Pitanje u vezi konfiguracije

Član
Učlanjen(a)
27.01.2011
Poruka
151
Kuciste je ovo
Spire 1072 Black, 1072B-500W-E2

Uz pomenuto kuciste dolazi ovo napajanje!
konektori napajanja:20+4pin 1PCS, 12V 4pin 1PCS,SATA 2PCS, IDE (Molex) 4pin 2PCS, Floppy 4pin 1PCS
Cables:20+4pin 1PCS, 12V 4pin 1PCS, 1SATA/1IDE(Molex)/Floppy 1PCS,1IDE(Molex)/1SATA 1PCS

Ono sto me interesuje da li ce ovo napajanje biti stabilno bar odredjeno vreme dok se kasnije ne promeni za nesto ljudski?

I ako neko zna specifikaciju ovog napajanja nek napise ili ostavi link?

Komp ce biti koristen
uglavnom kao office masina surf po neki online film itd nece se igrati igrice!

Maticna Gigabyte GA-F2A88XM-DS2
Procesor Athlon™ X4 Quad-Core 740, BOX 32nm
Ram 4GB
Hard 1TB Toshiba DT01ACA100, 32MB 7200 SATA3
Graficka AMD Radeon R7 250 1GB/DDR5,/DVI/HDMI/DP/128bit

Znam je ovo kuciste cistokrvni kinez ali to su trenutno mogucnosti!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
27.01.2011
Poruka
151
Zar je moguce da noko ne zna nesto o tom napajanju koje dolazi sa tim kucistem!
Napajanje je od 500w!

Član
Učlanjen(a)
22.06.2009
Poruka
4.880
za obično korišćenje i više nego dovoljno.
da li će biti stabilno to niko ne može da garantuje.
dok ne testiraš ne možeš da znaš.
Kod:
 http://www.spire-corp.com/power-supplies/
samo za obično korišćenje si mogla ploču sa integrisanom grafikom. bez te radeon R250 koja vredi bar 9000din mogla si skuplje napajanje da priuštiš.
ploča ti je socket FM2+ znači za A seriju procesora sa grafikom bi imala integrisanu HD 8450+
što je dovoljno za HD 3D filmove.
i dobar deo igrica sa ne baš HD rezolucijom ali upotrebljivo. i eventualno SSD disk umesto terabajta harda i nešto jeftinije ploče. konfiguracija ti nije dobro skockana.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
27.01.2011
Poruka
151
za obično korišćenje i više nego dovoljno.
da li će biti stabilno to niko ne može da garantuje.
dok ne testiraš ne možeš da znaš.
Kod:
 http://www.spire-corp.com/power-supplies/
samo za obično korišćenje si mogla ploču sa integrisanom grafikom. bez te radeon R250 koja vredi bar 9000din mogla si skuplje napajanje da priuštiš.
ploča ti je socket FM2+ znači za A seriju procesora sa grafikom bi imala integrisanu HD 8450+
što je dovoljno za HD 3D filmove.
i dobar deo igrica sa ne baš HD rezolucijom ali upotrebljivo. i eventualno SSD disk umesto terabajta harda i nešto jeftinije ploče. konfiguracija ti nije dobro skockana.

ok hvala konacno neki info!
To je vec sklopljena konfiguracija ali su dozvolili neke izmene!
Tako da umesto ove ploce

Kod:
http://pcpractic.rs/proizvodi/maticna-ploca/27098-msi-mb-fm2-a55-msi-fm2-a55m-e33-pcieddr3sata2glan71usb2

Stavljena je sata3 ploca ova

Kod:
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4726#ov

i zamenjen box kuler za procesor za ovim kulerom

Kod:
http://www.winwin.rs/cpu-hladnjak-lga775-1150-am3-fm2-cooler-master-hyper-tx3-evo-rr-tx3e-22pk-r1-1144267.html

Gledala sam da bude sto manje izmena da mi ne bi cena puno odudarala
jer njihova konf je oko 34000 ova moja izlazi ok 37-38000!

Član
Učlanjen(a)
22.06.2009
Poruka
4.880
za keš kupuješ? ima jeftinija solucija ali ako si već odlučila onda ništa....
taj dodatni cooler je potpuno nepotreban, jer ne radiš overclock. ako ne valja fabrički uzmeš neki osrednji do 1000 din bitno je da ne tandrče na visokim obrtajima.
Nije pametno da samo kuler košta koliko pola ploče ili pola procesora. taj kuler ide uz malo skuplju konfiguraciju.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
27.01.2011
Poruka
151
taj dodatni cooler je potpuno nepotreban, jer ne radiš overclock. ako ne valja fabrički uzmeš neki osrednji do 1000 din bitno je da ne tandrče na visokim obrtajima.
Nije pametno da samo kuler košta koliko pola ploče ili pola procesora. taj kuler ide uz malo skuplju konfiguraciju.

Nesto za kes nesto na cekove na rate kombinovano!
vec je uzeto sad cekam da stigne za par dana u prodavnicu nemaju
ga na stanju u toj prodavnici!
Nema veze ipak HVALA za info!
Nece se raditi overklok to me ne interesuje!

Učlanjen(a)
28.02.2012
Poruka
5.249

Ja bih ti preporučio da uzmeš drugi HDD, npr WD 640 GB Black Edition sa 64 MB cache. 32MB na hard od 1TB je malo, i previše malo...Prvom prilikom zamijeniti napajanje sa nekim kvalitetnim brendom. Vjeruj da stabilnost hardwera najviše zavisi od napojne....Mnogo sam računara promijenio ali uvijek mi je prioritet bila napojna. Nikada mi nije matična riknula, nikada mi nije hdd stradao, grafika.....Ali pošto je već narudžba legla onda ništa....

Član
Učlanjen(a)
27.01.2011
Poruka
151
Ja bih ti preporučio da uzmeš drugi HDD, npr WD 640 GB Black Edition sa 64 MB cache. 32MB na hard od 1TB je malo, i previše malo...Prvom prilikom zamijeniti napajanje sa nekim kvalitetnim brendom. Vjeruj da stabilnost hardwera najviše zavisi od napojne....Mnogo sam računara promijenio ali uvijek mi je prioritet bila napojna. Nikada mi nije matična riknula, nikada mi nije hdd stradao, grafika.....Ali pošto je već narudžba legla onda ništa....

To i planiram da uradim cim budem bila malo pri parama zamena napajanja i tog
kung fu kucista!

Član
Učlanjen(a)
22.06.2009
Poruka
4.880
baš zato ako ne radiš overclock taj cooler master komplet hlađenje ti je nepotreban trošak. mogla si sa jednostavnijim jeftinijim rešenjem

Učlanjen(a)
28.02.2012
Poruka
5.249

Pa nije ni ovaj cooler skup. cca 20 eura.....ima mogućnost postavljana dodatnog ventilatora...

Natrag