Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Cilj hrišćanskog života je uzrastanje do mere Hristove, oboženje.
Pitanje za verujuće osobe:koliko vas je vera, vaš život po veri, učinio boljim ljudima?Šta je to što primećujete da se promenilo u vama od kada ste postali verujući?
Vidim da si na pravome putu i da si dosta toga procitala, sve pohvale na tvoj racun!Znas lijepo da objasnis i smireno to kazes to je vrlina od Boga data.Ja sam nagal u vjeri kada neko nesto kaze na Gospoda sto nevalja ja se upalim odmah i gubim kontrolu tako da je bolje da im ti objasnis smireno kako sta ide!Jer ako im ja budem objasnjavao ugasice forum hehehe salim se pozdrav!
Pitanje za verujuće osobe:koliko vas je vera, vaš život po veri, učinio boljim ljudima?
Šta je to što primećujete da se promenilo u vama od kada ste postali verujući?
Cilj hrišćanskog života je uzrastanje do mere Hristove, oboženje.
Pitanje za verujuće osobe:koliko vas je vera, vaš život po veri, učinio boljim ljudima?Šta je to što primećujete da se promenilo u vama od kada ste postali verujući?
Kalista gledam ovo pitanje i razmišljam...izgleda da se ne sećam kada sam postala :dntknw: odrasla sam u takvoj porodici pa i moj otac, majka...dedovi, pradedovi pa i oni pre njih...tako da se ništa nije promeniloPitanje za verujuće osobe:koliko vas je vera, vaš život po veri, učinio boljim ljudima?Šta je to što primećujete da se promenilo u vama od kada ste postali verujući?
negde si napisala da je najbliži Bogu onaj koji živi po zapovestima njegovim tad nisam dodala, ali onaj koji živi po zapovestima iz ljubavi prema njemu, ne iz straha; ovde si to dodala yes3Cilj hrišćanskog života je uzrastanje do mere Hristove, oboženje.
Naravno da je moguće, jer "Bog je toliko zavoleo svet, da je Sina svog, Jedinorodnog dao, da svaki kojki u Njega poveruje, ima život večni",što znači da se Bog već maksimalno "potrudio" oko tebe. A da bi ti, kao neko ko je prihvatanjem te žrtve postao kao novorodjenče, mogao da dalje rasteš, dat ti je Duh Sveti, da te "on svemu nauči".Zato samo polako.Rast se ne može ubrzavati na silu, ali ga nemoj ni zapostavljati.I dan danas osecam kao da me neko vuce da budem bolji vernik da saznajem vise (sta vi mislite da li je ovo moguce? I da li je moguce da se Bog toliko trudi oko mene?), cesto mi je krivo sto sam toliko lenj, ali mislim da se polako menjam na bolje... Ne mojte da mislite da sam pravoslavac, jer to nisam, ali se nadam da cu jednog dana moci ponosno da kazem da jesam. Sad je novi izazov ispred mene: Da li Bogosloviju ili neki drugi faks, imam 2-3 na listi? pozdrav za svu Bracu i Sestre sirom planete. smile3