Pijani sudija izazvao udes!

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Pirot 17. 02. 2010
Press

Pijani sudija izazvao udes!


Novoizabrani sudija pirotskog suda G. Đ. prelazio ulicu sa čak 3,14 promila alkohola u krvi kada je na njega naleteo automobil. Protiv sudije koji je lakše povređen policija će podneti prekršajnu prijavu

pirot.jpg

Mesto nesreće... Stanica kod Kalea

G. Đ., novoizabrani sudija pirotskog suda, mrtav pijan izazvao je saobraćajnu nesreću u Pirotu! Kako Press saznaje, sudija je sa čak 3,14 promila alkohola u krvi prelazio ulicu kada je na njega naleteo automobil! G. Đ. je zadobio lakše povrede, a policija će protiv njega podneti prekršajnu prijavu.

Sagovornik Pressa blizak istrazi kaže da se saobraćajka dogodila pre nekoliko dana u Pirotu.

antrfile.jpg


- Nesreća se dogodila u večernjim satima na raskrsnici kod Kalea. G. Đ. je izašao iz autobusa i nameravao da pređe ulicu. On se odjednom pojavio iza zadnjeg dela autobusa i naleteo na automobil pirotskih tablica. Sudija je udario glavom u šoferšajbnu i zadobio lakše povrede - kaže naš sagovornik i dodaje:
- Vozač automobila pozvao je policiju. Povređeni pešak se čudno ponašao, pa je u bolnici urađen alko-test. Ustanovljeno je da sudija ima čak 3,14 promila alkohola u krvi! Policajci su bili šokirani kada je aparat pokazao 3,14! Vozač automobila nije imao alkohola u krvi.
Izvor Pressa kaže da će policija protiv pijanog sudije podneti prekršajnu prijavu.
- Pred zakonom su svi jednaki bez obzira na funkciju koju obavljaju. Neće biti nikakvih povlastica ni za pijanog sudiju - poručio je naš sagovornik. Kako saznajemo, G. Đ. je kao pravnik godinama radio u filijali Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, a nedavno je izabran za sudiju Osnovnog suda u Pirotu.
Po novom zakonu, pijanom sudiji preti visoka novčana kazna.
- Policajac ima pravo da natera pešaka na alko ili narko-test i ako se posumnja da je pod dejstvom nedozvoljenih supstanci. Kazne su od 15.000 do 30.000 dinara ili zatvor do mesec dana, u zavisnosti koji prekršaj pešak napravi - kaže izvor iz istrage.

Kazne za pešake sam pešak s detetom do 12 god.
Crveno svetlo 5.000 15.000-30.000
Mobilni telefon 3.000 6.000 - 20.000
Prelaz van pešačkog 5.000 6.000-20.000
Kret. van kolovoza 5.000 6.000-20.000
Alkoholisanost 15.000-30.000 /

Damir Okanović, direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Srbije, kaže za Press da pešaci često izazovu saobraćajne nesreće, ali da se protiv njih skoro nikada ne povede postupak zbog toga što uvek zadobiju povrede.

- Čak je i novi zakon nejasan kada je reč o obavezama vozača prema pešacima. Dešava se da vozači budu okrivljeni i u slučajevima kada pešaci naglo stupe na kolovoz i nalete na automobil. Zato u ovom slučaju treba detaljno ispitati odgovornost i vozača i pijanog pešaka - rekao je Okanović.
(A. Ć. - S. Dž. S.)
 
Natrag
Top