Pitanje oko driver-a za graficku

Član
Učlanjen(a)
19.02.2013
Poruka
3
Pozdrav svima,

Trazim pomoc oko drajvera za graficku karticu. Imam lap top Hp pavilion dv6 sa grafickom karticom ati radeon hd 5470 i problem je sto godinu dana nisam update drajver i pre neki dan sam probao ali je to nemoguce. Bio sam na sajtu amd.com ali tamo ima 1 drajver od 1.1 mb, prvi put vidim to. Nisam strucnjak za kompjutere ali molim vas pomozite mi jer ne mogu skoro nista da radim na kompjuteru. DA li moze neko da mi nadje drajver koji je ispravan ili da mi da odgovor na pitanje zasto ne mogu da update instaliram. Hvala puno na pomoci.

Član
Učlanjen(a)
01.12.2012
Poruka
236
Evo linka ka HP sajtu sa driverima za rvoj lap

Kod:
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareCategory?cc=us&lc=en&dlc=en&product=4121236

Prvo će ti tražiti da odrediš operativni sistem. U kontrol panelu u sekciji system pročitaćeš koji je sistem. Selektuj na sajtu taj koji je kod tebe, povuci drivere i instaliraj.

Član
Učlanjen(a)
19.02.2013
Poruka
3
Kad otvorim ovaj sajt i ubacim sistem koji imam izbaci mi opciju samo za download nvidia driver ail nemam tu karticu imam ati karticu i intel hd graphics, kako sad ?

Član
Učlanjen(a)
01.12.2012
Poruka
236
Nešto nije uredu sa modelom uređaja koji si dao. Evo kako dalje.
Idi na sajt koji sam ostavio u predhodnom postu.

hp driver 01.jpg

Ako je ovo tvoj uređaj, ako liči na njega imamo dobar prvi korak.

hp driver 02.jpg

Brojem 2 na gornjoj slici obeležeb je link koji je korak dalje.

hp driver 03.jpg

Povuci i instaliraj HP softver da odradi posao za tebe.
Drugi način je da pokreneš donji link Guide to fiding your product number sa slike dva kod broja 2.
Imaš sledeće korake....

hp driver 04.jpg

Nađi među note bukovima svoju mašinu - tip računara.

hp driver 05.jpg

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
01.12.2012
Poruka
236
Nađi svoj model.

hp driver 06.jpg
Dobićeš opcije kao na sledećim slikama i eto zabave.

hp driver 08.jpg

Možeš fizički sa nalepnice.

hp driver 07.jpg

a ako Windwos radi kombinacijom tastera i po uputstvu sa sajta doći ćeš do modela i njegovog broja.
hp driver 09.jpg

Na osnovnoj sekciji pretrage na sajtu imaš polje za ukucavanje naziva produkta, ovog broja koji si dobio pretragom i to te sigurno vodi do odgovarajučeg drivera.

Učlanjen(a)
20.01.2011
Poruka
2.254
Ako su grafički driveri AMD skini auto detect i bude ti našo najnovije drivere za tvoju grafičku s time da prije instalacije moraš obrisati stare
i to takpo da odeš u control panel future i desni klik na ati menager i change i uninstall.

Kod:
http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/auto_detect.aspx

Član
Učlanjen(a)
19.02.2013
Poruka
3
Kad sam skinuo sa sajtova pokazuje mi da nisu odgovarajuci drajveri za moj racunar a uneo sam tacan broj kompjutera koji imam. Da li moze to da ima veze do windows-a, da li treba da reainstaliram windows ?

Probao sam amd support i tu mi izbacije gresku pise da je nemoguce da pronadje moj operativni sistem...

Član
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
1.389
Koji je produktni broj, dakle pored modela HP Pavilion DV6 ima crtica i ima jos par cifara i brojeva i po tome trazi tacan model i koji Windows kod tebe, msm x86 ili x64 win 7 ili 8?

Natrag