Šta je novo?
SerbianForum

Dobrodošli na SerbianForum.org, mjesto na kojem možete pronaći apsolutno sve, mjesto druženja i odlične zabave!

Pitajte doktora

  • Začetnik teme thezex
  • Datum pokretanja
M

Maja 88

Član
Doktore, uporno trazim adrese laboratorija gde moze da se obavi ta darkfild analiza krvi i ne mogu da nadjem.da li moze mala pomoc gde se tacno u okolini Beograda nalazi laboratorija,ja sam iz Zemuna.
 
F

filip.mm

Član
Postovani doktore, treba mi savet.Moja tetka je kontrolisala hormone stitne zlezde i dobila ovaj nalaz FT4 15.15 FT3 5.81 TSH 3.42.Ona sledecu kontrolu kod endokrinologa ima tek na prolece pa je zanima da li ovaj nalaz upucuje na nesto hitno il moze da saceka prolece?Unapred hvala!
 
N

nikolina86

Član
Molim vas odgovorite mi. Par meseci vec osecam malu naduvenost s leve strane stomaka do pupka. Ali zadnjih nedelju dana naduvena mi je skoro cela leva strana stomaka, povremeno osetim tup bol, slab i retko kad. Ali danas kad sam legla na stomak videla sam i napipala velicine jajeta tvrdo nesto ispod levog rebra, ali me oupste ne boli. Preplasila sam se! Sta moze da bude? Hvala unapred.
 
vampire vv

vampire vv

Član
Nesto ili nista? :)

E ovako ja imam 15 godina... nacuo sam svasta o slepom crevu i onda sam se usrao... znam sve simptome ali sam ja dosta paranoican i imam dosta slobodnog vremena.... ja nemAm ni jedan simptom od navedenih ali imam bolove u stomaku vise kao nadimanje praceno gasovima .... u sustini me boli povremeno, ali i ne bude neki bol....inace pisem jer je jednoj mojoj drugarici skoro puklo slepo crevo..... da nisam cuo sad ne bi ni razmisljao o tome.... hvala unapred....
 
D

drmilanpesic

Član
E ovako ja imam 15 godina... nacuo sam svasta o slepom crevu i onda sam se usrao... znam sve simptome ali sam ja dosta paranoican i imam dosta slobodnog vremena.... ja nemAm ni jedan simptom od navedenih ali imam bolove u stomaku vise kao nadimanje praceno gasovima .... u sustini me boli povremeno, ali i ne bude neki bol....inace pisem jer je jednoj mojoj drugarici skoro puklo slepo crevo..... da nisam cuo sad ne bi ni razmisljao o tome.... hvala unapred....

Nije mi jasno zašto ne odete kod hirurga
 
R

roishin

Imam 31.godinu,vec mesec dana imam čudne simptome koji me ometaju u svakodnevnim aktivnostima. Naime osećam neverovatnu iscrpljenost,umor i letargiju a kada i pokušam nešto da odradim,bilo to čak i obično hodanje,javlja se osećaj umora kojije toliko izražen da imam osećaj da ću se onesvestiti.Takođe uz to idu i gubljenje daha i ubrzan rad srca,preterani znojenje.To traje nekoliko dana pa nestane,onda 2-3 dana normalno funkcionišem a onda se opet vrati taj osećaj iscrpljenosti.Bio sam kod lekara,uradio biohemijski nalaz krvi,hematološke analize i pregled urina.Sve je u najboljem redu,osim transaminaze,odn. ALT koji je 45 (dozvoljeno max.40) dok je ALT normalan 30 (max.45). Sve ostalo je kao što sam napisao u redu,sedimentacija je 7.Lekar mi je rekao da to nije ništa opasno,pošto je sedimentacija ok znači da nema nikakvih upala i da ne treba da se brinem. Opipao mi je stomak,jetru, ona je u redu. Zakazao mi je opet analizu krvi za tri meseca,međutim ja i dalje imam te simptome koji su sve izraženiji i plašim se da ću se onesvestiti jednog dana dok čekam da prođe taj period za ponovnu analizu.Nisam imao temperaturu,niti osećej gađenja, povraćanja šta više imam pojačan apetit. Stolica i urin su u redu.
MOLIM VAS DA LI MOZETE DA MI POMOGNETE,JER MI JE ZAISTA LOŠE,DA MI DATE NEKI SAVET ŠTA DA URADIM ILI DA CEKAM KAO STO MI JE LEKAR SAVETOVAO.
 
D

drmilanpesic

Član
Imam 31.godinu,vec mesec dana imam čudne simptome koji me ometaju u svakodnevnim aktivnostima. Naime osećam neverovatnu iscrpljenost,umor i letargiju a kada i pokušam nešto da odradim,bilo to čak i obično hodanje,javlja se osećaj umora kojije toliko izražen da imam osećaj da ću se onesvestiti.Takođe uz to idu i gubljenje daha i ubrzan rad srca,preterani znojenje.To traje nekoliko dana pa nestane,onda 2-3 dana normalno funkcionišem a onda se opet vrati taj osećaj iscrpljenosti.Bio sam kod lekara,uradio biohemijski nalaz krvi,hematološke analize i pregled urina.Sve je u najboljem redu,osim transaminaze,odn. ALT koji je 45 (dozvoljeno max.40) dok je ALT normalan 30 (max.45). Sve ostalo je kao što sam napisao u redu,sedimentacija je 7.Lekar mi je rekao da to nije ništa opasno,pošto je sedimentacija ok znači da nema nikakvih upala i da ne treba da se brinem. Opipao mi je stomak,jetru, ona je u redu. Zakazao mi je opet analizu krvi za tri meseca,međutim ja i dalje imam te simptome koji su sve izraženiji i plašim se da ću se onesvestiti jednog dana dok čekam da prođe taj period za ponovnu analizu.Nisam imao temperaturu,niti osećej gađenja, povraćanja šta više imam pojačan apetit. Stolica i urin su u redu.
MOLIM VAS DA LI MOZETE DA MI POMOGNETE,JER MI JE ZAISTA LOŠE,DA MI DATE NEKI SAVET ŠTA DA URADIM ILI DA CEKAM KAO STO MI JE LEKAR SAVETOVAO.
Poštovani,problem nije teško rešiti,poslao sam Vam PP.

Srdačan pozdrav
 
Z

zoransd

Član
infarkt miokarda

Postovani 02 5 2012 preziveo sam srcani udar (Infark miokarda -dijafragmalnog) imam 47 god . Sada koristi terapiju koju mi je kardiolog sa KCS prepisao a to je : Plavix75mg, Aspirin protekt 100mg, Tensec 2x 5mg, Sabax Tritace 5 mg i Atoris 20 mg.

Pritisak se krece oko 120/70 otkucaji 70-80 u min tako da je to sada u normali.

Prosle nedelje imao sam tokom celog dana anginozne bolove u grudima iste kao kad sam imao srcani udar.

Pitanje bi bilo dali sa ovom terapijom koju redovno pijem moze doci do reinfarka odnosno restenoze jer se toga plasim najvise jer su mi ugradjena 3 stenta

Pitanje 2 bilo bi u kojim slucajevima upotrebiti nitroglicerin ?

I jos samo jedno pitanje .imam sina koji ima 26 god i ima povisen krvni pritisak zadnje merenje 170/100 otkucaji 116 sta bi trebao da radi ?

Unapred zahvalan !
 
Poslednja izmena:
D

drmilanpesic

Član
Postovani 02 5 2012 preziveo sam srcani udar (Infark miokarda -dijafragmalnog) imam 47 god . Sada koristi terapiju koju mi je kardiolog sa KCS prepisao a to je : Plavix75mg, Aspirin protekt 100mg, Tensec 2x 5mg, Sabax Tritace 5 mg i Atoris 20 mg.

Pritisak se krece oko 120/70 otkucaji 70-80 u min tako da je to sada u normali.

Prosle nedelje imao sam tokom celog dana anginozne bolove u grudima iste kao kad sam imao srcani udar.

Pitanje bi bilo dali sa ovom terapijom koju redovno pijem moze doci do reinfarka odnosno restenoze jer se toga plasim najvise jer su mi ugradjena 3 stenta

Pitanje 2 bilo bi u kojim slucajevima upotrebiti nitroglicerin ?

I jos samo jedno pitanje .imam sina koji ima 26 god i ima povisen krvni pritisak zadnje merenje 170/100 otkucaji 116 sta bi trebao da radi ?

Unapred zahvalan !
Poštovani,ako želite da ne dođe do ponovnog infarkta morate da aktivno učestvujete u povratku Vašeg zdravlja,a to znači da morate da menjate mentalni stav.

Uključite svoju logiku i odgovorite na pitanje:zašto ste se baš Vi razboleli,a ne komšija iste dobi?
Kažete da je vaš krvni pritisak normalan i pod kontrolom,ali to je pod uticajem hemije koju upotrebljavate,zarne?
Zašto Vaš organizam nije bio u stanju da sam reguliše krvni pritisak,koncentraciju masnoće … pa ste doživeli infarkt?
Nemojte reći da Vam je takva genetika.Valjda kao tempirana bomba.
U tako nešto ubeđuje farmaceutska industrija da bi prodavala tablete. Vi se niste razboleli zbog toga što niste imali u krvi određenu koncentraciju plavixa, aspirina,tenseca,sabaxa…,već zbog manjka,prirodnih minerala,vitamina,enzima.
Ne verurete,valjda,da je Stvoritelj stvorio čoveka da bi bio bolestan?Vi ste bili mlađi i zdraviji.Ali,načinom života ste uspeli da oštetite organizam,i doživeli infarkt.Nije Bog stavio tempiranu bombu u Vaš organizam.
Odgovor na Vaše pitanje:Tablete koje uzimate neće sprečiti dalje oštećenje organizma,samo će usporiti,ako ne promenite životni stil,prehrambene navike,način reagovanja na stres…

Nitroglicerin se upotrebljava kod anginoznih bolova,mislim da bi upotreba omega 3 masnih kiselina bila efikasnija.Nije mi jasno zbog čega upotrebljavate sabax?
Srdačan pozdrav
 
S

SuzaE

Član
Pozdrav,imam još jedno pitanje.:)
Objasnite mi ovo,hvala.

Aplatirana fiziološka lordoza lumbalne kičme,blaga finistrokonveksna skolioza LK.Početna osteohondrotična promena lumbalnih pršljenova.
Održana širina 4.prostora.
 
Top