Šta je novo?

Pijan spalio komšiju

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.512
Druženje se pretvorilo u tragediju


Pijan spalio komšiju

Izvor: Blic N. Radišić | 08. 06. 2011. - 00:02h | Foto: N. Raus

TOPOLA - Nekoliko popijenih piva bilo je dovoljno da se popodnevna razbibriga i druženje ispred seoske prodavnice u Donjoj Trnavi pretvore u tragediju.

148821_kragujevacpiroman-1-donja-trnavakuca-ubijenog-miluna-obradovicamilisav-obradovic-pokazuje-gde-je-bio-krevet-sa-zapaljenim-milunom-obradovicemraus03_f.jpg
Milisav Obradović pokazuje gde je bio Milunov zapaljeni krevet

U noći između subote i nedelje Dobrivoje Šćekić (41), ljut na komšiju Ristu Lukića, verovatno je greškom zapalio kuću njegovog prvog suseda i izazvao požar u kome je poginuo starac Milun Obradović (77), koji se nikome nije zamerio.

Na seoskom groblju u Donjoj Trnavi juče smo zatekli meštane i rođake stradalog, a komšija Risto, koji je izbegao lomaču, kopao je grobnicu za svog stradalog prijatelja.

148823_kragujevacpiroman-2-prizao-zloci-dobrivoje-scekicraus01_hf.jpg

Dobrivoje Šćekić


- Sedeli smo ispred prodavnice, pili smo pivo, pričali. Onda se pojavio taj Dobrivoje. Bio je sa mnom u svađi od prošle godine, jer mi je ušao u kuću kada nisam bio tu i uzeo neke stvari i sitan novac. Prišao mi je s leđa, dok sam sedeo i potapšao me po ramenu, a onda me pitao da li hoću da mu naručim jedno pivo. Odgurnuo sam ga i rekao mu da neću da častim lopova i čoveka koji je palio sena i kuće ljudima. On se onda naljutio i poručio mi da će i moja kuća da gori - priča Risto, koji je uveče zaključao vrata, pribojavajući se da će Dobrivoje stvarno napraviti neku štetu.

Oko ponoći ga je, kaže, probudila eksplozija, a na vrata su počele da lupaju komšije, vičući da gori Milunova kuća.


Starcu, koji je celoga života živeo sam, niko više nije mogao da pomogne jer se deo krova od plamena već urušio. Soba u kojoj je spavao pretvorila se u zgarište, a njegovo ugljenisano telo nađeno je na krevetu. Policija je odmah posumnjala da se radi o podmetnutom požaru jer Milun Obradović u kući nije imao struju, niti je ložio šporet.


Klupko se brzo odmotalo, pa je policija rano ujutro uhapsila Dobrivoja, koji je odmah priznao, tvrdeći kako u mraku nije video da nekog ima u krevetu. Za uhapšenog Šćekića već je poznato da je sklon piromaniji.
 
Top