Šta je novo?

Pet miliona za Merlinkinu haljinu!

  • Začetnik teme sendi
  • Datum pokretanja
sendi

sendi

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.057
Pet miliona za Merlinkinu haljinu!


Čak su i kolekcionari iznenađeni sumom koju je Merlinkina haljina, koja je u filmu „Sedam godina vernosti“ izazovno lepršala iznad otvora podzemne železnice, postigla na aukciji. Neverovatnih 5,6 miliona dolara izbrojao je novi vlasnik toalete koja je bila deo bogate zbirke glumice Debi Renolds.
Bela haljina koju je Merilin Monro nosila u filmu Sedam godina vernosti, u antologijskoj sceni iznad otvora podzemne železnice, prodata je na aukciji za 5,6 miliona dolara.
Antologijska scena iz filma „Sedam godina vernosti“

Na aukciji, koja je održana u subotu, prodate su još tri haljine legendarne zvezde za ukupno 2,7 miliona dolara.Reč je o haljinama iz filmova Muškarci više vole plavuše, Nema biznisa kao što je šou biznis i Reka bez povratka.
Jedan od kolekcionara izjavio je da su postignute sume „potpuno sumanute, pogotovo u vreme recesije".
Raniji rekord kada je prodaja Merlinkinih haljina u pitanju datira iz 1999. godine.
Za 1,26 miliona dolara prodata je bela haljina koju je zanosna plavuša nosila maja 1962. godine na rođendanskoj svečanosti Džona Kenedija.
Neodoljiva plavuša je tom prilikom predsedniku otpevala rođendansku pesmu.
Haljine su samo deo zbirke koju je na prodaju iznela glumica, pevačica i plesačica Debi Renolds, koja je 50 godina sakupljala rekvizite i suvenire iz Zlatnog doba Holivuda.


Na aukciji su ponuđene i haljine iz filma „Muškarci više vole plavuše“

RTS

 
Top