Pet godina čekaju na odgovor o smrti sina

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.056
Drama porodice Mušikić


Pet godina čekaju na odgovor o smrti sina

Blic
BEOGRAD - Aleksandar Mušikić (57) umro je pre više od pet godina usled zadobijanja teških povreda, a do danas nije utvrđena istina da li su ga povredili policajci, kako tvrdi njegova porodica i prijatelji, ili se sam povredio, kako navode u policiji.

243517_musikic-foto-milos-peric_f.jpg

Nesretna porodica Mušikić


Suđenje po privatnoj tužbi Milene Banovački, majke Mušikića, protiv dvojice policajca iz policijske stanice na beogradskoj opštini Vračar Milisava Todorovića (30) i Miloša Stojanovića (44) nikako da započne zbog optuženih i njihovih branilaca.

Do sada je odloženo šest puta zaredom, prvi put 12. aprila 2011, a poslednji put juče, jer nije došao optuženi Todorović.

Mušikić, koji je bio pilot i instruktor padobranstva, nije bio kriminalac niti je ikada bio u sukobu sa zakonom, a policija je pozvana zbog porodičnih nesuglasica. Naime, Mušikić je 4. aprila 2007. otišao do stana bivše supruge I. M. sa kojom je tada bio i njihov desetogodišnji sin.

U porodici Mušikića tvrde da on nije dao saglasnost da dete ode s majkom u Nemačku na duže vreme. Tog dana je pokušao da ih spreči da odu, tako što je legao na taksi vozilo u kojem su bili.

243516_musikic-foto--blic-milos-peric_hs.jpg

Aleksandar Mušikić posle povreda u bolnici


Njegova bivša supruga je pozvala policiju. Taksista Zoran Kostić svedočio je u istrazi da su policajci počeli da udaraju Mušikića, zatim da su ga oborili na zemlju i stavili lisice na ruke.

Prema svedočenju Kostića, sve je to gledao tada desetogodišnji sin Mušikića, koji je plakao i vikao: „Ubiće ga, šta mu rade.” Policajci su priveli Mušikića u stanicu na Vračaru. Mušikić se žalio da mu nije dobro, pa su ga policajci odveli u Urgentni centar, gde su konstatovane lakše telesne povrede. Posle bolnice ponovo je priveden u stanicu, ali je ubrzo pušten.

[TABLE="class: antre_l back_c_1, align: left"]
[TR]
[TD]Odlaganja
- 12. aprila 2011.
- 19. maja 2011.
- 1. jula 2011.
- 12. decembra 2012.
- 22. februara 2012.
- 14. maja 2012.
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Članovi porodice i prijatelji Mušikića, koji su sa njim razgovarali neposredno pre nego što je preminuo, tvrde da su ga u policiji ponovo tukli kada su ga vratili iz Urgentnog centra i da je tada zadobio teške telesne povrede.

Sledećeg dana 5. aprila 2011. Mušikić je otišao na VMA. Tamo je konstatovano da je imao krvni podliv na levoj strani leđa u visini bubrega i da su mu slomljena rebra. Takođe je rendgenski utvrđena povreda desnog plućnog krila.

U otpusnoj listi sa VMA se navodi da je 8. aprila medicinska sestra pronašla Mušikića u toaletu bez svesti, nakon čega je pokušana reanimacija. Preminuo je u 7.50 časova tog dana.
 
Top