Član
Učlanjen(a)
13.02.2010
Poruka
4.075
page_planb.jpg


Benjamin Paul Ballance-Drew (rođen 22. novembra 1983), prvenstveno poznat kao plan B ili Ben Drew, je britanski reper, pjevač, tekstopisac, glumac i filmski redatelj iz Forest Gate u Londonu. Plan B je počeo prvenstveno kao hip hop umetnik, objavivši svoj debi album " Who needs Actions When You Got Words" 2006 godine.. Njegov drugi studijski album " The Defamation of Strickland Banks" (2010) je bio Soul album i otišao je pravo na mesto broj #1 UK album chart.
Drew je također imao uspješnu filmsku karijeru kao glumac, s ulogama u "Adulthood" (2008), Harry Brown (2009) i 4.3.2.1 (2010). U 2011, on će objaviti " Ill Manors" svoj prvi film kao reditelj.

Rodjen je i odrastao u Forest Gate, istočnom Londonu, Njegov otac je svirao u lokalnim bendovima punk rock, a njegova majka je radila za lokalne vlasti. .Plan B početku išao u Anglo European školu u Ingatestone, Essex, ali je prebačen u Tom Hood School u Leytonstone nakon što je izbačen. Sam je naučio svirati gitaru, u 14 godini, svirajući sa prijateljima, a kasnije je počeo i pisati sopstvene R&B ljubavne pesme. U 18 godini shvativši da mu ta vrsta muzike više ne odgovara, okrenuo se rap i Hip Hop muzici, napisavši pesmu "Kids" inspirisan ubistvom mladog Nigerijca, koji je ubijen u Engleskoj 2000 godine.

feat.jpg



Muzička karijera

2005 godine je izdao svoj prvi singl "Kids"/"dead and Buried" kao limitirano izdanje za Pet Cementery Records. Uskoro je potpisao ugovor sa 679 Recordings i objavljuje drugi singl "No Good"/Sick 2 Dif" sa njegovim prvim snimljenim videom.
Početkom 2006 godine, Plan B objavljuje video za "missing Links", koji je morao biti ponovo snimljen zbog povrede autorskih prava i korišćenja "Pyramid Song" bez dozvole. Te godine i objavljuje prvu kompilaciju "Its Time for Plan B".
Njegov debi album "Who needs actions when you got words" je snimljen sa producentima Paul Epworth, Fraser T. Smith i The Earlies, i objavljen je 2006 godine i već sledeće nedelje je bio na 30 mestu UK top liste albuma.
Tokom turneje 2007 godine, Plan B objavljuje drugu kompilaciju, "Paint it Blacker" sa obradama neobjavljenih pesama The Rolling Stonesa, Nirvane, Radiohead, Coldplay, Leonard Cohen i José Gonzáleza.
2008 godine, sa ulogom u filmu "AdultHood", Plan B snima tri pesme kao soundtrack-"End in a Streets", "on it 08" i " I need Love".
2009 izdaje "Shifty" sa Riz Mc i Sway. Singl je inače obrada soundtracka iz filma "Shifty", a kasnije te godine objavljuje svoj drugi album "The Defamation of Strikland Banks". Vodeća pesma sa tog albuma "Stay too Long" je dostigla 9 mesto Uk Top lista.

Diskografija:


Studijski albumi:

* Who Needs Actions When You Got Words (2006)
* The Defamation of Strickland Banks (2010)
* The Ballad of Belmarsh (2011)



Izvor: Wikipedija






 
Poslednja izmena od urednika:
Natrag
Top