Šta je novo?

Pijani građani ne mogu više u javni prevoz

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.056
Pijani građani ne mogu više u javni prevoz


Tanjug |


Beograđani u alkoholisanom stanju više neće moći da koriste javni prevoz, a sudeći prema zakonu, treba da budu oprezni i kao pešaci.

141661_banjaluka01-alkohol-maloljetnici-ilustracija_f.jpg


Pijanim građanima zabranjen je ulazak u vozila javnog prevoza na osnovu izmena Odluke o javnom linijskom prevozu putnika koje su odbornici Skupštine grada izglasali na poslednjoj sednici.


Problem za ljubitilje dobre kapljice tu se ne završava, s obzirom na to da im, prema Zakonu o bezbednosti saobraćaja, kazne prete ako su pijani ne samo ako voze ili su na suvozačevom mestu u automobilu, već i ako do svog odredišta krenu peške.


Pešaku u pijanom stanju koji se tetura idući kolovozom, leži na putu ili na bilo koji način ometa saobraćaj, sledi kazna od 15.000 do 30.000 dinara.


Ako policajac uoči pešaka "pod gasom", ima sva prava da ga alkotestira i privede u stanicu na trežnjenje, a onaj ko odbije alko - test, može da bude kažnjen sa 15.000 do 30.000 dinara, navodi se u zakonu.


Vozač koji prihvati da poveze pijanu osobu na prednjem sedištu, prema Zakonu o bezbednosti saobraćaja, može da bude kažnjen sa 5.000 dinara.
 
Top