Šta je novo?

Pijani prislanjali pištolj na glavu

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.512
Porodična tragedija posle noćnog provoda


Usmrtio rođaka u igri i pištolj sakrio od policije

Izvor: Blic V. Nikitović | 12. 02. 2011. - 00:02h | Foto: V. Nikitović

ČAČAK - Goran B. (23) iz Čačka podlegao je juče oko 15 sati povredama koje su nastale kada ga je u glavu pogodio metak koji je, najverovatnije slučajno, iz pištolja ispalio njegov rođak Aleksandar P. (19) iz Čačka. Lekari Kliničkog centra u Kragujevcu, gde je mladić prebačen nakon što mu je ukazana prva pomoć u čačanskoj bolnici, borili su se za njegov život, operisali ga, ali svi napori su bili uzaludni.
116058_1401-cacak01-kuca-u-kojoj-se-dogodila-nesreca-foto-v-nikitovic_f.jpg

Kuća u kojoj se dogodila tragedija

Nesreća se dogodila u kući Aleksandra P. u Ulici Ilije Garašanina, u koju su, kako „Blic“ nezvanično saznaje, rođaci zajedno stigli iz grada u ranim jutarnjim satima, oko 4.30. Nepun sat kasnije, prostorijom je odjeknuo pucanj koji je probudio Aleksandrovu majku i brata. Kada su videli šta se dogodilo, odmah su pozvali Hitnu pomoć i policiju.

- Goran B. je primljen u čačansku bolnicu sa prostrelnom ranom glave sa ugroženim vitalnim funkcijama. Urađen je skener glave, nakon čega je prikačen na aparate za disanje i u pratnji anesteziologa odmah je transportovan u Klinički centar u Kragujevcu - izjavio je dr Slobodan Gujaničić, portparol bolnice u Čačku.

116059_1504hro-cacak-preminuli-goran-belic_hs.jpg

Goran B.


Nažalost, ispostavilo se da je povreda bila takve prirode da mladiću nije bilo spasa.
- I pored svih lekarskih napora i preduzetog operativnog zahvata, Goran B. je preminuo nešto pre 15 sati - saopštio je neurohirurg dr Rade Nikolić, pomoćnik direktora za hirurške grane Kliničkog centra u Kragujevcu.

Goran i Aleksandar bili su komšije u čačanskom naselju Košutnjak, a prema rečima rodbine i suseda, bili su dobri mladići, koji do sada nisu imali probleme sa zakonom. Aleksandru je pre četiri godine umro otac i živeo je sa majkom i bratom, dok se Goran pre izvesnog vremena vratio u Čačak nakon prekinutih studija i nije imao stalan posao. Živeo je sa roditeljima i sestrom.

- Jutros je pored moje kuće projurio Goranov otac i povikao: „Upucan je Goran!“ Tek sam kasnije čula šta se dogodilo i još uvek ne mogu da poverujem da se sve ovo dogodilo. U ovom kraju ima svakakve dece, ali za Gorana vam niko neće reći ništa loše - kroz plač je pričala tetka Gorana B.

Ljudi okupljeni na ulici koja povezuje kuće dvojice mladića bili su šokirani činjenicom da se pištolj uopšte našao u domašaju dvojice mladića.
- Evo kako je zbog gluposti i trenutka nepažnje okončan život jednog dobrog momka, a upropašćeni životi njegovog rođaka i dve porodice. Da su radile škole, svega ovoga ne bi bilo, jer je Aleksandar jutros trebalo da bude u učionici. Ovako, posle lutanja po gradu, dogodila se tragedija - kaže rođak Aleksandra P.

Okolnosti koje su dovele do tragičnog slučaja još se utvrđuju. Prve pretpostavke izvedene iz uviđaja govore da su se dvojica mladića, koji nisu imali otvorene krivične dosije, igrali pištoljem koji je opalio dok je bio u rukama Aleksandra P. Još se utvrđuje kako je došlo do ispaljenja hica i na koji način su njih dvojica došli do oružja. Čitav slučaj dodatno komplikuje činjenica da pištolj iz kog je opaljen metak, policija još uvek nije pronašla.

Hapšenje

Policija je u svom saopštenju, izdatom pre nego što je potvrđeno da je Goran B. preminuo, navela da je Aleksandar P. uhapšen i pod sumnjom da je počinio krivično delo ubistvo u pokušaju, priveden istražnom sudiji Višeg suda u Čačku.
 

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.512
Mladić iz Čačka osumnjičen za ubistvo iz nehata


Pijani prislanjali pištolj na glavu
Izvor: Blic Vladimir Nikitović | 12. 02. 2011. - 20:00h | Foto: V. Nikitović

ČAČAK - Preliminarni rezultati istrage ubistva Gorana B. (23), kojeg je u petak ujutru hicem iz pištolja usmrtio rođak Aleksandar P. (19), ukazuju na to da je uzrok tragedije velika količina popijenog alkohola. Njih dvojica su se u stanju alkoholne omamljenosti jurili po kući Aleksandra P., nakon čega je pištolj, koji je kod devetnaestogodišnjaka na čuvanje ostavio jedan njegov prijatelj, slučajno opalio, saznaje ’’Blic’’ od izvora iz istrage.


Rođaci Goran B. i Aleksandar P. čitavu noć između četvrtka i petka proveli su zajedno. Bili su u gradu, gde su već puno popili, nakon čega su se, posle kratkog zadržavanja u Goranovoj kući, obreli u pedesetak metara udaljenoj kući Aleksandra P. kako bi proverili ima li na Fejsbuku novih informacija o ljubavnim problemima koji su, kako kažu njegovi prijatelji, Gorana B. mučili proteklih nedelja. Pijan i u bunilu Aleksandar se u jednom trenutku setio da u kući ima pištolj, doneo ga, a kobni pucanj se začuo oko sedam sati.

116059_1504hro-cacak-preminuli-goran-belic_kf.jpg

Goran B.

- Aleksandar P. je izjavio da su on i Goran B. te večeri i jutra puno popili i da nisu spavali celu noć. Rekao je da je jednostavno izvadio pištolj i da ni sam ne zna kako je došlo do toga da pištolj opali - kaže za ’’Blic’’ istražni sudija Višeg suda u Čačku Bojan Pešić.

Zasada sve ukazuje na to da se radi o ubistvu iz nehata i da je očigledno da je alkohol učinio svoje. Izvor iz policije kazao nam je da su se mladići iz zabave jurili po kući i da su čak jedan drugom cev pištolja prislanjali na glavu. U takvom metežu je i došlo do tragedije.
 
Top