Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Petar Grašo

petar_graso.jpg

Datum rođenja: 19. ožujak 1976.
Prebivalište: Zagreb

Petar Grašo je jedan od poznatijih hrvatskih pjevača i tekstopisaca u Hrvatskoj. Njegovi se počeci primjećuju 1995. godine kada - Oliver Dragojević
na "Dori 1995." izvodi prvu Petrovu pjesmu "Boginja" te time osvaja 2. mjesto. Također se njegova pjesma "Vrime božje" našla na Oliverovom albumu te godine.

Već godinu dana poslije Petar se odlučuje za samostalni nastup na "Dori 1996." sa pjesmom "Otkada nije mi tu" s kojom osvaja 8. mjesto.
Nastupanjem na "ZadarFestu '96." sa hitom Trebam nekoga njegova popularnost počinje ubrzano rasti; pjesma Trebam nekoga dobiva nagradu za najbolji aranžman i 1. nagradu po glasovima publike, a pjesma koju je izveo Oliver Dragojević "Gore si ti" 1. nagradu po glasovima stručnog žirija.

Odmah poslije Petar Grašo snima snima video-spot za hit-pjesmu Trebam nekoga u režiji Vinka Brešana. Na "Dori 1997." po drugi puta mu bježi pobjeda i odlazak na "Euroviziju" (sa hitom Idi osvaja 2. mjesto). Na "Melodijama hrvatskog Jadrana Split '97. Petar izvodi pjesmu Ne boli me i postaje ponovno pobjednik nekog festivala; osvaja "Zlatnog galeba" prve finalne večeri i Grand Prix Superfinala Melodija. Sljedeće godine 6. ožujka Danijela izvodi na "Dori 1998." Petrovu pjesmu "Neka mi ne svane" i osvaja 1. mjesto te odlazi na Eurovizijsko natjecanje. Inače Petar Grašo i Danijela Martinović su u dugogodišnjoj vezi koju oboje ne priznavaju ali i ne nijekaju.


Albumi


- Mjesec iznad oblaka
- Utorak

- Šporke riči

- Best of Petar Graso Uvertira 1995. - 2005.


Izvor: Zvijezde.hr




 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
27.01.2011
Poruka
447
Jedna od njegovih najlepsih pesama...
 
Poslednja izmena od urednika:
Natrag
Top