Šta je novo?

Planinari zalutali na Durmitoru

  • Začetnik teme Black Predator
  • Datum pokretanja
Black Predator

Black Predator

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
[h=1]Planinari zalutali na Durmitoru[/h]


Podgorica -- Planinari iz Užica Aleksandar Đorđević i Ivan Vladisavljević proveli su dramatičnu noć na Durmitoru, nakon što su zalutali na toj crnogorskoj planini.

Oni su juče, uprkos velikom nevremenu, krenuli iz Žabljaka u planinarski pohod, oslanjajući se na iskustva sa Durmitorom iz ranijih pohoda. Stigli su do jedinog crnogorskog lednika, sada prekrivenog sa novih pola metra snega.


Magla i sneg, međutim, omeli su ih da pronađu bivak, pa su tumarali Durmitorom u nadi da nađu sklonište.

Pošto u tome nisu imali uspeha, mobilnim telefonom su se obratili za pomoć crnogorskoj policiji. Zbog mraka i nevremena nije bilo uslova za intervenciju spasilačkih ekipa, ali su policajci i spasioci neprestano bili u telefonskom kontaktu sa zalutalim planinarima, prenose podgorički mediji.

Užičani su mokri i promrzli napravili improvizovano sklonište od bora krivulja u stenama i noć proveli u vrećama za spavanje.

Kada je osvanulo ostavili su sve i pešice se uputili prema Žabljaku, a u susret su im krenuli pripadnici opštinske službe spasavanja. Oni su se konačno i sreli oko 10 časova, u lokalitetu Struga, na prelazu iz male u veliku Kalicu, javljaju Vijesti.

Kako "Blic" saznaje, zdravstevno stanje im je stabilno.Izvor:
B92.net
 
Top