Pet zvezdica za Beogradski maraton

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.685
Pet zvezdica za Beogradski maraton
Blic

Beogradski maraton je odlukom zvaničnika Evropske atletike u Lozani, dobio najviše priznanje u kategoriji uličnih trka i maratona u programu "Running for all" (Trčanje za sve). Ovim programom vrši se kategorizacija trkačkih događaja u evropskoj atletici, a Beogradski maraton dobio je najviše priznanje - pet zvezdica.


Trke koje ulaze u razmatranje ocenjuju se u ukupno 54 kategorije koje pokrivaju oblasti administracije, sigurnosti i zdravstvene zaštite učesnika, merenje rezultata, ispravnosti i bezbednosti staze, ekološke i društvene odgovornosti.


Kada je Evropska atletika 2015. godine uvela nove standarde za kategorizaciju uličnih trka i maratona, Beogradski maraton je bio prvi događaj te vrste u Evropi koji je dobio sertifikat za kvalitet i bezbednost.

Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona, izjavio je da je ovo najviše priznanje došlo u pravom trenutku kada se uveliko vrše pripreme za organizaciju jubilarnog 30. maratona koji će se održati 22. aprila 2017. godine.

- Ponosni smo da Beogradski maraton u kontinuitetu održava visok nivo kvaliteta, a da i dalje uspeva da napreduje u svim segmentima organizacije - naveo je Nikolić.
 
Natrag
Top