Član
Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
488
Penelope Kruz Sančez (Penelope Cruz Sanchez) rođena je u Madridu 28. aprila 1974. godine. Od detinjstva je volela igru i ples, a pohađala je i posebne škole za ples. Svoj talenat je pokazala na različitim takmičenjima na kojima je dobila mnoštvo nagrada. Srednju školu je napustila da bi se posvetila glumi i plesu.

Svoje prve uloge imala je u španskim filmovima, a zapažene uloge dobila je u nekoliko filmova Pedra Almodovara. Uloge u tim filmovima (posebno u filmu "Sve o mojoj majci") donele su joj popularnost i status jednog od seks simbola Holivuda. U Evropi je snimila preko 20 filmova pre nego što je počela izgradnju holivudske karijere.

Veliki uspeh ove glumice u Holivudu tek se očekuje, iako je već imala zapažene uloge, posebno u filmu "Vanilla Sky". Njen debi u Americi bio je film "The Hi-Lo Country", snimljen 1998. godine, koji je doživeo solidan komercijalni i kritički uspeh.

Penelopi Kruz poznata je i po anegdoti zlih jezika da je imala više partnera u Holivudu nego filmova. Bila je u vezi sa Metom Dejmonom (Matt Damon), Džonijem Depom (Johnny Depp) i Nikolasom Kejdžom (Nicholas Cage), a trenutno je u vezi za Tomom Kruzom.


Slike:

10_cruz.jpg
a20050411021840.jpg


4955_06_thumb.jpg
PenelopeCruz_Grani_150x208.jpg
 
Poslednja izmena:
Natrag
Top