Šta je novo?

Pijani sin zadavio majku zbog flaše piva

Dałe
Učlanjen(a)
04.10.2011
Poruka
3.295
[h=1]Pijani sin zadavio majku zbog flaše piva[/h]
Blic


KLADOVO - Mića P. (36) iz Manastirice kod Kladova priznao je da je u petak uveče u porodičnoj kući u selu najpre tukao, a zatim zadavio majku Jelisavetu P. (73) čiju je smrt prethodno sam prijavio policiji.

196048_1004-privodjenje01-blic-andrej-isakovic_f.jpg


Zločin, na koji se odlučio jer je majka odbila da mu da sto dinara za flašu piva, Mića je izvršio pred petogodišnjom kćerkom koju je baka Jelisaveta čuvala nakon što je njenog sina napustila supruga.


Zločin je policiji u petak prijavio Mića tvrdeći da je beživotno telo majke našao u predsoblju, da ne zna šta se dogodilo, da je u kuću uleteo kad je čuo vrisak svoje kćeri i da pretpostavlja da je Jelisaveta pala niz merdevine koje vode na tavan. Policiji je, međutim, njegova priča odmah bila sumnjiva.

Krvi je bilo ne samo po hodniku u kome je nađeno telo, već i u susednoj sobi. Starica je imala povrede na licu i telu, a krvi je bilo na ormanima, šporetu... Sumnjiva je bila i rana koju je Mića imao na ruci, a za koju je rekao da je nastala dok je cepao drva.

Telo starice odmah je poslato na obdukciju, a u kući je izvršen uviđaj. Rezultati obdukcije demantovali su Mićinu priču i potvrdili da je starica ubijena gušenjem. Pritisnut dokazima, Mića je na saslušanju priznao da se sa majkom posvađao po povratku iz zadružnog doma gde je sedeo sa društvom i popio nekoliko piva.

- Ostao sam bez novca. U domu nisu hteli da mi daju pivo na veresiju. Došao sam kući i od majke tražio sto dinara, da se vratim u kafanu, ali nije htela da mi da - izjavio je Mića policiji.

Između sina i majke izbila je svađa, a Mića je onda nasrnuo na majku. Pesnicom je nekoliko puta udario Jelisavetu u glavu. Oblivena krvlju, starica je pokušala da pobegne od pomahnitalog sina, ali ju je on sustigao u hodniku, obavio ruke oko njenog vrata i zadavio.

Ceo zločin, praćen jaucima nesrećne starice, izvršen je naočigled Mićine petogodišnje kćeri. Devojčica je, kako kažu komšije, u šoku i nije u stanju da progovori ni reč. Komšije kažu i da su zatečene tragedijom.

- Oni su veoma siromašni, Mića je povremeno imao psihičkih problema, patio je i od epilepsije, ali nije bio u nekoj velikoj svađi sa majkom. Zajedno su radili, trudili se da podignu njegovu devojčicu. Mića je ponekad imao napade i važio je za nezgodnog čoveka, ali da nasrne na majku i to pred detetom, niko nije očekivao - kažu komšije.

Osumnjičenom Mići je određen pritvor i protiv njega će biti podneta krivična prijava zbog ubistva.
 
Top