Šta je novo?

Pljačkaši uhvaćeni u šipražju kod pošte

Učlanjen(a)
19.09.2009
Poruka
27.643
Pljačkaši uhvaćeni u šipražju kod pošte


1023_1015-zarkovo-pljacka-i-hapsenje-foto-v-lalic_f.jpg


Ivana K. (19) i maloletnog N. M. (17) uhapsila je patrola s Čukarice juče u 10.30 sati u šipražju blizu pošte u Ulici poručnika Spasića i Mašare, iz koje su prethodno, preteći replikama pištolja, ukrali 100.000 dinara.
Prilikom bekstva obojica pljačkaša su povredila nogu, a Ivan K. je zbog posekotina na ruci kolima Hitne pomoći odmah prevezen u Urgentni centar, odakle je posle ukazane pomoći priveden u policiju.
Pljačkaši obučeni u crne jakne sa kapuljačom ušli su u poštu, u kojoj je tada, osim zaposlenih, bilo i nekoliko klijenata. Prišli su šalterima, izvadili replike pištolja, uperili ih u zaposlene i zapretili da će ih povrediti ukoliko im ne daju novac. I dok su službenici novac davali pljačkašima, to je iskoristio radnik obezbeđenja i zaključao ulazna vrata. Razbojnici su razbili dva mala prozora na drugoj strani i skočili sa visine od četiri metra na beton između zgrade i tržnog centra. Strčali su niz stepenice pored garaža, prema nizbrdicu koja vodi ka Ulici Milorada Jovanovića. U tom trenutku radnik obezbeđenja pošte pucao je iz pištolja u njihovom pravcu, ali ih nije pogodio.
- Sedeli smo u kafiću u prizemlju tržnog centra kad su se odjednom čula dva-tri pucnja jačine petarde. Pomislili smo da se deca igraju, međutim kad smo videli stariju ženu kako ide unazad i vrišti, shvatili smo da se nešto čudno dešava. Bilo je tu i nekoliko radnika Gradske čistoće, koji su prvo pojurili za razbojnicima - pričaju prodavci na pijaci u tržnom centru.
Prilikom bekstva razbojnika veliki broj građana je bio na ulici, a jurnjavu su posmatrali i stanari okolnih zgrada.
- Videla sam dvojicu mladića kako trče niz stepenice, a ispred njih je bila crno-bela mačka, pa sam pomislila da je jure. Tek kasnije kad su došli policajci shvatila sam da su oni razbojnici - kaže stanarka iz Ulice poručnika Spasića i Mašare.
Pljačkaši su bežali zemljanim putem i prvo se sakrili iza parkiranih autobusa u Ulici Milorada Jovanovića. U međuvremenu je o pljački obaveštena i policija i blokiran je ceo kraj. Patrola Policijske stanice Čukarica uočila ih je, krenula ka njima, a razbojnici su tada pokušali da se sakriju u obližnjem šipražju u Ulici osamdeseta nova. Policajci iz patrole su ih, međutim, stigli i uhapsili. Kod njih je nađen novac ukraden iz pošte, kao i replike pištolja. Pljačkaši su hramali jer su povređeni prilikom bekstva iz pošte.
Ivan K. je zbog velike posekotine na ruci odmah prevezen u Urgentni centar na previjanje, dok je Nikola M. odveden na saslušanje. Prema saznanjima „Blica“, mladići do sada nisu hapšeni.

Marko Tašković
 
Top