Član
Učlanjen(a)
06.10.2009
Poruka
783
Zavisi koliko je star, u kakvom je stanju, da li je u garanciji, sta ide uz njega, da li je popravljan, ima li legalan os (ako ti treba zbog posla, inace nebitna stavka).
U principu treba izbegavati polovne laptop racunare jer njihova kupovina je velika lutrija. Jedino sto mi se svidja kod tog konkretnog modela je sto ima integrisanu grafiku, pa pretpostavljam da mu je i radni vek duzi jer se manje grejao, mada ne mozes da znas kako ga je prethodni vlasnik koristio, tj. da li ciscen kuler od prasine, da li je drzan u krilu ili nekoj slicnoj mekoj podlozi (sto dovodi do zapusavanja usisnika vazduha za hladjenje), da li je nosen van zatvorene prostorije (cime je mogao biti izlozen naglim temperaturnim razlikama) i da li je bio otvaran (sto bi mozda i moglo da se utvrdi jer serviseri u svom lomu uglavnom pogube originalne srafove pa vracaju kakve imaju).
Druga stvar, cena je previsoka. Ja sam 2009. godine zamenio dual core MSI sa ati grafickom od 256mb i monitorom od 15.6" i to u garanciji za racunar od 300eur. Niko nije hteo da ga kupi za kes jer je jos onda ta cena bila previsoka. Moj predlog, ako ne poznajes vlasnika i nisi siguran u ono sto prica 100%- zaobidji.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.10.2009
Poruka
783
Prvo, cene na Kupindu su nerealne. Vlasnici uglavnom za stvar na koju bi na Limundu uzeli lupam 50-60, na kupindu cene 80-100eur (pricam o mobilnim telefonima jer sa njima imam iskustva) jer im se ne zuri pa mogu da cekaju kupca. Zato imas predmeta na Kupindu koji stoje po godinu-dve dana i jos su aktivni.
Drugo, ja sam MSI uvek drzao ukljucen u struju i nikada nisam vadio bateriju (kazu da to skracuje autonomiju) i nakon godinu i po dana ona je opet drzala skoro 2 sata (MSI generalno ima lose baterije i zato je garancija na njih 1 god.). Ovom liku druga baterija drzi samo 40 min.?!
Trece, taj racunar je izasao iz garancije jos pre godinu dana. Ne kazem da je los i sl. ali ne daj boze da nesto rikne na njemu, mozes samo u smece da ga bacis.
moj ti je savet da dodas jos malo novca 7-8.000 i kupis neki laptop sa dve godine garancije, ddr3 memorijom i i3 procesorom. Sada ti se cini da je ova Toshiba jeftinija, ali, ne daj Boze da mu se nesto desi, mnogo ce te skuplje kostati. Pozdrav!

Natrag