Šta je novo?

"Petrijin venac" kao monodrama na sceni "Dadova"

  • Začetnik teme maja_jevtic
  • Datum pokretanja
M

maja_jevtic

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.058
"Petrijin venac" kao monodrama na sceni "Dadova"
Blic
Monodrama "Bog da prosti" Anite Stojadinović urađena po motivima romana Dragoslava Mihailovića "Petrijin venac", posle izvođenja na festivalima u Makedoniji i Bosni i Hercegovini, prvi put za beogradsku publiku biće izvedena večeras od 20 sati u Omladinskom pozorištu "Dadov".


Monodrama Anite Stojadinović večeras (20h) na sceni "Dadova"
"Bog da prosti" predstavlja master rad mlade beogradske glumice Anite Stojadinović


Beogradska publika Anitu je imala prilike da vidi u predstavi "Kad su cvetale tikve" Beogradskog dramskog pozorišta, s toga i nije čudno što je upravo roman Dragoslava Mihajlovića "Petrijin venac" poslužio kao tekstualni predložak za master rad glumice.- Susret sa Dragoslavom je bio nestvaran. On mi je odao najveće priznanje rekavši da sam ja baš neka prava Petrija i nadovezao se sledećim rečima: 'Mi smo uzivali, a neki su i plakali' - kaže Anita Stojadinović.


Monodrama "Bog da prosti" izvedena za kratak period na čak dva festivala, "Skomrahi" u Skoplju i "Danima malih stvari" u Trebinju.


- Ovo nije prva monodrama koja se našla na sceni pozorišta "Dadov". Početkom ovog meseca izvedena je Gogoljeva monodrama "Dnevnik jednog ludaka" u izvođenju odličnog mladog glumca Dušana Matejića. Pokušavamo da istrajemo u svojoj misiji, a to je promocija mladih taletovanih umetnika. Tako će već 26. novembra nastupiti glumac Stevan Šerbedžija koji će izvesti monodramu "Suvišan čovek" rađenu po romanu Dostojevskog "Zapisi iz podzemlja" - ističe Vladan Đurković, umetnički direktor pozorišta.
 
Top