Petogodišnjem dečaku komšija prerezao vrat

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Zločin kod Preševa


Ubijen petogodišnji dečak





FoNet - Tanjug | 25. 02. 2011. - 00:02h

N.I. (5) nađen je u sredu uveče mrtav u selu Miratovac u opštini Preševo, policija je na mestu događaja, a kako FoNet saznaje, istražni sudija je naložio obdukciju tela koja će biti obavljena u toku dana u Zdravstvenom centru u Vranju.
Dečak je, kako se saznaje, ubijen nožem, a telo je našla porodica u pomoćnoj zgradi u blizini kuće.

Portparolka Višeg suda u Vranju, Mirjana Ristić, potvrdila je da je prekjuče, u selu Miratovac kod Preševa, petogodišnjeg dečaka usmrtila nepoznata osoba, za kojom policija traga.

Uviđaj na mestu zločina obavila je Nada Čović, istražni sudija Višeg suda u Vranju, sa zamenikom tužica Višeg javnog tužilaštva i pripadnicima Policijske stanice u Preševu.

Selo Miratovac jedno od najvećih sela u opštini Preševo, nastanjeno je isključivo Albancima i nalazi se uz samu granicu sa Makedonijom.
 

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Rasvetljen nezapamćen zločin u selu Miratovac kraj Preševa

Petogodišnjem dečaku komšija prerezao vrat





Izvor: Blic A. Ž. A. | 26. 02. 2011. - 00:02h

Refik Z. (24) iz sela Miratovac kod Preševa uhapšen je zbog sumnje da je u sredu zaklao svog petogodišnjeg komšiju Nijaza Ibrahilija, saznaje “Blic”.
Prema nezvaničnim saznanjima, u kući osumnjičenog je nađen nož kojim je, kako se veruje, on ubio dečaka. Nož je, međutim, opran ali su na njemu ipak vidljivi tragovi krvi. Hladno oružje je poslato na veštačenje da bi se utvrdilo da li je na njemu krv malog Nijaza. Motiv zločina još nije utvrđen, mada se u selu priča da je moguće da je dečak ubijen iz krvne osvete ili da je ubistvo bilo ritualno. Meštani pričaju da se dečakova porodica i ranije žalila na Refika Z. kako navodno baca krv na njihovu kuću i želi smrt svim ukućanima.

Inače, juče je Žandarmerija obezbeđivala prostor ispred kuće Refika Z. u trenutku kada je osumnjičenog izvodila kriminalistička policija.

Telo dečaka je nađeno u sredu uveče u napuštenoj štali, samo pedesetak metara od kuće porodice Ibrahili. Roditelji i familija dečaka su u sredu po podne tragali za njim jer se u uobičajeno vreme nije vratio iz vrtića. U Miratovcu je uobičajeno da se deca sama vraćaju iz obdaništa. Utvrđeno je da je dečak u sredu ubijen između 11.50 sati, kada se u povratku iz vrtića razdvojio od druga, i 17.35, kada je stric našao njegovo telo u napuštenoj štali. Kada je stric ugledao telo, Nijazu je vrat bio prerezan od uha do uha. Telo je ležalo u lokvi krvi, a preko njega su bila položena vrata. Stric je zgrabio dečakovo telo, izneo ga iz štale, ali kada je shvatio da mu je bratanac mrtav, ostavio ga je na putu. Navodno, stric se uplašio da je pomeranjem tela narušio mesto zločina.

Petogodišnji Nijaz Ibrahili je u Miratovca živeo s roditeljima i dvojicom braće, u kući udaljenoj pedesetak metara od štale u kojoj je ubijen. Dečakov otac je zaposlen u “Simpovom” pogonu u Preševu i porodica je živela prosečno, ni po čemu se nije izdvajala od ostalih familija. Inače, Miratovac je etnički čisto albansko selo i tik je uz granicu s Makedonijom.
 
Natrag
Top