Pješaci pregaženi na magistrali

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
U SAOBRAĆAJNIM NESREĆAMA U PODGORICI I HERCEG NOVOM POGINULE DARINKA POPOVIĆ (77) I NANE MARIĆ (76)

Pješaci pregaženi na magistrali



Izvor: Dan 23-11-2010

HRONIKA23112010.jpg


U teškim saobraćajnim nesrećama koje su se juče dogodile u Herceg Novom i Golubovcima poginule su Nane Marić (76) i Darinka Popović (77). Popovićeva je poginula kada je na nju naletjelo vozilo "mercedes", registarskih oznaka HN AF 144, dok se kretala pored magistrale Podgorica-Petrovac, stotinak metara od centra Golubovaca.
Uviđaj na licu mjesta obavio je dežurni istražni sudija Osnovnog suda u Podgorici Nebojša Golubović. Vozač "mercedesa" je zadržan u prostorijama Područne jedinice policije u Podgorici.
U saobraćajnom udesu na magistranom putu Herceg Novi –Bijela, u neposrednoj blizini tunela u Zeleniki, oko 17 sati i 15 minuta, smrtno je stradala starica Nane Marić iz Zelenike. Kako smo saznali od istražnog sudije herecegnovskog suda Petra Blagojevića, koji je zajedno za zamjenikom javnog tužioca Nikolom Samardžićem izašao na lice mjesta i izvršio uviđaj, Marićevu je vozilom "pežo 307", registarskih oznaka HN AR813, udario pomorac Željko Vuksanović (32) iz Zelenike.
Prema Blagojevićevim riječima, smrt kod nastradale starice nastupila je trenutno.
- Nema očevidaca nesreće, tako da ne znamo da li je ona prelazila magistralu ili je išla jednom ili drugom stranom puta. Da bi se utvrdio uzrok nesreće, tijelo stradale je upućeno na obdukciju, dok je vozilo "pežo 307" upućeno na tehnički pregled. Vozač Željko Vuksanović upućen je na analizu krvi i na alko-test.
Dok je trajao uviđaj saobraćaj na ovom dijelu Jadranske magistrale bio u prekidu kraće vrijeme.

M.V.R.- Z. Š.

U Rakonjama troje povrijeđenih

U saobraćajnoj nezgodi koja se sinoć, oko 18 časova, dogodila na magistralnom putu Bijelo Polje - Ribarevine, u mjestu Rakonje, u sudaru dva vozila povrijeđena su tri lica. Sudarili su se "golf 2", registarskih oznaka BP AP 876, koji se kretao prema Ribarevinama i kojim je upravljao Vujadin Mihailović (50), i " pasat", registarskih oznaka HN AV 349, za čijim upravljačem se nalazio Nikola Maksimović (38) iz Bijelog Polja, u čijem vozilu je kao saputnik bio njegov sugrađanin Nikola Božović (37). Nakon ukazane pomoći Mihailović je zadržan na Hirurškom odjeljenju Opšte bolnice, gdje inače radi kao medicinski tehničar. dok su Maksimović i Božović upućeni na kućno liječenje.
Po odobrenju istražnog sudije Vanje Rakonjac, uviđaj su obavili radnici Područne jedinice policije Bijelo Polje.

M.N.
 
Natrag
Top