Pljačkaši vezali penzionera i tukli ga do smrti

Učlanjen(a)
19.09.2009
Poruka
27.640
Pljačkaši vezali penzionera i tukli ga do smrti

Autor: P. Z. Veličković

veliko-selo-ver.jpg


Penzioner Vojislav Marinković (63) pronađen je juče u 12 sati mrtav u porodičnoj kući u Omladinskoj ulici 4a u Velikom Selu nadomak Beograda. Prema nezvaničnim informacijama, Marinković je ubijen udarcima tupim predmetom i pre zločina brutalno je mučen.

Njegovo telo u jednoj od soba pronašla su dvojica komšija koji su došli da ga potraže jer im nekoliko dana nije odgovarao na telefonske pozive.
- Vojislava niko nije video od utorka. Mislili smo da je kod kuće jer su mu na ulici stajali parkirani automobil i traktor. Jednom komšiji menjao je nedavno električne instalacije, ali kako nije završio posao, došao je sa još jednim zajedničkim prijateljem da ga potraži. Pozvonili su, ali niko nije otvarao vrata. Odlučili su da se popnu na merdevine i pogledaju kroz prozor. Tada su u jednoj od soba videli njegov leš - priča za „Blic” jedan od stanara Omladinske ulice.
Šokirani Marinkovićevi prijatelji odmah su pozvali policiju koja je ubrzo stigla i započela uviđaj. Kako saznajemo, Marinkoviću su ruke i noge bile vezane kanapom, a na čelu i temenu imao je više povreda nanetih tupim predmetom. Pretpostavlja se da su u zločinu učestvovala najmanje dvojica razbojnika.
- U kući je izvršena premetačina, što ukazuje na to da je motiv ubistva pljačka. Razbojnici su najverovatnije tukli i mučili žrtvu kako bi im otkrila gde čuva novac - kaže izvor „Blica” iz beogradske policije.
On navodi da se ispituje kako su ubice ušle u kuću jer na ulaznim vratima nije bilo tragova obijanja.
- Ne isključujemo mogućnost da je Marinković poznavao ubice i da ih je pustio u svoj dom - dodaje naš sagovornik.

Prema nezvaničnim informacijama, ubice su nakon zločina najverovatnije izašle kroz terasu u prizemlju, a sa sobom su poneli sve ključeve koji su stajali u predsoblju kuće. Za sada nije poznato koliko su novca odneli.
Pripadnici Kriminalističke tehnike nekoliko sati vršili su uviđaj u kući u potrazi za tragovima koji bi mogli da pomognu u otkrivanju identiteta ubica. Inspektori su obavili razgovor za komšijama i obišli su njegovu vikendicu pored Dunava kako bi proverili da li je i iz nje nešto ukradeno.
Kako saznajemo, Marinković je bio sam u kući pre ubistva. Njegova supruga poslednjih desetak dana boravila je u njihovom stanu u beogradskom naselju Braća Jerković. Na poziv policije došla je u Veliko Selo.
- Nije mogla da veruje u ono što vidi. Ona i Vojislav nisu imali dece i bili su u skladnom braku. Onako slomljena, zajedno sa komšijama koji su ga pronašli otišla je sa policajcima da daju izjavu - kaže jedan od stanara.

Šokirani meštani
Stanovnike Velikog Sela šokirala je vest o svirepom ubistvu Vojislava Marinkovića. Kako kažu, ovakav zločin nikad se nije dogodio u njihovom selu. Marinkovića opisuju kao dobrog komšiju koji je živeo povučeno.
- Radni vek proveo je u Toplanama. Prošle godine dobio je oko 30.000 evra od gradskih vlasti jer je prodao zemlju gde će se graditi fabrika. Možda je zbog tog novca stradao - kaže jedan od komšija.
 
Natrag
Top