„Please Please Me“: 60 godina prvog albuma Bitlsa

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979

„Please Please Me“: 60 godina prvog albuma Bitlsa

the-beatles-help-49045.jpg

YouTube/The Beatles

Početkom 1963. Bitlsi nisu odbijali nijedan nastup. I iako su bili iscrpljeni i prehlađeni kada su snimali „Please Please Me“, taj njihov prvi album i danas je svež, kao i pre šest decenija kada je zaludeo svet.

„Jedan, dva, tri, četiri“, uzvikuje Pol Makartni u mikrofon, a onda kreće razigrani i promukli rokenrol. „I saw her standing there“, pevaju u tom trenutku blago prehlađeni Makartni i Džon Lenon.

To je furiozni početak albuma koji je konačno katapultirao četiri momka iz Liverpula na vrh muzičke scene.

Album „Please Please Me“ pojavio se u Velikoj Britaniji pre ravno šest decenija, 22. marta 1963, i odmah je dospeo među prvih deset albuma. Mesec i po kasnije zaseo je na prvo mesto top-liste i tamo ostao duže od pola godine. A onda ga je na vrhu smenio idući album istog sastava, „With The Beatles“.

Uspeh je došao posle šest godina obijanja pragova klubova i producentskih kuća i zasluga je dvojice ljudi koji su verovali u mladiće: njihovog menadžera Brajana Epstina i producenta Džordža Martina.

(N1info.rs)

 
Član
Učlanjen(a)
13.10.2009
Poruka
1.294
Sorry nikada ih nisam voleo niti njihovu muziku. Abba mi je bila mnogo bliža i zanimljivija za slušanje. :) ;) :cool: :give_r: :give_r:
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Ja ih volim, ali nisam luda za njima. Bilo je toliko boljih bendova, ali su oni bili prvi takvi, i u tome je njihov najveći značaj. :give_r:
 
Član
Učlanjen(a)
13.10.2009
Poruka
1.294
To jeste oni su probili led sa malo dinamičnijom muzikom od onih šlagera u njihovo vreme kod Engleza mislim. :give_r: :give_r:
 
Natrag
Top