Petresku napustio klupu Uniree

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Petresku napustio klupu Uniree

petrescu9420020091226124905.jpg


Jedno od najprijatnijih iznenađenja u ovogodišnjoj sezoni Lige šampiona, rumunska Unirea sporazumno je raskinula saradnju sa trenerom Petreskuom, jednim od najzaslužnijih za istorijske uspehe ove ekipe.
Kako je potvrdio direktor Uniree Mihai Stojka, nekadašnji rumunski reprezentativac Dan Petresku nije više trener ekipe iz Urzicenija.


On je sporazumno raskinio ugovor sa klubom koji je predvodio sa klupe u protekle tri godine i ostvario najveće uspehe u klupskoj istoriji - osvajanje šampionske titule i zapaženo debitantsko učešće u Ligi šampiona.

Četrdesetdvogodišnji Petresku je nedavno najavio mogućnost da preuzme reprezentaciju Škotske, a da li je ovo korak u tom pravcu, pokazaće se uskoro.

Unirea je u elitnom evropskom takmičenju nastupala u Grupi G, sa Seviljom, Štutgartom i Rendžersom i do poslednjeg kola bila u konkurenciji za plasman u osminu finala. Ipak, osvajanjem trećeg mesta izborila je nastup u Ligi Evrope, gde će se u februaru sastati sa Liverpulom.

Pored dobrih rezultata u Ligi šampiona, Unirea je i u domaćem prvenstvu ponovo u konkurenciji za osvajanje titule, pošto se posle 17. kola nalazi na deobi prvog mesta sa Klužom i Steauom.
 
Natrag
Top