, namenjeni za rad u najtežim uslovima.

Sva vozila su opremljena najsavremenijim motorima koji ispunjavaju važeće norme po pitanju emisije štetnih gasova i samim tim čuvaju čovekovu okolinu. Ponuda obuhvata konkurentne cene kao i posebne finansijske pogodnosti za klijente.

SCANIA

Scania Srbija d.o.o. će na predstojećem 48. Međunarodnom salonu privrednih vozila posetiocima predstaviti dve premijere – prvo je Kamion godine za 2010. godinu, nova R Serija i to model R 480 LA4X2MNA, CR19 Topline; zatim još jedno vozilo koje se po prvi put predstavlja u Srbiji G kabina model – Scania G 420 LA4X2MNA. Tu su i dva dobro poznata modela Scania vozila – jedan je kiper P 380 CB8X4EHZ sa kiperskom nadgradnjom KH W1R, a drugi je autobus SCANIA Irizar PB 6x2*4.

RENAULT TRUCKS

Renault Trucks ulazi u novu eru poslovanja na srpskom tržištu prvim samostalnim nastupom na sajmu privrednih vozila Beotruck 2010. Premijerno će biti predstavljeni Novi Renault Magnum, lako dostavno vozilo Renault Maxity, kao i Midlum Firefighter - gradsko vatrogasno vozilo. Renault Maxity biće prikazan u varijanti specijalnog vozila za prikupljanje smeća. Pored pomenutih premijera, na štandu Renault Trucks-a biće izloženi i modeli poznati kupcima u Srbiji: dugolinijski tegljač Premium Route, Kerax - vozilo namenjeno građevinskom sektoru i vozilo za distribuciju Midlum Extra Light.

Posebnost Renault Trucks vozila ogleda se u širokom spektru nosivosti: od 2,7 do 60 tona, koje zadovoljavaju potrebe svih sektora privrede, kao i u izuzetnoj ekonomičnosti.

MAN

MAN će na BEOTRUCK 2010 nastupiti sa 4 vozila i 2 motora. Ukupno će biti 3 premijere: facelift MAN TGM Euro5 bez AdBlue, kamionski motor MAN D0836LFL Euro5 bez AdBlue i gasni motor za autobuse MAN E2866 LUH. U prilogu je dodatak sa specifikacijama MAN - ovih elksponata.

EUROCEM

Kompanija Eurocem Beograd predstavlja kamion opremljen sistemom GASOTRONIC ECOCAN DIS III. To je sistem patentiran od strane nemačke firme HEIM TECHNOLOGIES Gmbh čijom se primenom na velikim dizel motorima smanjuje ukupna potrošnja pogonskog goriva od 15-25%.Smanjenje ukupne potrošnje se temelji na činjenici boljeg i efikasnijeg sagorevanja smeše dizel/gas u odnosu 70/30%.Efekat boljeg sagorevanja smeše dizel-gas dovodi i do pada termičkog opterećenja dizel motora što za krajnju posledicu ima produžetak radnog veka samog motora.

* Boljim sagorevanjem dizela postiže se značajno smanjenje ukupne emisije izduvnih gasova koje ide i do 40% ( manja emisija CO2(ugljen dioksida) i Nox(azotnih oksida), kao i čestica čađi).Ovi podaci ukazuju da vozila sa ugrađenim. GASOTRONIC sistemom značajno doprinose zaštiti i očuvanju životne sredine.

* GASOTRONIC Eco CAN DIS III je nezavistan sistem koji preko svoje centalne softverske jedinice komunicira sa centralnim kompjuterom vozila, koristi podatke o radu motora i programira vremenske intervale i količinu ubrizgavanja TNG-a u dizel motor.Svi sastavni elementi sistema GASOTRONIC Eco CAN DIS III sertifikovani su prema trenutno važećem evropskom standardu EN 67-R-01 za sisteme tečnog gasa u vozilima.

* Sve komponente GASOTRONIC sistema proizvedene su od materijala vrhunskog kvaliteta koji omogućavaju dugotrajnu eksploataciju na teretnim vozilima.U slučaju eventualnog kvara sistem se automatski isključuje a vozilo nesmetano nastavlja dalji rad koristeći dizel gorivo.


• UKUPNO SMANJENJE TROŠKOVA POGONSKOG GORIVA 15-25%
• UKUPNO SMANJENJE EMISIJE IZDUVNIH GASOVA DO 40%
• PRODUŽETAK RADNOG VEKA MOTORA
Izvor: Beogradski sajam
 
Natrag
Top