Šta je novo?
SerbianForum

Dobrodošli na SerbianForum.org, mjesto na kojem možete pronaći apsolutno sve, mjesto druženja i odlične zabave!

Pobeda Iznera posle 183 gema

  • Začetnik teme katamaniak
  • Datum pokretanja
katamaniak

katamaniak

UREDNIK
Pobeda Iznera posle 183 gema

Posle 183 gema i više od 11 sati poznat je pobednik meča između Francuza Nikolasa Maua i Džona Iznera iz Sjedinjenih Država.

Beta
Na kraju je Amerikanac bio taj koji je slavio posle tačno 11 sati i pet minuta sa 6:4, 3:6, 6:7 (7:9), 7:6 (7:3), 70:68, a samo poslednji set je trajao osam sati i 11 minuta.


Dvojica tenisera oborili su rekord ne samo po broju odigranih gemova već i po vremenu provedenom na terenu. Prethodno su najduži meč na Vimbldonu odigrali Holms i Vitkem, i on je trajao pet sati i 28 minuta, a najduži Gren slem duel, pre Iznera i Maua, odigrali su Klemon i Santoro 2004. godine na Rolan Garosu kada su šest časova i 33 minuta odmeravali snage na terenu.

Meč između Iznera i Maua počeo je još u utorak, ali je prekinut zbog mraka. Nastavljen je u sredu, ali ponovo nije završen pa je konačan epilog dobio u četvrtak.

Po završetku meča dvojica igrača su se zagrlila, dok je Izner pao na zemlju u neverici, a Mau je seo u svoju stolicu i prekrio glavu peškirom. Za utehu Francuzu ostaje to što je ušao u istoriju tenisa na fantastičan način.
 
Top