Šta je novo?

Peugeot iOn na Sajmu automobila u Beogradu

Član
Učlanjen(a)
13.12.2010
Poruka
32
peugeot_ion-413x294.jpg

Dugo iščekivan i sanjan, prvi iz nove generacije 100% električnih vozila, Peugeot iOn konačno stiže na naše prostore i prvi put će premijerno biti prikazan na Sajmu automobila u periodu od 25. marta do 3. aprila. u Beogradu.
100% električni Peugeot iOn, pogodan je za laganu vožnju, tih, siguran, udoban i lak za upravljanje. Pokreće ga pogon od litijum-jonskog baterijskog paketa koji napaja elektromotor. Snaga motora iznosi 64 KS, a *prosečna potrošnja na 100km je između 1.5 i 2 evra, što predstavlja trošak električne energije.
Litijum-jonske baterije omogućavaju domet od 150km sa jednim punjenjem što je sasvim dovoljno da pokrije dnevne obaveze većine vozača koji u proseku pređu 60km u toku dana. Baterije su u potpunosti napunjene za šest sati, a opcija brzog punjenja omogućava punjenje 50% baterije za samo 15 minuta ili 80% za 30 minuta. Smeštene su u krutom, hermetičkom kućištu idealno pozicioniranom u odnosu na putnički deo, radi maksimalne zaštite putnika.
Ovaj model, dug 3.48 m sa četiri sedišta, ima sve elemente koji se očekuju od malog automobila: aluminijumske felne, servo volan, svetla za maglu, putni računar, klimu, šest vazdušnih jastuka, ESP, EBFD, EBA, elektronska raspodela sile kočenja, visok nivo bezbednosne opreme, niske troškove održavanja… I još više od toga, jer iOn u toku vožnje, ne diže buku i ne ispušta štetne gasove.
Peugeot iOn nije proizveden samo za nekoliko hrabrih avanturista, već je dizajniran tako da bude savršen automobil za grad i okolinu, za javne i poslovne potrebe, za privatna lica i sve one koji su ubeđeni i odlučni da naprave prvi, zajednički korak ka novom tipu mobilnosti.
Gradski zvrk je već poneo laskavu titulu „Zlatni volan”, koja se 34 godine dodeljuje automobilima od strane Axel Springer press group. Od ukupno 20 projekаtа – vozilа, koncepata, tehnologija– koji su obeležili 2010. godinu kao predlog ili doprinos u smаnjenju štetnih uticаjа automobila nа životnu sredinu, Peugeot iOn se našao na samom vrhu lestvice.
Peugeot, svetski lider u broju proizvedenih električnih vozila, napravio je veliki korak proizvodnjom vozila na 100% električni pogon, što potvrđuje činjenica da su porudžbine za iOn u Evropi, za prvi kvartal godine, već rasprodate.
Izvor: PR Verano Motors
 
Top