Početnik u web design-u (Literatura, saveti, trikovi)

Učlanjen(a)
30.09.2015
Poruka
7
Zdravo svima,

Relativno sam nov na ovom forumu i oprostite ako dupliram temu. Tražio sam ovako nešto po forumu ali nisam našao i iz tog razloga pravim posebnu temu.

Želim da se bavim web designom, počeo sam samostalno da učim o HTML-u, css-u, sve preko strane literature i video tutoriala. Ali, mislim da nisam jedan od onih koji su u stanju da sami sve nauče pa bih zamolio, nekoga ko je web designer ili je prosao isto što i ja, da mi udeli par saveta. Kako da se organizujem, na šta da obratim pažnju, kako da vežbam i slično. Bio bih veoma zahvalan. Znam da zvući glupo i detinjasto ali ja imam toliko materijala skinutog sa interneta i elektronskih knjiga i video snimaka da ne znam odakle da počnem, pa samo pitam za neke smernice.

Još jedna stvar. Škole, akademije, kursevi iz web designa? Da li vredi upisivati tako nešto? Ja sam trenutno student psihologije u Beogradu, para nemam za skupe kurseve ali sam razmisljao da pristedim i da upišem IT Academy. Bukvalno kad bih upisao štrebao bih i zalagao bih se za to (ne bih bio jedan od onih koji kad plate školarinu očekuju da im je sve na tanjiru), samo pošto mi je to mnogo novca, voleo bih da budem siguran da sa IT Academy ili na primer Krojačevom školom imam neku budućnost i mogućnost da naučim sve što mi je potrebno da se bavim ovim poslom.

Eto, nadam se da nije predugačak post. Hvala svima koji izdvoje vreme da pročitaju i odgovore i koji mi pomognu!
 
Učlanjen(a)
31.05.2014
Poruka
278
Ako bih zeleo MNOGO znanja da prikupis iz web desinga naravno da bih ti neka skola,akademija,kurs pomogli...Mogao bi na primer da upises neku skolu,akademiju,kurs i + znanje nekih clanova foruma koji se time bave... To je na tebi da odlucis...Nemoj ozbiljno shvatati mene ja sam tocilo za web desing...Razumem se oko racunara ali nikad nisam radio sa web desing...Mozda bi @Bazlik mogao da ti pomogne...
 
Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
Hvala Ziga235, ali ako gledamo realnost ja sam taj koji bi trebalo da uci od tebe. Sve sto znam od tebe naucih. Narocito mi je pomogla tvoja literatura u pdf izdanju, dvaes knjiga.
Hvala ti jos jednom.
kinezsilujestrahota-jpg.99721
 

Prilozi

  • KinezSilujeStrahota.jpg
    KinezSilujeStrahota.jpg
    178,6 KB · Pregleda: 464
Učlanjen(a)
30.09.2015
Poruka
7
@Bazlik Možes li da mi proslediš literaturu koju imas (ukoliko je u ebook u pitanju) ili da mi kažeš samo koji su autori pa bih ja i kupio knjigu.

@Leech909 Možeš na mail da mi pustiš?
 
Učlanjen(a)
06.10.2013
Poruka
145
@guzonja23 Naravno . Samo mi ostavi mail adresu , posalji mi pm da ne bi spamovali ovde , a ako se admini sloze mogu da je postavim i ovde . Moram da pitam jbg , vec sam jednom imao problema
 
Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
guzonja23,
Posto kazes da si student psihologije i plus da si skupio toliko materijala da ne znas odakle da pocnes onda dodavanje cucle odraslom muskarcu i ne igra neku narocito pomocnu okolnost. Eventualno bi dodavanje sise za muzenje ili milovanje, svejedno, ...privremeno zadovoljilo tvoje virtuelne apetite, ali samo za kratko dok ne brknes u dzep i umesto pare za leb napipas uvuklog Zvonimira, a dete place u kolevci, mala vajda. Odma da ti kazem da je ovaj posao iskljucivo za frikove, ludake na svoj nacin i tipove od kojih uspe jedan od 100. Po mom misljenju tvoj poziv psihijatrije je zlatan rudnik, imajuci u vidu da era u kojoj zivimo iziskuje raznolike pacijente, pocev od predsednika pa do obicnih metalostrugara.
...Salu na stranu, drzi se ti brajko psihologije i gledaj da to zavrsis do kraja, da se ne bi desilo da posle nisi zavrsio i jedno i drugo. A ako se pitas da li je i ovo sala, NIJE, govorim iz iskustva, znaci zavrsi prvo to, a za ovo se ne sekiraj. Nije da te palim kao fora, ako nas je manje onda ce vec posao da ima i za mene, nego sve je malo zeznuto u danasnjem svetu.
Ajmo konkretno, van u slobodnom vremenu napravi nesto ka cemu te srce vuce, a zatim iskljuci to i odmori deset minuta. Zatim se vrati nazad i zagledaj se u svoj rad, i ako se zaljubis u ono sto si napravio, ...to je to - rodjen si za taj posao. Ako ne, ...onda zna se.
Evo recimo ova slika gore sto je sad gledam, ne mogu da se nacudim kako je nacrtah iz zadovoljstva, a dok se smejem i salim, a kad namerno hocu ...nece i mrzi me.. E, to ti je to...mora da imas ideju i inspiraciju za nesto sitno sto radis, a mozes da download-ujes ceo internet i opet nista.
..ajde za utehu kreni sa necim sitnim, jer i najvece putovanje pocinje tim jednim malim korakom,
pa gde stignes....
 
Učlanjen(a)
06.10.2013
Poruka
145
hahahah @Bazlik pa opusti se covece :D Nek proba , nista ga ne kosta . Ja kad sam prvi put uspeo da ubacim sliku na stranicu 3 dana sam je gledao , odusevljen maksimalno :D Nek proba covek mozda mu ide , naravno ako zeli , a ako juri kes onda nema nista od toga
 
Natrag
Top