Šta je novo?

Plaže u Crnoj Gori

  • Začetnik teme andjela pizeli
  • Datum pokretanja
A

andjela pizeli

Član
Učlanjen(a)
14.01.2011
Poruka
10
Plaža Jaz

Plaža Jaz je jedna od tri najveće plaže na crnogorskom primorju. Duga je 1200 metara a od Budve je udaljena 2.5 km u pravcu Tivta. Nalazi se u Mrčevom polju kao zaledjini a kroz nju protiče sezonska reka Drenovštica. Sa obe strane je zaštićena brdima Grbalj i Straža.

Plaža Jaz je šljunkovita i na obali i u vodi a u dubini je pijesak. Čine je dva dela veliki dužine oko 700 metara i manji oko 300 metara koji koriste nudisti. Ova plaža je idealna za autokampere jer se u zaledju njenog većeg dijela, koji je obrastao mediteranskom vegetacijom i zelenilom, nalazi autokamp kapaciteta 2000 mijesta.

Ova plaža je zaštićeno prirodno dobro u tretmanu I kategorije.

Plažni bar "Plaža" - Jaz, Budva


Budva - satelitski snimak
Plažni bar - restoran "Plaža" nalazi se na centralnom dijelu plaže jaz. Obezbeđen parking i predivan pogled sa terase prema moru. Ovdje možete naći širok izbor gotovih jela, sve vrste jela sa roštilja, salate, pizze, piroške, slane i slatke palačinke, topli napitci, sve vrste alkoholnih i bezalkoholnih pića, i ostalo. Uz povoljne cijene i ljubazno osoblje, želimo vam prijatan boravak.
Dobrodošli!

Plažni bar "Ploče" - rt Platamuni, Krimovica


YouTube - ljeto 2006. PLaza "Ploca" Kotor, Montenegro

Plaža Ploče se nalazi na ponti “Platamuni”, udaljena je 9 kilometara od Budve. Plaža se sastoji od stjenovitog i pješčanog dijela. Stjenovitim dijelom dominiraju bazeni za djecu i odrasle. Plažni bar – restoran “Ploče” će Vam pružiti širok spektar jela i pića po pristupačnim cijenama. Jedinstvena plaža, otvoreno more i kristalno bistra voda čekaju na Vas.
Dobrodošli!BUDVA PLAŽE

Budvanska rivijera ima šesnaest zvaničnih peščanih plaža dužine 10.280m, površine 283.440 m2 na kojima u jednom trenutku komforno može da se smesti 48.201 kupač.Po našim plažama možete: piti pivo ili špricer u hladovini, ručati, večerati; iznajmiti čamac, wind surf, sandolinu; pedalinu; spuštati se toboganom, djuskati na rave-žurkama ili u diskotekama; pecati, odmarati, slušati talase i galebove; možete igrati beach-wolley, beach-soccer, a mozete se čak i kupati, brčkati, sunčati, pržiti i …
Plaža Mogren

Plaža Mogren je locirana u uvali Mogren i sastoji se od dve plaže duge oko 350 metara koje su spojene malim prolazom probijenim u steni. Nalazi se u blizini Starog grada Budva koji je udaljen oko 150 metara, ispod brda Spas koje je zaštićeno kao rezervat prirode a obraslo je gustom borovom i hrastovom šumom. Do plaže vodi samo betonska staza napravljena po obodu stena koje ovu plažu čuvaju od severnih vetrova. To je prirodna peščana plaža sa plažnim barom, ronilackim klubom i drugim uslužnim objektima. Dužina plaže je 140 m.

Plaža Mogren je od juna 2004. godine nosilac prestižnog priznanja “Plave zastavice” koja je simbol sigurnosti i čistoće kupališta a što joj uz pesak u vodi i na kopnu, te osunčanosti daje epitet jednom od najatraktivnijih plaža na crnogorskom primorju.
Iako Mogren ima status hotelske plaže, drugim korisnicima ulaz je dozvoljen uz naplatu ulaznice.

MogrenSlovenska plaža


Slovenska plaža se prostire od budvanske gradske luke do hotela Park. Ukupne je dužine oko 1600 m. Kupalištem je proglašena jos davne 1920 godine, a ime su joj dali Česi koji su letovali u Budvi 1935 godine. Plaža je šljunkovita, na obali i u moru iako ima i mestimično peščanih delova koje je morska struja donela iz južnijih delova Mediterana.

U zaledjini se nalazi istoimeni hotelski kompleks, apartmanskog tipa, s depandansima, restoranima, kafićima, trgovinama, buticima, bazenima, teniskim igralištima, sportskim terenima, uredjenim parkovima koje krasi raznovrsno mediteransko rastinje.Plaža Guvance je poznatija po imenu "Mala plaža". Duga je 80 m i nalazi se ispod šetališne staze koja vodi od Budve ka Bečićima kojom saobraća turistički vozić. Plaža Guvance gleda ka zapadu tako da omogućuje boravak do kasnog popodneva. Zalasci sunca na ovoj prelepoj i intimnoj plaži su trenuci koje nećete nikada zaboraviti.
Plaža Bečići

Bečićka plaža je najveća i najlepša prirodna plaža u Evropi. Ovo grandiozno priznanje su joj dodelili medjunarodni eksperti u Parizu 1935 godine i to u obliku nagrade Grand pri.

Plaža u Bečićima je duga 2000 metara, proteže se od rt. Zavala do Djevištenja, peskovita je na kopnu i moru a u njenoj neposrednoj blizini se nalaze veliki hotelski kompleksi. Tu se nalaze mnogobrojni restorani koji nude širok izbor menija svih priznatijih svetskih kuhinja, kafići, poslastičarnice, sportski tereni, aqva ski lift za skijanje na vodi, vodeni tobogan, bazeni, predivna mesta za odmor u parkovima.

U Bečićima je sve podredjeno željama mnogobrojnih turista, koji uživaju u blagodetima ovog dela Mediterana.

Kraljičina Plaža


Kraljičina plaža se nalazi uz miločersku i u neposrednoj blizini Svetog Stefana, na udaljenosti od oko 500 metara , i slovi za jednu od najlepših plaža na Mediteranu. To je mala plaža, duga oko 200 metara, s čempresima i maslinama u zaledju, udobno smeštena ispred letnje rezidencije kralja Nikole, koja je dobila ime po tome što je bila omiljeno letovalište kraljice Marije Karadjordjević.

Plaža Miločer
Plaža Miločer nalazi se odmah pored Kraljičine plaže, ispod nekadašnjeg letnjikovca kraljevske dinastije Karadjordjević koji je izgradjen 1934 godine. Dugačka je 280 metara i okružena je parkovima veličine 18 hektara, koji se sastoje od cvijeća i drveća egzotičnih vrsta: libanskog kedra, tropske mimoze, japanske mušmule, kaktusa, agave, pitospora i drugog drveća. Spada u red peščanih plaža visoke kategorije i uz božanstveno zaledje i luksuzni hotel “Miločer” predstavlja savršeni sklad prirode i ljudskih ruku.Plaža Sveti Stefan

Na ovom, po mnogima najatraktivnijem mestu ciele jadranske obale, nailazimo na veoma retku prirodnu pojavu u svetu - tombolu. To je peščana prevlaka koja spaja obalu s hridi, na kojoj je izgradjen Sveti Stefan, ekskluzivni grad-hotel. S leve i desne strane tombole prostiru se dve peskovite plaže, crvenkaste boje peska, dužine 1170 m.

U zaledju se nalazi hotel, restorani, kafei, ronilački klub, parking, u parku uredjenom u mediteranskom stilu. Sveti Stefan je jedina "de lux" lokacija na crnogorskom primorju, a njegov ekskluzivitet je odavno poznat u svijetu. Ovdje se rado odmaraju poznate liccnosti, a medju gostima su bili Vili Brant, Bobi Fišer, Sofija Loren, Monika Viti, Ingemar Stenmark, Silvester Stalone, Klaudija Sifer, Džeremi Ajrons... Medju svjetskim priznanjima je i Zlatna jabuka (1964) magazina Lajf.

Plaža Drobni pijesakDrobni pijesak je plaža smeštena u skrovitoj uvali, duga 250 m. Zbog konfiguracije terena može se slobodno reći da je pristupačna samo sa mora. Pesak žuto-bele boje daje joj izgled prave tropske plaže, a zaledje obraslo maslinjacima i makijama epitet "divlje". Na samoj plaži su izvor pitke vode i nekoliko ugostiteljskih objekata. Drobni pijesak je omiljeno izletište meštana.
U prošlosti se ovde odrzavao skup plemenskih poglavara Paštrovica - Bankada.Plaža PetrovacPetrovačka plaža je peščana, duzine oko 600 metara, crvenkaste boje peska, i jedna je od najposećenijih na budvanskoj rivijeri. Posebnu draž joj daju ostrvca Katic i Sveta nedelja, koji su izazov za ljubitelje morskih dubina. Ova plaza spada u zaštićene prirodne rezervate. Njen kupališni deo ogradjen je uredjenom obalom - šetalištem s kafićima, restoranima, suvenirnicama... U zaledju su hoteli "Palas" i "4.jul".

KamenovoMogren

 
Top