Pelegrini: "Ovo je sramota"

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Pelegrini: "Ovo je sramota"
28. oktobar 2009. 10:49

6494032264ae814d36f182557286975_big.jpg


Trener Reala Manuel Pelegrini ijavio je posle poraza svog tima od trećeligaša Alkorkona da je "ponižen i osramoćen".

Fudbaleri 'kraljevskog kluba' uspeli su da u prvoj utakmici šesnaestine španskog Kupa Kralja izgube u predgrađu glavnog grada Španije rezultatom 4:0 i pored činjenice da su igrali u najjačem sastavu. "Sramota me je. Nema objašnjenja za način na koji se moja ekipa predala pre početka. Moramo da izađemo pred navijače i preuzmemo odgovornost.


Pokušaćemo da u sledećim utakmicama popravimo utisak," rekao je uzbuđeni Pelegrini posle meča.

Pelegrini je rekao da ne zna kako se debakl dogodio. Na teren je izveo jak sastav, Dudek - Arbeloa, Albiol,
Metcelder, Drente - Dijara, Van der Vart, Guti (od 46. Gago), Granero (od 62. Marselo) - Benzema, Raul (od 72. Van Nistelroj), odmorio Kasiljasa, Ramosa i Kaku.

[YOUTUBE]pKidBcwXxaE[/YOUTUBE]

"Nemam objašnjenja, dobro smo radili cele nedelje, ozbiljno pristupili utakmici ali je Alkorkon odlično igrao. Oni su dobra ekipa, sposobna da odigra na visokom nivou," rekao je Čileanac o timu koji je na šestom mestu na tabeli u jednoj od četiri grupe treće lige.

Revanš se igra 10. novembra.

"Doživeli smo bolan poraz, ali ostaje nam druga utakmica u kojoj moramo da odbranimo čast. Ovo je sramota ali verujem da ćemo na Bernabeu uspeti da prođemo dalje i na taj način uputiti izvinjenje navijačima," rekao je Pelegrini.

Real Kup Kralja nije osvojio od 1993. godine a u španskoj Primeri posle osam odigranih kola zaostaje za vodećom ekipom Barselone tri boda.

Izvor: B92, marca
 
Natrag
Top