Piling je najbolji prijatelj vaše kože

Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
Probajte ruski piling kože kafom




Ruskinje ne bacaju talog od kafe već ga koriste za piling, tako što masiraju njime suvu ili vlažnu kožu tela.

5413_kafa-1-foto-Dreamstime_iff.jpg

Dejstvo


Mlevena kafa mehanički odstranjuje odumrle ćelije, čini kožu nežnijom i hladi je. Kofein podstiče cirkulaciju, a rezultat je glatka koža i manje celulita.

Napravite sami

Pet kašika taloga od kafe pomešajte sa 150 g morske soli i dve kašike maslinovog ulja. Piling kombinujte s lakom masažom, kružnim pokretima, počev od ruku i nogu u pravcu srca. Ostavite da deluje kratko na koži, a zatim se istuširajte mlakom vodom.





Blic Žena
 
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
Napravite piling za stopala





Stopala su jedan od najopterećenijih delova našeg tela i zato im treba posvetiti posebnu pažnju i opuštanje kad god smo u mogućnosti. Odvojite malo vremena pred spavanje i obradujte svoja stopala pilingom koji možete napraviti sami.



Pre pilinga, stopala držite u kupki nekoliko minuta. Ona će vam opustiti stopala, pospešiti cirkulaciju i vratiti svežinu. U toplu vodu stavite malo soli i nekoliko kapi lavandinog ili ruzmarinovog ulja. Stopala držite u kupki oko 15 minuta, a potom primenite tretman pilinga. Nakon toga, umasirajte hidratantnu kremu.



Piling od maslinovog ulja

Pomešajte 2 kašike maslinovog ulja sa 2 kašike sitnog peska i dodajte 2-3 kapi ruzmarinovog ili lavandinog ulja po želji. Smesu nanesite na stopala i laganim pokretima ih masirajte. Sitna zrnca peska će pomoći u skidanju mrtvih ćelija kože, a ulje će je učiniti mekom i glatkom.

Piling od jagoda

Još jedan jednostavan piling napravićete ako viljuškom dobro izgniječite 3-4 jagode. Sok koji su pustile možete prosuti ili popiti. U jagode dodajte žuti šećer dok ne dobijete gustu smesu. Pripremljen piling utrljajte u stopala, a potom ih isperite.


Piling za ispucalu kožu

Pomešajte 2 kašike izgnječenog avokada sa malo kukuruznog brašna i bademovog ulja. Dobijenu smesu namažite i masirajte nekoliko minuta, a potom isperite stopala.





Izvor: Lepota&Zdravlje
 
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
Jeftin i jednostavan piling lica





Pročitajte kako i vi možete imati glatku i nežnu kožu za nekoliko minuta!


news_11532.jpg


Može vam biti zabavno da priuštite sebi s vremena na
vreme fensi piling, ali postoji mnogo jeftinija opcija, koja je podjednako efikasana: soda bikarbona.

Sitne granule natrijum bikarbonata čiste pore začepljene mrtvim ćelijama kože, a dovoljno su nežne za sve tipove kože. Pored toga, kao i mnoge druge prirodne soli, soda bikarbona ima blaga antiseptička svojstva koja će odagnati mitisere.

Napravite retku pastu sa 4 kašičice sode bikarbone i 1 kašikom vode, pustite da odstoji 2 minuta, a zatim nanesite malim, kružnim pokretima na vlažno lice (izbegavajući područje oko očiju) i vrat.

Posle 3 minuta, isperite toplom
vodom, a zatim se isprskajte hladnom vodom da biste zatvorili pore. Završite sa malo vaše uobičajene dnevne hidratantne kreme.

Žene sa suvom ili osetljivom kožom treba da koriste ovu masku samo svake druge nedelje. One sa normalnom i masnom kožom mogu da ponovljaju proces jednom nedeljno.







Izvor: S media
 
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
Piling – najbolje što možete da pružite svom licu






Tokom toplijih dana veoma je važno da više nege posvetite svojoj koži jer ona lako gubi hidriranost, a zbog izlaganja suncu redovni pilinzi su neophodni. Na sreću, pilinzi nisu skup tretman, niti previše zahtevan, a mogu da urade mnogo za vaše lice, pa ih u svakom trenutku možete uraditi sami, u svom domu.



Ipak, da biste se osigurali da će piling zaistada bude efikasan, morate da se držite nekoliko pravila.


1.
Ako koristite proizvode koje sadrže retinol ili alfa hidroksilne kiseline, ne bi trebalo da ih nanosite na kožu noć pre pilinga, a ako je vaša koža osetljiva, onda i dan posle, kako biste izbegli iritaciju.

2.
Piling uvek planirajte za veče, kako kožu ne biste izlagali sunčevim zracima i nanošenju šminke neposredno posle tretmana.

3.
Nakon pilinga
najbolje je da koristite običnu hidratantnu kremu, koja sadrži hijaluronsku kiselinu ili ceramid kako bi se efekat pilinga pojačao.

4. Pošto piling uklanja ćelije sa površine kože, nakon tretmana bićete osetljiviji na sunčeve zrake, pa bi trebalo da pojačate zaštitu od sunca.

5.
Pre nego što kupite određeni preparat za piling, pročitajte etiketu na kojoj piše koliko često se preporučuje da obavljate tretman. Za većinu proizvoda dovoljno je na svakih nedelju dana, ali vašoj koži možda nije potrebno da tretman radite toliko često. Na etiketi pročitatje i sastojke, kako biste izabrali piling koji će na pravi način rešiti eventualni problem koji imate na koži. Na primer, ako želite da se rešite bora, koristite one koji sadrže glikolnu kiselinu, mlečnu kiselinu, jabučnu kiselinu, ili retinol, dok će vam protiv akni pomoći pilinzi koji sadrže salicilnu kiselinu.







Izvor: Lepota&Zdravlje
 
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
Domaći piling od citrusa za predivnu letnju kožu








Napravite sami jednostavni piling od citrusa koji će predivno mirisati dok ste pod tušem, od potpuno prirodnih sastojaka, za glatku i nežnu kožu.


news_13163.jpg


Sastojci:

100g morske soli
100g maslinovog ulja
1 ili 2 parčeta limuna
1 ili 2 parčeta pomorandže

Priprema:

1. Izblendajte ili izmešajte u posudi morsku so i maslinovo
ulje.

2. Dodajte po dva parčeta limuna i pomorandže u blender ili im iscedite sav sok, a koru isecite baš sitno i izmešajte sa solju i uljem.

Ukoliko imate neku ranicu na telu, umesto morske soli možete da koristite smeđi šećer.

Piling koristite
svakidan dok se tuširate, tako što ćete ga nanositi kružnim pokretima po celom telu, a zatim ga isperite u potpunosti.








Izvor: S media
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Piling tek na jesen

Piling tek na jesen

Sa uklanjanjem fleka na koži koje su nastale zbog preteranog izlaganja suncu trebalo bi sačekati

dr-lice_620x0.jpg
Za uklanjanje pega se koriste kreme za izbeljivanje

SVI koji su se sa letovanja vratili sa flekama od sunčanja moraće da sačekaju jesen da bi bezbedno mogli da se oslobode ovih neprijatnih pojava na koži. Najveći krivac za njihov nastanak je preterano izlaganje sunčevim zracima.

Dermatovenerolog Aleksandar Adamović, direktor Zavoda za kožne i venerične bolesti u Beogradu, kaže da lečenje počinje tek u septembru.

- Ove tegobe se, posle godišnjeg odmora, leče kortikosteroidima i sredstvima za epitelizaciju kože. Koriste se i razni hemijski pilinzi sa kombinacijama voćnih i drugih kiselina. Leti se rade samo neki pilinzi, ali ne svi, jer je sloj kože koji je ostao posle ljuštenja veoma osetljiv. Obavezno se posle tretmana stavljaju sredstva sa UV zaštitom i ljudima objašnjavamo kako da se ponašaju da ne bi ponovo izgoreli. Sunce je prijatelj kao i svaki lek i to uvek treba imati na umu. Dakle, treba ga koristiti umereno, ali nikada u vremenu između 10 i 17 časova.

Zbog preteranog izlaganja suncu leti se javljaju i pege. Dr Adamović kaže da od fototipa kože i sopstvenog pigmenta, kojeg neko ima manje a neko više, zavisi reakcija kože.
- Nekim ljudima je i pet minuta na suncu mnogo - objašnjava dr Adamović.
- Sunčane pege se ponekad teško razlikuju od mladeža i ako se pojave obavezno se treba javiti lekaru da bi otkrio kakva je promena u pitanju. Pege nisu opasne i više su estetski problem i upozorenje da bi trebalo da obratimo pažnju na to koliko kožu izlažemo suncu i da je adekvatno zaštitimo.
Za uklanjanje pega se koriste kreme za izbeljivanje, koje deluju tako što usporavaju sintezu melanina (smeđeg pigmenta) i ubrzavaju njegovo nestajanje.

Izvor: Večernje novosti




 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Jednostavni recepti za piling

Jednostavni recepti za piling

Možda ćete zbog korišćenja pilinga za vreme tuširanja napraviti nered u kadi, ali barem će vam koža biti mirisna, svilena i meka


Piling_620x0.jpg

Limun pilingu daje miris i podiže vam energiju

MOŽDA ćete zbog korišćenja pilinga za vreme tuširanja napraviti nered u kadi, ali barem će vam koža biti mirisna, svilena i meka poput bebine. I to bez hemikalija!

Od kore limuna

Prvo pomešajte šolju ulja (bademovog, kokosovog ili nekog omiljenog za telo) sa dve šolje morske soli. Kada dobijete finu pastu, u to narendajte koru limuna kako bi sredstvo za piling bilo i mirisno, a i podiglo vam energiju. Piling nanosite na vlažnu kožu (najbolje je da to učinite dok se tuširate), i to nežnim pokretima, naročito na one delove koji su veoma suvi. Ono što vam preostane, ubacite u plastičnu činiju sa poklopcem, pa upotrebite u toku nedelju dana.

Pilimg-m.jpg

Od kafe Pola šolje kuvane kafe, koju ste ostavili da se pola sata hladi, pomešajte sa tri kašike morske soli. Telo masirajte kružnim pokretima, fokusirajući se na najkritičnije delove kože.

Od slatke jabuke

Potrebno vam je pola šolje belog šećera, šolja kaše od jabuke i pola šolje maslinovog ulja. Sve pomešajte, pa dobijenom smesom masirajte kožu, svaki deo u trajanju do dva minuta.

Sa smeđim šećerom

Pomešajte šolju smeđeg šećera sa pola šolje maslinovog, kokosovog ili bademovog ulja. Sve dobro pomešajte da biste dobili pastu. Pod tušem, nanosite piling kružnim pokretima, potom isperite toplom vodom, pa kožu namažite omiljenim losionom.

BUNDEVA

Bundevu (dve kriške) i nepunu šolju smeđeg šećera izmešajte u blenderu, pa dodajte kašiku cimeta i ponovo izmiksajte. Ovaj mirisni piling nanosite na telo masirajući kolena, laktove, ruke i stopala. Isperite topolom vodom, pa kožu nahranite nekom kremom.

Izvor: Večernje novosti



 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Devet saveta za jesenji piling lica i tela

Devet saveta za jesenji piling lica i tela

S media 19.09.2012 11:50

[TABLE]
[TR]
[TD="align: center"][TABLE]
[TR]
[TD]238708.jpg
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Na kraju leta dolazi vreme kada je koži potrebna posebna nega.

Koža je nakon leta dehidrirana i suva ili previše masna, u zavisnosti od tipa kože, zato je posebno važno napraviti pravilan piling koji uklanja odumrle ćelije.

Prekomerno znojenje, kreme za
sunčanje i starenje usporavaju uklanjanje odumrlih ćelija kože i razvoj novih, zato je redovan piling lica i tela važan tretman u nezi kože. Piling uklanja gornji sloj kože i kožu čini glatkom i bez vidljivih bora te omogućava intenzivnije upijanje hidratantnih krema i seruma. Pripremite kožu za jesen uz pomoć ovih devet saveta.

1. PILING TOKOM TUŠIRANJA
Vruća para omogućava otvaranje pora i stimuliše cirkulaciju, zato je piling
najbolje
uraditi dok se tuširate.

2. NAJBOLJE VREME ZA PILING
Tokom spavanja, proizvodi za negu kože dublje će se upijati u kožu ako uradite piling nakon večernjeg čišćenja i pranja kože. Takođe, piling je dobro odraditi i pre depilacije, jer tako ćete se lakše rešiti uraslih dlačica.

3. PROIZVODI KOJI SADRŽE ZRNCA
Koristite proizvode za čišćenje i tuširanje koji sadrže zrnca, na primer zob, bademovo brašno ili morsku so, pa ćete tako nežni piling uvrstiti u svakodnevnu negu tela i lica.

4. HIDRATANTNI LOSION
Redovan piling isušuje kožu, zato svakodnevno koristite hidratantni losion i kremu za lice.

5. RUKAVICE I ČETKE
Nabavite rukavice za piling koje ćete koristiti za masažu celog tela kružnim pokretima, počevši od peta. Četke i slične proizvode za piling koristite za područja koja vam je teže da dohvatite, poput leđa, ramena i zadnjice. Ako vam je koža na petama jako gruba, koristite kamen za odstranjivanje grube kože, a zatim stopala namočite u toploj vodi i mleku barem 30 minuta pre tuširanja.

6. MLAKA I HLADNA VODA
Nakon pilinga isperite telo mlakom vodom, nikad vrućom, zatim jako hladnom, a na kraju telo isperite uz pomoć gela za tuširanje kako biste omekšali kožu.

7. PRILAGODITE DINAMIKU PILINGA TIPU KOŽE
Ako je vaša koža sklona aknama ili izrazito masna te osetljiva dovoljno je jednom nedeljno raditi piling. Dva puta nedeljno preporučuje se za normalnu i kombinovanu kožu, a za suvu od dva do tri puta nedeljno.

8. PILING LICA
Za piling lica koristite samo proizvode koji su namenjeni nezi lica jer su nežniji od proizvoda za telo. Bez pilinga koža lica postaje ugasla i izgleda starije, a hidratantni proizvodi se teže upijaju. Najbolje vreme za piling lica je ujutru, jednom ili dva puta nedeljno. Kružnim pokretima utrljajte proizvod 30-ak sekundi, a zatim isperite mlakom vodom.

9. NAPRAVITE SOPSTVENU SMESU
Sami možete da napravite smesu od bademovog brašna i mleka u prahu ili piling koji sadrži morsku so, maslinovo ulje i limunov sok.



 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Pirinač na licu

Pirinač na licu

Pilingom od meda i pirinča rešićete se bubuljica, hidrirati kožu, ukloniti sa nje mrtve ćelije, osvežiti je

1.jpg

GOTOVO da ne postoji domaćinstvo u kojem se u svakom trenutku u kuhinji ne može naći pirinač. To znači da, ukoliko poželite da negujete svoje lice prirodnim proizvodima, možete to da učinite u svako doba dana i noći. Osim ove žitarice, za delotvorne pilinge biće vam potrebne još neke namirnice...

* Sa medom
: Potopite pirinač u vodu, pa kada omekša izgnječite ga i dodajte nekoliko kapi meda. Ovim pilingom rešićete se bubuljica, hidrirati kožu, ukloniti sa nje mrtve ćelije, osvežiti je.


* Sa paradajzom: Protiv bubuljica dobrim se pokazao i ovaj piling, koji se pravi tako što pirinač potopite i posle 10-20 min. ga pomešate sa zgnječenim paradajzom, pa sve sameljete.

2.jpg

* Sa praškom za pecivo: Sameljite pirinač ili koristite kupovno pirinčano brašno. Pomešajte ga sa nekoliko kapi meda i prstohvatom sode bikarbone. Smesu nanesite na lice kružnim pokretima, pa posle minut isperite hladnom vodom. Ovaj piling primenjujte dva puta nedeljno, naročito ako imate masnu kožu.* Sa šećerom: Sameljite šećer i pirinač i tom prahu dodajte jogurt, pomešajte i smesu i nanesite je na lice i vrat. Kožu ćete podmladiti i očistiti.

* Sa mlekom i jabukovim sirćetom:
Sameljite pirinač ili upotrebite brašno od ove žitarice. Pomešajte ga u činiji sa 2 kapi jabukovog sirćeta i 4-5 kapi mleka. Dobijenu smesu nanesite na lice i vrat i masirajte kožu do 2 minuta, ostavite da se osuši, pa isperite hladnom vodom. Koža će zablistati.

Izvor: Večernje novosti




 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Aromatični piling

Aromatični piling

Koža ogrubi tokom zime, zato bi trebalo redovnije da primenjujete piling i odstranjujete suvi sloj. Možete da napravite jednostavan, ali vrlo delotvoran piling

aromaticni-piling1_620x0.jpg

KOŽA ogrubi tokom zime mnogo češće nego tokom leta, zato bi trebalo redovnije da primenjujete piling i odstranjujete suvi sloj.
Možete da napravite jednostavan, ali vrlo delotvoran piling koji će joj brzo vratiti mekoću i sjaj. U posudu sipajte dve šoljice krupno mlevene kafe, pola šoljice kristal šećera ili morske soli i dve supene kašike ulja od nevena koji podstiče cirkulaciju i hrani kožu. Sve sastojke dobro izmešajte, pa kružnim pokretima istrljajte mokru kožu. Posle toga, piling isperite mlakom vodom i nanesite kremu ili mleko za telo. Ovaj piling možete da koristite i za lice i za telo.

(Večernje novosti)
 
Natrag
Top