Šta je novo?

Počelo suđenje za "Kontrast"

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
[h=1]Počelo suđenje za "Kontrast"[/h]


U Višem sudu u Novom Sadu počelo suđenje četvorici optuženih za izazivanje požara u novosadskoj diskoteci "Kontrast" u kojem je poginulo šestoro ljudi.Optužnica Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu podignuta je protiv vlasnika lokala Alojza Ganića (68), dvojice zakupaca - Slaviše Stanišića (46) i Dejana Ratkovića (36), i protiv električara koji je obavljao popravke u klubu, Miroslava Papuge (50).


kontrast4.jpgOptužnica ih tereti da su odgovorni za izazivanje požara 1. aprila prošle godine, zbog čega će im se suditi za teško delo protiv opšte sigurnosti i izazivanje opšte opasnosti, jer nisu održavali električne instalacije na odgovarajući način, niti su poštovali protivpožarne propise.

U optužnici se navodi da je početkom marta 2012. došlo do kvara elektro-instalacije u restoranu "Lasta", koji je takođe u Ganićevom vlasništvu, a zid ga deli od "Kontrasta". Stanišić i Papuga su posle tog kvara, bez saglasnosti i odobrenog projekta, osigurače zamenili jačim.

Zbog toga je nekoliko dana kasnije izgorela sklopka dok je objekat bio pun ljudi, a Stanišić se usmeno dogovorio sa Papugom da obavi dodatne radove.

Tužilaštvo smatra da su varnice od kratkog spoja
zapalile jastuke koji ispod bine diskoteke "Kontrast", što je dovelo do požara.

Tokom istrage saslušani su oštećeni i više od 100 svedoka.

U požaru su poginuli Marina Aničić (25) iz Čuruga, državljanin BiH sa prebivalištem u Novom Sadu Zoran Ignjatović (28), Marko Pavlović (29) iz Kragujevca i Renato Vuković (21) iz Kikinde.

Poginula je i najmlađa doktorantkinja hemije na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu Milena Dalmacija (26) iz Futoga, kao i novinarka Radio-televizije Delta iz Novog Sada Tamara Miladinović (25).Izvor:
B92.net
 
Top