Plavi ekran!!!!

Član
Učlanjen(a)
15.02.2010
Poruka
29
zNA LI NEKO U CEMU JE PROBLEM?
Naime poslednje vreme,neznam usled koje radnje,jednostavno se desi da se pojavi plavi ekran i pise nesto kao memory dump,ili ..ma evo da vidite sliku Slika239.jpg ,i jos ,pre nego sto se to desi pocinje da se cuje neko kuckanje ,stektanje ili neznam kako to da nazovem,i onda tras!PLAV EKRAN,pa moram restart pa ponovo radi ,pa ponovo kroz izvesno vreme zvuk pa tras!
ETO ,ZNA LI IKO U CEMU JE PROBLEM??:thinking::thinking:

Učlanjen(a)
22.03.2010
Poruka
346
Ja mislim da ti je otisla memorija izvadi svoju memoriju i posudi od druga njegovu da vidis hoce li se to desiti ako se desi i tada onda je HDD otisao.Ali sam siguran 99% da je u pitanju memorija taj problem bi lako resio ako imas PC Check stres test kompjutera sa kojim mozes posebno svaki hardver da testiras a mozes i sve zajedno samo ga podesis.

Član
Učlanjen(a)
10.11.2009
Poruka
1.654
vidi sta stekce. da li je hdd ili neki od hladnjaka. sto se tice plavog ekrana physical memory dump je Ram i ovaj problem se najcesce desava kad dva hardvera nece da rade zajedno tj "bore" se. jesu li ti ramovi razliciti? ne valja imati razlicite frekvencije rama, tada jedan moze crknuti

Član
Učlanjen(a)
15.02.2010
Poruka
29
e pa ovako imam 2 rama jedan je od 256mb ,a drugi sam stavila nedavno ,takodje od 256,ako si na to mislio?
Kako da proverim da li su razliciti?

Dodato posle 2 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

e da ,koji stres test da koristim, naravno free?

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.03.2010
Poruka
346
e pa ovako imam 2 rama jedan je od 256mb ,a drugi sam stavila nedavno ,takodje od 256,ako si na to mislio?
Kako da proverim da li su razliciti?

Dodato posle 2 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

e da ,koji stres test da koristim, naravno free?

Skonato sam sta ti ne valja samo mi je trebalo malo vise podataka.Tvoja memorija nije u redu ili su u sukobu zbog razlicite frekvencije ako jedna od ove tvoje dvije memorije ima vecu frekvenciju a druga manju onda ovu sa vecom frekvencijom moras da ubacis u prvi slot na maticnoj ploci a ovu sa nizom u drugi ali bi ti najbolje bilo da kupis dvije indenticne memorije jer je to nepisano pravilo.Ako ti nije tesko da napises o kojoj vrsti memorije se radi:SDRAM ili je DDR1 jer one jedino mogu biti sa ovoliko malo MB.A zaboravi stres test kompjutera to je previse komplikovano za tebe.

Član
Učlanjen(a)
15.02.2010
Poruka
29
Skonato sam sta ti ne valja samo mi je trebalo malo vise podataka.Tvoja memorija nije u redu ili su u sukobu zbog razlicite frekvencije ako jedna od ove tvoje dvije memorije ima vecu frekvenciju a druga manju onda ovu sa vecom frekvencijom moras da ubacis u prvi slot na maticnoj ploci a ovu sa nizom u drugi ali bi ti najbolje bilo da kupis dvije indenticne memorije jer je to nepisano pravilo.Ako ti nije tesko da napises o kojoj vrsti memorije se radi:SDRAM ili je DDR1 jer one jedino mogu biti sa ovoliko malo MB.A zaboravi stres test kompjutera to je previse komplikovano za tebe.
Pogledala sam evo radi se o DDR memoriji ,sad sam im zamenila mesta ,pa videcemo !!!

Član
Učlanjen(a)
15.02.2010
Poruka
29
evo,ponovo se desilo isto, iako sam probala zameniti mesta memorijama,sta sad predlazete???

Učlanjen(a)
01.11.2010
Poruka
27
pusti memorije. psyhical memory ne znaci da su ram plocice u pitanju
kuckati moze samo hard u kucistu
iskopcaj i ukopcaj kablove iz harda, pa napravi check disk svih particija, za C ce trebati restart
onda bi trebalo biti ok, ako simptomi pocnu opet onda je neki driver ili rikava hard polako

Natrag