Peti Evropski fitnes kongres u Beogradu

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.557
Peti Evropski fitnes kongres u Beogradu
Beoinfo
U beogradskom hotelu „Crown plaza“ počeo je peti Evropski fitnes kongres koji tradicionalno okuplja radnike iz sistema sporta, sportskih ustanova i institucija, korporativnog sektora, zdravstvenog i velnes sektora, kao i predstavnike državne uprave. Kongres koji organizuje Savez za rekreaciju i fitnes Srbije već petu godinu za redom podržavaju Ministarstvo omladine i sporta i Grad Beograd.

Zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović se u ime Grada Beograda zahvalio Savezu za rekreaciju i fitnes Srbije koji svojom upornošću i znanjem čini da ugledni stručnjaci danas dođu u Beograd i prenesu svoja znanja i iskustva svima onima koji učestvuju u fitnesu i rekreaciji.

- Grad Beograd je kao glavni grad, mesto gde se održavaju najveća evropska i svetska takmičenja. Mi radimo na tome da profesionalni sport bude zastupljen na najvišem mogućem nivou i da bude prepoznat u evropskim i svetskim krugovima. Ali ono što je naš prioritet jeste amaterski sport, rekreativni sport, posebno deca. Ja, upravo, stavljam akcenat na školski sport, na razvoj naše omladine i na njihovu budućnost – rekao je Mladenović.

On je naglasio da ono što predstavlja veliki značaj Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije jesu upravo one generacije koje nisu obuhvaćene školskim sportom, a ni profesionalnim sportom

Naime, reč je o ljudima koji hoće da se bave rekreativnim sportom i žele da žive zdravo.

- Tu je vaša uloga velika. Mislim da ovim kongresom činite jedan korak više, i mi ćemo vas u tim koracima podržati jer nam je izuzetno važno da zdravlje naše nacije bude na višem nivou - rekao je zamenik gradonačelnka.

Prisutnima su se obratili ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i predsednik Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije Nebojša Stojanoski.
 
Top