Piling je najbolji prijatelj vaše kože

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Savršen recept za super glatke noge

Savršen recept za super glatke noge

Nakon ovog "tretmana" imaćete noge glatke kao nikada pre!

1.jpg

Sastojci:
1 mala šoljica šećera (belog ili smeđeg, svejedno je)
1/3 male šoljica ulja (maslinovo ulje, bebi ulje ili kakvo god ulje vam je već dostupno)
2 kašike soka od limuna
1 do 2 brijača za jednokratnu upotrebu


Postupak:
Pomešajte sve zajedno u posudici (osim brijača, naravno :) ).
Držite noge pod vodom pet minuta, pa ih obrijte.

Nanesite mešavinu šećera, ulja i limuna na noge i dobro istrljajte (šećer će pomoći da uklonite mrtve ćelije sa kože). Isperite mešavinu s nogu, a zatim se ponovo obrijte – iznenadićete se koliko ćete mrtve kože "obrijati" sa sebe. (verujte nam, videćete).

Ponovo istrljajte noge mešavinom šećera, ulja i limuna, pa ponovo isperite (upotrebite blagi sapun ili gel za tuširanje da uklonite ostatke ulja). Nanesite svoj omiljeni losion i divite se koliko su vam noge glatke!

SAVET +: S ovom mešavinom možete istrljati i svoja stopala, ali i ostatak tela. Ovo je prirodan i efikasan piling, nakon kojeg će vam koža biti glatka, mekana i hidrirana!

Izvor: Citaj.ba

 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Piling koji "ubija" celulit

Piling koji "ubija" celulit

Vreme je za kupaći kostim, a vas 'vata panika zbog celulita. Verovatno ste, kao i sve žene, probali masu anticelulit preparata i ništa! Hajde da probamo i ovo, ne možemo ništa da izgubimo. Osim, eventualno, narandžine kore...

Pretpostavljamo da ste primetili da skoro sve anticelulit kreme sadrže kofein. To nije slučajno - kofein povećava protok krvi i tako smanjuje masne ćelije ispod kože.

1.jpg
Boljka skoro svih žena

Viki DeRosa, osnivačica zdravstvenog onlajn kluba "V Well Health" ističe da je kafa njen prvi izbor u borbi protiv celulita, a ovaj recept već godinama preporučuje ženama. Ne samo da smanjuje celulit, nego i koža postaje glađa i mekša jer se smesom ujedno radi i piling.

Sastojci:
jedan dan star talog od kafe
ekstradevičansko maslinovo ulje
krupna morska so
trljačica (frotirska rukavica)

Priprema i korišćenje:
U velikoj posudi izmešajte šoljicu taloga od kafe, maslinovo ulje i so (sipajte dovoljno ulja da biste dobili gustu pastu, soli dodajte zavisno od toga da li želite grublju ili nežniju smesu za piling. Preporuka je kašičica soli).

Oko 35 min. pre tuširanja, trljačicom nanesite smesu na noge, zadnjicu i bokove (možete je naneti na sve delove tela, a fantastičan rezultat videćete već nakon nedelju dana korišćenja). Kada se namažete, obmotajte se peškirom i smesu držite pola sata na telu.

Isperite se toplom vodom. Onima koji imaju naviku da se tuširaju dva do tri puta dnevno, Viki savetuje da smanje temperaturu vode kod tuširanja. Tuširanje jako toplom vodom isušiće kožu.

Svakako vredi pokušati!

Izvor: Citaj.ba
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Piling: Da koža blista

Piling: Da koža blista

Bez obzira da li koristite kupovni ili ga pravite od sastojaka iz kuhinje, piling je najjednostavniji način da vaša koža ponovo počne da diše

1.jpg

Uz svakodnevnu negu kože, dva puta nedeljno potrebno je da napravite piling koji će uz laganu masažu dati sjajne rezultate. Koža će vam biti baršunasta, meka i dobiće novi sjaj. Za bolji učinak pilinga, koristite peškir ili rukavicu za piling koji će svojom teksturom ujedno i masirati kožu.Pratite sledeće korake kako bi piling bio što efikasniji, a koža blistavija:

1. Pre pilinga na kožu nanesite ulje.
2. Suvim peškirom potom lagano masirajte telo od stopala prema gore.
3. Nakon toga uđite pod tuš i na telo nanesite piling, najbolje neki prirodni od šećera i meda ili soli.
5. Kružnim pokretima masirajte telo i podstaknite cirkulaciju, a piling će ujedno odstraniti i odumrle ćelije. Posebnu pažnju obratite na stopala, laktove i kolena.
4. Potom toplom vodom i nežnim gelom isperite piling s kože.
5. Telo nahranite kremom koju je najbolje naneti na vlažnu kožu.

2.jpg

Prema pisanju časopisa Alur (Allure), najbolje vreme za piling tela je ujutru. Naša koža se regeneriše preko noći pa je odumrle ćelije najbolje odstraniti tada. Idealno je piling raditidva puta nedeljno, a utrljavajte ga kružnim pokretima 30 sekundi i nakon toga isperite mlakom vodom. Ako želite da uštedite vrememožete ga pomešati s gelom za tuširanje.

Ne zaboravite na usne
Ispucale usne jednostavno nisu seksi. Ovaj najpoželjniji deo ženskog lica trebalo bi da je mekan. Izaberite nežan proizvod za blagi piling usana ili lica i nežno s njih uklonite odumrle ćelije.

Omekšajte laktove
Kada laktovi postanu grubi možete da ih omekšate i učinite lepšim jednostavnim trikom. Isecite prste na čarapama. Na laktove stavite maslinovo ulje ili masni losion. Preko njih navucite čarape i ostavite da tako deluje preko noći. Ujutro će vam koža biti znatno mekša i još kad napravite piling sigurno ćete biti zadovoljni rezultatom.

Izvor: Kurir
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Jednostavni piling od limuna

Jednostavni piling od limuna

Piling je odličan beuaty savet koji trebate raditi barem jednom sedmično. Piling uklanja mrtve ćelije kože i sprečava začepljenje pora koje uzrokuju bubuljice. U nastavku pogledajte jedan jednostavan i učinkovit prirodni piling koji možete uraditi i u svom domu...

1.jpg

Uzmite limun, prepolovite ga na pola. Umočite jednu polovinu u šećer, a zatim trljajte lice i usne.Limun je prirodni izvor vitamina C, koji se obično koristi za posvetljivanje staračkih pega i slično.Šećer je prirodni piling, prirodni izvor glikolne kiseline koja ujednačuje ton kože, čisti pore, te poboljšava ukupnu teksturu kože uklanjanjem mrtvih ćelija kože.
Ovaj piling ne samo da će vašu kožu osloboditi od mrtvih stanica koje ograničavaju da hidratacija prodire kroz kožu, već takođe ostavlja kožu glatkom i svilenkastom.

Izvor: Ljepota.ba
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Mekša i odmornija koža uz pilinge

Mekša i odmornija koža uz pilinge

Dodatkom nekog od ulja, bademovog, maslinovog, kokosovog ili od jojobe, piling će istovremeno imati i hidrirajući efekat

1.jpg

PILINZI su odličan način za opuštanje posle dugog radnog dana, a uz to kožu čine zdravijom i glatkom. U većini pilinga glavni sastojak je ulje. Koje ćete odabrati, samo od vas zavisi. Na raspolaganju su vam bademovo, maslinovo, kokosovo ili od jojobe, jer hidriraju kožu.

CITRUSI I ŠEĆER: Piling idealan za jutarnje tuširanje pravi se od od kašike pulpe citrusnog voća (limun, pomorandža), 120 g morske soli i 120 ml maslinovog ulja. Svi sastojci se pomešaju, nanesu na kožu, masiranjem u nju utrljavaju, na kraju isperu.

KAFA: Da bi koža bila mekša, trljajte je nežno 15 sekundi mašavinom od četvrt šolje mlevene kafe, 50 g smeđeg šećera, 2 kašike maslinovog ulja i 3 kapsule vitamina E. Isperite toplom vodom.

SMEĐI ŠEĆER:
Ovaj zimski piling pravi se od 100 g smeđeg šećera, kašike meda, kašike maslinovog ulja i četvrt kašike limunovog soka. Pomešajte sve sastojke, nanesite pastu na telo i nežno masirajte kožu oko 20 sekundi, pa isperite toplom vodom.


Izvor: Večernje novosti
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Limun i mak u službi lepote: Napravite efikasan piling za nežnu kožu

Kao prirodni izvor vitamina C, limun će da posvetli i očisti kožu, a mak će lakše i brže da ukloni odumrle ćelije kože

1_zps300e3f3f.jpg


Da bi bila zdrava i lepa, koži su neophodni pilinzi. Prirodni pilinzi su često mnogo bolji izbor od kupovnih, pa vam zato donosimo jednostavan recept za piling od limuna i maka uz koji će vaša koža da zablista


Količina sastojaka zavisi od toga da li želite da uradite piling kože lica ili čitavog tela. Za piling lica pomešajte sok jednog limuna sa kašikom (ili više) maka, i pola kašike meda kako biste dobili gustu smesu.


Mešavinom nežno izmasirajte lice i isperite mlakom vodom.


Kao prirodni izvor vitamina C, limun će da posvetli i očisti kožu, amak će lakše i brže da ukloni odumrle ćelije kože.

Izvor: Ženski kutak
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Kukuruznim brašnom i jogurtom pomladite cijelo tijelo

1_zps5b62f719.jpg


Ovaj dokazano učinkoviti piling za lice, vrat i cijelo tijelo možete napraviti od namirnica koje sigurno imate u svom domaćinstvu.
Riječ je o kukuruznom brašnu i jogurtu, čija je kombinacija pun pogodak za njegovanu, meku i sjajnu kožu.


Uklanja mrtve stanice te hrani i hidratizira kožu bolje od skupocjenih kozmetičkih proizvoda.


Za ovaj domaći piling treba vam desetak kuna i samo tri minute vremena.


Sastojci (za cijelo tijelo):

  • 2 jušne žlice kukuruznog brašna
  • 1 jogurt
Priprema:


Pomiješajte sastojke dok ne dobijete pastu. Nanesite na vlažnu kožu kružnim pokretima.


Piling možete koristiti prije ili nakon tuširanja.


Ako vam smeta blagi miris jogurta, koji bi se mogao zadržati na koži, piling koristite prvi.


Nakon što ga isperete, upotrijebite vaše uobičajeno sredstvo za tuširanje.


Za idealne rezultate, nakon pilinga možete nanijeti vašu omiljenu hidratantnu kremu ili prirodno ulje.


Učinke ovog hranjivog pilinga – meku, sjajnu i podatnu kožu, osjećat ćete nekoliko dana.


Piling napravite jednom do dva puta mjesečno ako imate suhu kožu, a za njegu masne kože koristite ga češće, 1-2 puta tjedno.

(Alternativa za Vas)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Piling od šećera, badema i vanile

Ako želite da vam telo ravnomerno pocrni, pre izlaganja suncu uradite piling, ali ne bilo kakav

QNjQyji.jpg


Ako želite da vam telo ravnomerno pocrni, pre izlaganja suncu uradite piling, ali ne bilo kakav. Probajte recept od smeđeg šećera i vanile, koji možete jednostavno da napravite. Potrebna su vam samo tri sastojka:

* šoljica smeđeg šećera
* 1/3 šoljica bademovog ulja
* 20 kapi ekstrakta vanile

Sipajte šećer u staklenu čašu ili keramičku posudu, dodajte kapi vanile i promešajte. Zatim, postepeno dolivajte bademovo ulje, neprekidno mešajući.

Gotovo je kada smeša postane gusta kao mokri pesak. Pošto su zrnca smeđeg šećera manja od običnog belog, ovaj piling ne iritira kožu, a čini je glatkom, mirisnom i zavodljivo slatkom!

(Novosti)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Aromatični piling za ruke

Da bi što duže bile lepe i negovane, nežne na dodir, jednom nedeljno uradite piling

OG56agU.jpg


RUKE otkrivaju godine, na njima se najpre vide tragovi starenja. Da bi što duže bile lepe i negovane, nežne na dodir, jednom nedeljno uradite piling, predlažemo odličan recept.

Potrebno je: 2 kašike smeđeg šećera, kašika maslinovog ili kokosovog ulja i kašičica cimeta.
o Pomešajte sve sastojke dok smesa ne postane žitka. Nežnim pokretima dobro utrljajte u kožu, a zatim dobro isperite.

(Novosti)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Narandža za piling lica: Nećete se prepoznati!

Blistav i zdrav izgled lica možete postići pilingom od osušene kore pomorandže.

AvoAImx.jpg

Sve što vam treba je pomorandža

Sve što treba da uradite jeste da pomešate samlevenu koru narandže, malo žutog šećera i maslinovog ulja. Nežno izmasirati lice ovom smesom, kružnim pokretima i vrlo lako i brzo ćete uklonite mrtve ćelije. Zatim lice blago očistiti tonikom i isprati hladnom vodom, pa naneti hranljivi krem na lice.

(Vestionline)
 
Natrag
Top