Pekari pljačkali „SOS market”

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Pekari pljačkali „SOS market”





Izvor: Blic A. Ž. A. | 19. 04. 2011. - 00:02h | Foto: S.Đalić

BEOGRAD - Samo nekoliko minuta posle razbojništva u „SOS marketu” na Slanačkom putu, iz koga su ukrali 75.000 dinara i lakše povredili jednu radnici, uhapšeni su osumnjičeni za pljačku Nebojša Miletić (40) iz Beograda, Ivan Stamenković (26) iz Sokobanje i Radiša Milojković (50) iz Višnjice.

135191_1001-sos-foto-s-djalic_f.jpg

Kriminalci su povredili radnicu „SOS marketa“

Operativci Odseka za suzbijanje razbojništva i pripadnici Interventne jedinice ubrzo su uhapsili još dvojicu njihovih saučesnika Marjana Maksimovića (30) iz Beograda i Dragana Đokića (50) iz Sokobanje, a traga se za još jednim. Grupa se sumnjiči se za pljačku četiri „SOS marketa”, i po jedne pošte i zlatare.

Osumnjičeni Miletić, Stamenković i Milojković su se Milojkovićevom „ladom” dovezli do „SOS marketa” na Slanačkom putu. Dok je Milojković čuvao stražu, Miletić i Stamenković su utrčali u radnju, i preteći oružjem naterali radnice da im daju pazar. Miletić je čak jednu radnicu laktom udario po licu i lakše je povredio. Sa plenom od 75.000 dinara utrčali su u „ladu” u krenuli, ali ih je posle nekoliko stotina metara zaustavila policija i uhapsila, a kod njih su nađeni pištolji replike. Ubrzo su u stanovima uhapšeni i njihovi saučesnici Đokić, inače Miletićev teča, i Maksimović. U Miletićevom iznajmljenom stanu u naselju Mirijevo policija je našla bombu.


– Naizmenično su išli u razbojništva. Trojica članova grupe su iz Sokobanje dolazila u Beograd u pljačku, pa se vraćala u rodni grad. Sumnjiče se i da su 17. marta iz “SOS marketa” u Ulici Ratka Mitrovića ukrali 400.000 dinara. Ove godine dva puta su opljačakli „SOS market” u Misirbijevoj ulici, a ukupan plen im je bio 410.000 dinara. Terete se i da su 7. oktobra prošle godine opljačkali zlataru “Majdanpek” u Bulevaru kralja Aleksandra i iz nje odneli pet kilograma zlatnog i srebrnog nakita, u vrednosti od devet miliona dinara. Sumnjiče se i za pljačku 1,7 miliona dinara iz pošte u TC-u “Vidikovac” 29. decembra – kaže sagovornik „Blica” blizak istrazi.
Još se utvrđuje kome su prodali ukradeni nakit, a prema sadašnjim saznanjima policije, plen su trošili na lagodan život.

– Zanimljivo je da su trojica osumnjičenih Miletić, Milojković i Đokić pekari, ali do sada nisu radili – dodaje naš izvor.


Vikend razbojnici

– Pored razbojnika koji dolaze iz susednih republika, imamo i one iz unutrašnjosti Srbije koji u Beograd dođu na po nekoliko dana, i to zbog pljačke. Posle razbojništva vrate se kući. To nam otežava rad, ali smo dosadašnjim akcijama uhapsili i nekoliko takvih bandi – kaže za „Blic” Srećko Dubljević, načelnik Odeljenja za suzbijanje imovinskih delikata u beogradskoj policiji.
 
Natrag
Top