Šta je novo?

Plav: Severinin honorar drma budžet

  • Začetnik teme Black Predator
  • Datum pokretanja
Black Predator

Black Predator

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Plav: Severinin honorar drma budžet


PLAV - Hrvatska estradna zvezda Severina, jedan je od razloga što je Državna revizorska institucija (DRI), dala negativno mišljenje na završni račun budžeta opštine Plav za 2011. godinu. Uočene su mnogobrojne nepravilnosti ali, kako stoje stvari, ovaj izveštaj će imati i drugu stranu u kojoj bi moglo da se nađe mesta i za lične nesuglasice, lokalna trvenja i podmetanja.

[SIZE=+0]Državna revizorska institucija je u izveštaju posle kontrole kojoj su podvrgnute sve opštine, utvrdila da je za nastup hrvatske muzičke zvezde Severine, na turističko-poljoprivrednoj manifestaciji „Dani borovnice“ umetnici uplaćeno 15.000 evra bez ugovora, samo na osnovu dostavljene fakture. Inače, nastup Severine u Plavu je bio predmet brojnih rasprava u ovom gradu, ali i političkih trvenja.

Osim toga konstatovano je da Opština Plav nije uplaćivala doprinose za socijalno osiguranje sa isplatom neto zarada, ali ni poreze na lična primanja zaposlenih. Evidentirano je i da su pojedini putni nalozi nepotpuni, konstatovano da nije primenjivano uputstvo o radu trezora, ali i da su isplaćene zarade zaposlenima u Turističkoj organizaciji i Crvenom krstu, bez obzira na to što ove dve organizacije nisu organi ni službe lokalne samouprave.

Zbog toga je preporučeno Opštini Plav da ubuduće ne isplaćuje zarade za ove dve organizacije, što će svakako biti preporuka i za sve opštine u Crnoj Gori.

U izveštaju DRI je zabeleženo da je „nepoznatom licu“ gotovinski isplaćeno 8.948 evra na ime avansa za obaveze za zemljište hotela „Plavsko jezero“. Utvrđeno je da postoji samo nalog za isplatu gotovog novca, ali nije bilo moguće utvrditi ko je podigao novac.

Ovakav izveštaj nije po volji doskorašnjem predsedniku Opštine Plav Skenderu Šarkinoviću, koga su nedavno „pučem“ smenili SDP i Bošnjačka stranka.

- Nije istina da je Severini honorar isplaćen „na crne oči“. O tome postoji potpisan ugovor - kaže za „Novosti“ Šarkinović. - Zna se kome je isplaćen novac za kupovinu zamljišta, kome su isplaćivane dnevnice za službena putovanja, a postoji dokumentacija i da smo isplatili dve zarade radnicima „Plavskog jezera“, tako da nema „nepoznatih lica“.

Šarkinović kaže da zna da njegove dojučerašnje kolege nisu DRI dostavile kompletnu dokumentaciju.

[SIZE=+0]- Da sam u vreme kontrole bio tamo, sve bi bilo drugačije, ali, i ovako je sve jasno. Osim dokumentacije u opštinskim organima, koja iz ko zna kojih razloga nije dostavljena, postoji dokumentacija i u bankama, tako će sve uskoro biti jasno - kaže Šarkinović, koji najavljuje i zvanično reagovanje povodom izveštaja DRI na završni račun Opštine Plav za 2011. godinu.


Izvor:
Novosti.rs[/SIZE]
[/SIZE]
 
Top