Pjesma koju nisam dugo čuo

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.868
Stari dobri vinil........smejala mi se deca kad sam im neki dan pustio ploču

a sad

za ovu stvar vezana je jedna priča......elem imao sam ovu stvar na kasetama,ali u parčićima,nikad nisam znao ko je izvodi,kao ni naziv pesme.Kad su krenuli kompjuteri......sve sam kasete i ploče prebacio na hard,pa na CD-ove,nijedan nisam "filterisao",hteo sam da ostane šuš od kaseta,krc-kanje sa ploča........elem,pre dva tri sata na Gradskom radiju ide ova stvar kao podloga.......i voditelj nešto melje,a ja,manijak,skočim na telefon,obrnem gradski...i na sav glas se razderem:

"Ja sam taj i taj,63 sam godište...RECITE mi MOLIM VAS naziv pesme ko boga vas molim",naravno ispričah za kasetu.......pitao me,valjda producent,dali mi je neki kasetofon u blizini,i naravno kaseta,reko UVEK.......nakamiči dek,i dve tri TDK kasete.........i rekao sačekajte PET minuta,neko će vas zvati....reko od tg posla nema ništa......

prođe DVA minuta,na radio se oglasi voditeljka....i kaže "Branislave da li ste još kraj deka,samo nam pošaljite poruku sa vašeg mobilnog,ja ludak skočim,to odradim....i čuje OPET ONA,mislim da je bil Nataša.....ispričala je komplet priču...rekla stvar se zove

Patrick Cowley Hills of Katmandu first megamix.

ili

Tantra - The Hills Of Katmandu (Patrick Cowley Mix)

ja sam znao da je Tatra,Tantra,ali za ovih 30 godina nikad nisam mogo da je nađem.........da nastavim,

Stvar traje oko 15 minuta......javite nam kad pripremite kasetu i dugmence rekord,brate reko sebi zašto,al ajde........

Nećete verovati kompletnu su mi stvar pustili.......i to ovu koju sam pustio,ne sa ploče ta je original,nego megamix,i bitan mi je deo od 8' i 27'' svake sam subote čekao na Radio BGD 202.....sa kasetom ovu verziju,ali samo su je jedanput pustili...da ne dužim dalje,nikad je nisam ulovio kompletnu.......do DANAS..............

izvinjavam se na davežu,ali onaj ko je odrstao u vremenu dekova,gramofona shvatiće priču.......kasetu sam odložio u vitrinu,i ima je čuvam ko relikviju,mada sam sam našao i na YT.....ali kaseta je kaseta,

Nisam imao pojma da ima i ova tema...ali stvar koju zaista DUUUUUUUGOOOO nisam čuo..............

Pozdrav svima od baneta i Patrick Cowley

Natrag