Plavi ekran ponovo napada

Član
Učlanjen(a)
19.07.2012
Poruka
8
Prvo se izvinjavam administratorima ako krsim neko pravilo sto postavljam temu koja se pojavila vec 2-3 puta ali stvarno mi treba pomoc.
I meni se vise puta desavalo da se pojavi plavi ekran, posecivao sam forume i gledao. Na kraju mi je doslo preko glave i skroz sam formatirao hard disk (zato sto sam mislio da je donjega tj. da on otkazuje) i ponovo instalirao windows 7. Znaci da je hard disk ok. I evo danas mi se opet pojavio plavi ekran. Evo sta pise u opisu:

Problem signature:
Problem Event Name: BlueScreen
OS Version: 6.1.7600.2.0.0.256.1
Locale ID: 1033

Additional information about the problem:
BCCode: 7a
BCP1: C07EFB18
BCP2: C0000185
BCP3: 283448C0
BCP4: FDF63000
OS Version: 6_1_7600
Service Pack: 0_0
Product: 256_1

Files that help describe the problem:
C:\Windows\Minidump\081212-28438-01.dmp
C:\Users\KrejziKure\AppData\Local\Temp\WER-58094-0.sysdata.xml

Read our privacy statement online:
Kod:
[URL="http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x0409"]Windows 7 Privacy Statement - Microsoft Windows[/URL]

If the online privacy statement is not available, please read our privacy statement offline:
C:\Windows\system32\en-US\erofflps.txt

Ne umem da otvorim onaj .dmp fajl niti .xml fajl i ne znam o cemu se radi, ali kapiram da uglavnom svi kazu da je otprilike nesto u vezi grafike. Ovo je moja konfiguracija laptopa AMILO PI 1505
Kod:
[URL="http://www.itsvet.com/proizvod/fujitsu-siemens-amilo-pi1505-intel-coreduo-1.73ghz-1024mb-120gb-dvdrw-15.4''-wxga-winvhp/comp_comp_laptop/6/617"]ITsvet.com :. Fujitsu-Siemens Amilo Pi1505 Intel-CoreDuo 1.73GHz 1024MB 120GB DVDRW 15.4'' WXGA WinVHP - Laptop - cena cene cenovnik cenovnic
i[/URL]s tim sto sam vec zamenio hard disk pre mesec dana. Sad imam neki HITASHI ili tako nesto.
I ono sto me buni i uzasava, on mi pokazuje da imam 1GB RAM-a a ustvari (ne znam kako) ali on ima samo jedan slot za RAM i u njemu karticu od 512MB. TO bi znacilo da on nekako ima 512 integrisano u sebi i 512 na kartici. Da li ja mogu da nekako onemogucim sve to i da stavim jednu karticu od 2GB? Pozdrav svima i nadam se da nisam smorio sa priicom.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
07.10.2011
Poruka
164
Korisnije bi bilo da zapises kod koji ti ispisuje kada ti iskoci BSOD,po tom kodu mozes da odredis koja ti komponenta pravi probleme...

__John__Wayne__
LEGEND
Učlanjen(a)
26.09.2009
Poruka
7.354
Jesi li mjenjao nesto od komponenti u skorije vrijeme?

Član
Učlanjen(a)
18.01.2010
Poruka
69
Evo bato probaj sa ovim programom.Prihvati update instaliraj i ako ne odradi sam klikni na analize.Rezultati ce ti pojaviti u dnu ekrana.

Kod:
http://www.softpedia.com/get/Antivirus/WhoCrashed.shtml<br />M
Mozes i da rezultate bacis ovde pa cemo da tumacimo.
Inace veliki je diapazon stvari koji moze da dovede do toga.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
19.07.2012
Poruka
8
Jesam hard disk zato sto je stari nacisto otisao. A od pre desetak dana sam izvadio RAM od 512MB i stavio od 1GB. Vise o ovome u ona poslednja 2 posta. Pozdav i hvala na interesovanju.

Član
Učlanjen(a)
24.10.2011
Poruka
336
Uz sav trud, ja nisam video procese i zauzetost resursa što, i inače, teško može da ukaže na razlog pojavljivanja 'plavog ekrana smrti'. Nego ti zapiši koji je STOP kod koji se pojavljuje pa ćemo probati da lociramo problem. Korak po korak, onda tumačiti šta se dalje i zašto dešava. Iskreno, ja bih čitavu stvar započeo nekim pouzdanim AV live CD-om kao i antispajverom iz safe moda.

640px-Windows_XP_Blue_Screen_of_Death_(PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA).svg.jpg

Natrag